Fani Stipković, novinarka

 INSTAGRAM
Novo poglavlje

Fani Stipković s obitelji odlazi iz mekskičkog raja, u Rijadu će joj susjeda biti Georgina Rodriguez

Legendarni španjolski nogometaš Fernando Hierro postao je sportski direktor kluba Al-Nassr zbog čega se s obitelji uskoro iz Guadalajare seli u Saudijsku Arabiju.

Legendarni španjolski nogometaš Fernando Hierro postao je sportski direktor kluba Al-Nassr zbog čega se s obitelji uskoro iz Guadalajare seli u Saudijsku Arabiju.

U kuloarima se dugo o tome pričalo, a vijest je sad i službeno potvrđena. Legendarni nogometaš Fernando Hierro, 56-godišnji suprug sportske novinarke Fani Stipković i aktualni menadžer meksičkog kluba Deportivo Guadalajara, kojeg njegovi navijači zovu Chivas, postao je sportski direktor saudijskog kluba Al-Nassr, čija je najveća zvijezda Cristiano Ronaldo, po mnogima jedan od najboljih nogometaša svih vremena.

Ponuda je sigurno bila primamljiva, jer je Fernanda Hierra ugovor s Chivasom vezao još dvije godine, a i Fani Stipković je računala da će njezina tročlana obitelj do 2026. živjeti svoj meksički san u raju na zemlji, kako redovito u objavama opisuje svoj život u Meksiku. Zemlja joj je predivna, klima savršena, a ljudi su, kaže Fani, uvijek nasmijani, spremni pomoći, ne ogovaraju druge i u svima vide nešto dobro.

No, sada se sve mijenja, pa će Fernando, Fani i njihov 7-mjesečni sinčić Nicolás Valentino uskoro spakirati kovčege i preseliti se u Saudijsku Arabiju, gdje će im susjedi biti Cristiano Ronaldo, Al-Nassrov kapetan i najbolji strijelac, i njegova supruga Georgina.

Ronaldo i Georgina s njihovo petero djece u Rijad su se preselili početkom 2023. kad je portugalski reprezentativac potpisao ugovor težak pola milijarde eura s jednim od vodećih klubova Saudijske Arabije. Uz brojne benefite koje nogometaš, njegova partnerica Georgina Rodriguez i njihovih petoro djece mogu uživati u toj arapskoj zemlji, definitivno spada i luksuzan smještaj, ali i mogućnost da ne budu kažnjeni za svoje ponašanje zbog kakvog bi drugi prema šerijatskom pravu - odgovarali.

Za remećenje javnog reda i mira u toj su zemlji predviđene drakonske kazne, ali za Ronalda i Georginu, baš kao i za njihovu djecu to ne važi pa tako Georgina na javnim mjestima ne mora biti odjevena po strogim pravilima šerijata i pokrivena od glave do pete.

image

Fernando Hierro, Fani Stipkovic

DAVID PRADES

Takvu klauzulu u ugovoru sigurno je zatražio i španjolski menadžer Fernando Hierro, jer ono što je za europske prilike normalno ponašanje po šerijatskom zakonu je - kažnjivo. Stoga je u Rijadu, primjerice, nezamislivo vidjeti majku kako na javnom mjestu doji bebu, što je samo jedna od kulturoloških razlika koja Faninu obitelj očekuje u Rijadu.

No, osim toga očekuju ih i brojne povlastice. Kako je poznato Ronaldo i Georgina na stalnom raspolaganju imaju najbolje kuhare iz čak tri restorana, u kojima ih uvijek čeka spreman stol u zasebnoj prostoriji, a ako to žele narudžbu mogu konzumirati i kod kuće. Na raspolaganju su im i luksuzne limuzine s vozačem, te prekrasna vila s vrtom palmi i vanjskim bazenom, što je raj za njihove klince.

Sličan luksuz u Rijadu će sigurno dočekati Fernanda Hierra i Fani Stipković, koja je trenutačno potpuno posvećena ulozi majke. Sinčića Nicolása Valentina, kako je izjavila u ekskluzivnom razgovoru za Gloriju nakon njegovog rođenja, smatra božjim darom.

"Dragi Bog nam je namijenio bebu i na tome sam neizmjerno zahvalna", istaknula je Fani i dodala da bi se voljela, čim joj sinčić malo poraste, vratiti i na posao.

"Posao mi je strast, ispunjava ne i čini neovisnom. Želim imati svoju karijeru kao što Fernando ima svoju. Počela sam od nule, školovala se i sama uspjela u inozemstvu, bez pomoći i veza. Samo svojim trudom, a pritom mi španjolski nije materinji jezik. Mnogi ne uspiju i vrate se doma, ali meni je drago da nisam i da sam zacrtane ciljeve ostvarila, koliko god mi je bilo teško."

Fani i Fernando sina odgajaju dvojezično: Fani s njim priča na hrvatskom, Fernando na španjolskom, a kad za to dođe vrijeme počet će učiti i engleski. Fernando je Fani zaprosio u zimu 2021. na odmoru u Meksiku, a nisu ni sanjali da će se godinu dana kasnije ondje preseliti iz Madrida, gdje je Fani magistrirala televizijsku produkciju i menadžment te izgradila novinarsku karijeru. Vjenčali su se lani, 13. rujna u predivnom butik hotelu Casa Pedro Loza, sagrađenom 1848. u središtu Guadalajare, a 30. listopada rodio im se sinčić.

image

Fani Stipković i Fernando Hierro

INSTAGRAM/FANISTIPKOVIC

"Fernando je najbolja i najkvalitetnija osoba koju sam ikad upoznala. Nikad ne priča loše o drugima, sve gleda pozitivno i ima veliko srce pa uvijek svima pomaže. Druge stavlja ispred sebe i nevjerojatno je jednostavan i skroman. Kad gledamo utakmicu između Hrvatske i Španjolske, on navija za svoju zemlju, a ja za svoju. Uvijek se malo bockamo, ali Fernando obožava naše nogometaše, naš nogomet i našu reprezentaciju. Voli i našu obalu, Korčulu i sva druga mjesta koja je u Hrvatskoj posjetio. Uvijek govori drugima da je moraju posjetiti jer je predivna, pokazujući pritom fotografije i videa. Stvarno je najbolji ambasador Hrvatske kojeg mogu zamisliti", otkrila je Fani.

image

Fani Stipković

DAVID PRADES
Linker
14. lipanj 2024 10:19