Biljana Blivajs / CROPIX
Trudnica i mama u vrijeme korone

Intimni dnevnik Semente Rajhard: Opisala nam je najveće strahove i nadanja uoči i nakon poroda

Domaća glumica i pjevačica u 29 godini je postala mama djevojčice Stelle, bilo je to prije manje od mjesec dana. Zamoljena da opiše kroz što je sve kao trudnica i kao majka prolazila u doba pandemije i potresa koji ćemo pamtiti cijeloga života, napisala nam je sama...

Kad sam bila u osmom mjesecu trudnoće, počela je situacija s posebnim mjerama. Sve do karantene normalno sam funkcionirala, kao i moj društveni život. No, naravno, u manjem intenzitetu zbog trudnoće. Odlazila sam na kave (u mom slučaju čaj), šetala s mamom, išla u kino, večerala s društvom do devet sati, jer sam u jedanaest već bila u krevetu…

Negdje u sedmom mjesecu trudnoće preporučeno mi je mirovanje pa sam i prije korone i karantene odlučila biti u kući i mirovati do termina.

Ipak, nisam ni sanjala da neću moći ni do svojih kad god poželim, kao ni prošetati po svježem zraku.

Kad je proglašena karantena i kad smo čuli da je virus i u našoj županiji, zamolila sam braću i roditelje da ostanu doma i ne izlaze kako bismo svi i dalje mogli funkcionirati, pogotovo kad nam stigne beba. I roditelji mog partnera Vanje ostali su sve vrijeme u kući da se ne dovedemo u opasnost. Tako smo ih posjećivali tek dva puta tjedno na nekoliko minuta.

Mjesecima je već u kući

Doslovno sam bila, i još uvijek sam, u kući već tri mjeseca. Svaka tri tjedna odlazila bih tek liječnici na pregled. Pritom, nisam si smjela dopustiti razmišljanje: "Što ako se zarazim na pregledu?", jer tada bih si činila loše. Razmišljala sam: "Kako sve žene, tako ću i ja".

U toj situaciji, partner mi je bio velika podrška. Vanja je osoba koja neće stvarati paniku čak i kad za to ima razloga.

Bodrio me svakim danom. Govorio da je sve ok i da brojimo sitno, da će sve brzo proći, da smo zajedno u tome i zato smo jači.

A onda, u svemu tome dogodio se i potres, kojeg smo osjetili i u Zagorju. U polusnu smo izašli iz kuće, sjećam se, u ruci sam imala jastuk na kojem spavam. U pidžamama smo stajali vani, zvali roditelje i provjerili jesu li dobro. Zatim još dva podrhtavanja... Bilo je to prilično stresno razdoblje. Iako vrlo dobro podnosim stres u trenutku kad se dogodi, nakon nekog vremena ipak shvatim da ostanu tragovi. No, i to smo prošli i velikim pozitivnim koracima idem naprijed.

Ipak je to bila dobra odluka

Već sam u šestom mjesecu trudnoće imala gotovo sve spremno za dolazak princeze u naš život. Jedino je nedostajala auto sjedalica koja je trebala stići iz Karlovca. Zbog situacije s koronom dugo je putovala i stigla taman ne vrijeme. Mislila sam ipak da sam prerano počela s pripremama, ali ispostavilo se da smo učinili najbolje.

U bolnicu smo otišli na Uskrsni ponedjeljak u popodnevnim satima, jer sam osjećala da je vrijeme. Psihički sam bila spremna na sve. Korona je trajala mjesec dana i bila sam svjesna da će sve biti drugačije od onog što su mi govorili za porode i posjete kad su uvjeti idealni. Ali što sad, nisam znala za te idealne uvjete i zato mi je, možda, bilo lakše i svejedno. Samo da je ona zdrava, mislila sam. S propusnicama smo se uputili u zagrebačku bolnicu "Sveti Duh". Vanja me je ostavio ispred bolnice s koferom i ruksakom. Bilo je nekoliko dana prije termina, ali sama sebi sam rekla: "Ostaješ tu, a odlaziš s najljepšom pratnjom na planeti!" te sam se s medicinskim osobljem uputila na drugi kat.

Upravo njima mogu zahvaliti što je sve prošlo super, što smo moja princeza i ja otišle kući već nakon dva dana i tako neočekivano iznenadile tatu, djedove, baku, nonu, tetu, tetka i ujake koji su nas očekivali dan kasnije.

Upoznala sam porođaj u doba svjetske epidemije, prošla ga bez pratnje i posjeta, rađajući s maskicom na licu... Jedva smo dočekale zagrliti tatu i našu obitelj jer doma nam je, naravno, najljepše.

Vanja, bebica i ja živimo u Vanjinoj obiteljskoj kući s njegovima, nedaleko od mojih roditelja. Lijepo nam je jer smo blizu obitelji, njegovi nam pomažu i moji su svaki dan kod nas. Ipak, jedva čekamo vlastiti dom, a i to će biti vrlo vjerojatno uskoro jer je naš budući dom u fazi izgradnje.

Ime njene kćeri nema veze sa serijom

Naša princeza zove se Stella. Oboje smo se odlučili za to ime jer nam je lijepo, kratko, slatko i značajno. Ona je naša zvjezdica i naš cijeli svemir. I, suprotno nagađanjima, nema nikakve veze sa serijalom u kojem me je šira javnost upoznala, iako je slatka poveznica.

Otkako smo kod kuće, naš dan prođe vrlo brzo i užurbano i svaki put doživimo nešto novo. Stella voli puno spavati, a između sna papa. Dok spava, i ja uspijem odraditi neke stvari, no vrlo često je Vanja i ja samo gledamo dok spava i oboje se raznježimo koliko je slatka i naša. Sad nam je i vrijeme sve ljepše pa popodne šećemo s kolicima blizu kuće ili samo u dvorištu, jer sam to jedva dočekala.

Nakon nekog vremena vratit ću se glumi i glazbi, što me dodatno ispunjava, a do tada uživamo u našoj najvećoj sreći i ljubavi - Stelli.

Jedva čekam da sve ovo završi i da na to gledamo kao: "Bilo jednom davno"…

ČITAJTE I:

Sementa Rajhard otkrila koje je ime dala svojoj princezi: 'Sve se dogodilo u pravo vrijeme'

Sretne vijesti: Rodila Sementa Rajhard, pjevačica i zaručnik dobili malenu kćerkicu

Ispunjava si svaku želju: Atraktivnu trudnicu uhvatili smo na špici, ni ona nije odoljela sniženjima

Sementa Rajhard objavila je najslađe vijesti: 'Tri srca kucaju zajedno zauvijek'

Linker
24. travanj 2024 05:35