uspjesi se nižu

Ivica Kostelić puca od sreće: ‘Uvijek nadbrojani, nikad nadjačani! Tako sam ponosan‘

Hrvatsko skijanje u najvećem je procvatu još otkako su se pojavili Ivica i Janica Kostelić. S užitkom veliki skijaš gleda impresivne rezultate novih generacija. Filip Zubčić napravio je na Snježnoj kraljici rezultat karijere.

Filip Zubčić je osvojio peto mjesto u slalomskoj utrci za Svjetski kup na sljemenskom Crvenom spustu, što mu je najbolji rezultat u karijeri u ovoj disciplini. Slalomski spektakl na Sljemenu ušao je, pišu Sportske novosti, u povijest hrvatskog skijanja, budući da su čak četiri Hrvata odnijela bodove.

Zubčić je u iznimno teškim uvjetima uspio doskijati do 5. mjesta, i to je najbolji slalomski rezultat hrvatskog skijanja nakon Ivice Kostelića.

"Prava je šteta što nema publike, ali tako je kako je ove godine. Zapravo je strašno sve ovo što se događa. Mi sad tu uživamo, zezancija, a ljudima je dolje oko Petrinje i Gline jako teško, ne treba se previše veseliti. Tim ljudima je najteže, nadam se da smo im barem malo uspjeli vratiti osmijeh na lice", rekao je Zubčić nakon svog trijumfa, podsjetivši što je trenutno najvažnije.

Svoj, kao i uspjeh cijele hrvatske ekipe, proslavio je Zubčić kratko i na svom Instagramu, a cijeloj ekipi čestitao je i Natko Zrnčić Dim. "Zubo, Mado, Sami, Istok! Imamo li još koga za staviti na start? Veliki dan za hrvatsko skijanje i sport! Dečki su pokazali kako se skija na svom brdu, a podatak da je samo Austrija danas bila jača od Hrvatske, govori sve. Svaka čast i sretno u nastavku sezone! Da nas ubuduće tresu samo ovakve dobre vijesti, a ne više potresi", napisao je Zrnčić Dim.

I veliki Ivica Kostelić puca od ponosna. "Uvijek nadbrojani, nikad nadjačani"

"4 momka startala su na današnjoj utrci, 4 od 4 su uzela bodove, 3 od 4 su ostvarila najbolji osobni rezultat u slalomu. Imamo mi još nekoliko skijaša u Hrvatskoj...još možda četvoricu. Šteta što svi oni nisu mogli startati danas. Ali bilo nam je teško skupiti tri predvozača za utrku. Jedna od njih bila je djevojka. Tako sam ponosan", presretan je na nove uspjehe hrvatskoj skijanja Kostelić.

Linker
24. travanj 2024 11:02