ZBOGOM, KILOGRAMI

Jadranka Kosor u haljini staroj 20 godina otkrila vitku liniju: ‘Otkako sam u mirovini, promijenila sam životni stil‘

Otkrivamo tajne vitke linije osoba iz javnog života, koje su zahvaljujući radikalnoj reorganizaciji svakodnevice u 2022. ušle znatno lakše i pune samopouzdanja. Jedna od njih je i nekadašnja premijerka. Svojim je stilom i izgledom privukla pažnju javnosti na nedavnoj svečanosti na Pantovčaku, a za Gloriju objašnjava zašto mirovina - ali i kućanski poslovi - čine dobro njezinoj figuri.

Već neko vrijeme Jadranka Kosor (68) može biti ponosna na svoju vitku liniju, koja je potpuno došla do izražaja u elegantnoj crnoj haljini što ju je nedavno odjenula za jedan posebno svečani trenutak. Naime, hrvatski predsjednik Zoran Milanović odlikovao ju je Veleredom kraljice Jelene s lentom i Danicom - za izniman doprinos međunarodnom položaju i ugledu Hrvatske. Dojam su upotpunile biserna ogrlica i naušnice te sreća na licu bivše hrvatske premijerke. Za njen senzacionalan izgled, kako sama kaže, nije zaslužna nikakva dijeta, već potpuno promijenjen način života otkako je iz burne političke svakodnevice otišla u mirovinu.

"Tu sam haljinu kupila prije više od 20 godina u Max Mari. Asimetričnog je kroja, od fine meke vunice, krasno pada, a odabrala sam je jer sam znala da ću dobiti lentu pa je haljina trebala biti vrlo decentna. Bila je godinama pospremljena u ormaru. Sjetila sam je se prije nekoliko mjeseci i sad sam je odjenula za ovu prigodu."

Čitajte i: Zbogom, kilogrami: Od Kristine Ercegović do Jadranke Kosor - slavne osobe otkrivaju recept za vitku liniju

image

Zoran Milanović i Jadranka Kosor

DAVOR PONGRACIC/CROPIX

Bivša premijerka kaže da se u njoj sada bolje osjeća nego kad ju je kupila, jer je “istesala” liniju pa nigdje ničega nije previše, a nakon primanja na Pantovčaku postala je haljina o kojoj se ne prestaje govoriti.

"I kao novinarka i kao političarka jela sam neredovito, kako se kaže, na refule, jer je to naprosto obilježje obje profesije. A i stres djeluje na to kako čovjek izgleda. Otkako sam u mirovini, daleko se više krećem i redovito jedem. Ne odričem se ničega, osim što ne volim školjke, puževe, perad, a ne bih mogla jesti ni žabe."


Poznato je da je Jadranka Kosor iznimna kuharica pa su mnoga njezina jela bolja nego u najfinijim restoranima, a i rado kuha za svoju obitelj.

image

Danas je vitka kao prije 13 godina, kad je kao predsjednica Vlade pozirala za naslovnicu Glorije Glam.

Marko Grubišić

"Većinom kuham jela koja volim, s puno povrća, ali ne na lešo, već u svakakvim drukčijim varijantama, kao što su lazanje s povrćem u koje stavim puno rajčice i malo bešamela i parmezana, ili juha od bundeve s malo mrkvice i raznih začina. Ništa ne važem, ne mjerim, ne računam kalorije. Jedem doista sve, ali u manjim količinama. Slatko, srećom, ne volim, pa kad napravim tortu, pojedem doslovno tri zalogaja."

Nije tip od teretana, vježbanja ni bavljenja sportom. Uglavnom se puno kreće, a i korona ju je dodatno natjerala na fizički angažman.

- Moja mama ima 90 godina, nikamo ne ide i koronu joj mogu donijeti jedino ja pa jako pazim i stalno dezinficiram, usisavam, perem, čistim... Ti poslovi po kući znaju biti fizički zahtjevni pa se i to odrazi na liniju. A dobar izgled i unutarnje zadovoljstvo kojim zrači može zahvaliti i tome što spava mnogo više nego prije. - Nekad sam bila budna do jedan ili dva u noći, a sad sam već u 22.30 u krevetu. Nešto čitam, pogledam što me zanima i odem na spavanje. A kažu da se san koji počne oko 23 sata ne može nadoknaditi.

Čitajte i: Jadranka Kosor kakvu još niste vidjeli: Pokazala kako je izgledala s dugom kosom i mladenačkom odjećom

Linker
24. travanj 2024 23:29