OZBILJNI PROBLEM

Je li duga povijest nasilja nad ženama, Diddyju napokon došla na naplatu? Pretražene su mu kuće

U istragu protiv američkog repera i glazbenog mogula Seana "Diddyja" Combsa uključili su se savezni agenti domovinske sigurnosti te gotovo istovremeno pretražili njegova tri posjeda.

Državni službenici i agenti službe domovinske sigurnosti slavnog 54-godišnjeg američkog poznaju po imenu Sean John Combs, koje mu je upisano u krsni list i stoji u svim osobnim dokumentima. No, za glazbeni svijet jedan od najpoznatijih repera i glazbenih producenata na svijetu je čovjek s mnoštvom varijacija svog umjetničkog imena među kojima su najpoznatiji Puff Daddy, kako je projekte potpisivao devedesetih, pa P. Diddy, što je bila njegova varijanta na prijelazu stoljeća, te na kraju Diddy, kako od 2005. potpisuje svoje projekte. Kako god, agenti američke službe domovinske sigurnosti vrlo dobro su znali na čije su raskošno imanje na otoku Star Island u Miamiju na Floridi, 25. ožujka pokucali na vrata. A dvosatna snimka pretresa doma slavnog glazbenika snimljena iz ptičje perspektive istog je časa postala viralni hit. Paralelno s tim objavljeno je kako su drugi timovi saveznih agenata krenuli u pretraživanje njegovih domova u Los Angelesu i New Yorku. Glazbenik je, kako se doznaje, trenutačno na Karibima. S druge strane, u Miamiju su agenti zatekli dvojicu njegovih odraslih sinova, a prema iskazima očevidaca pretraga u Los Angelesu rezultirala je privođenjem dvojice muškaraca s lisicama na rukama.

image

Sean Combs i Cassie Ventura u vezi su bili 11 godina

ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK

O čemu se radi? Ime Seana Combsa jedno je od ključnih u federalnoj istrazi o seksualnom zlostavljanju i trgovini ljudima, koja se provodi prema prijavi njegove bivše partnerice, 37-godišnje pjevačice Cassie Venture, koja je optužbu protiv Diddyja podnijela na njujorškom sudu. Njih dvoje u vezi su bili od 2007. do 2018., a Ventura je tužbu protiv njega podnijela u studenom lanjske godine optužujući ga za sudjelovanje u trgovini ljudima u svrhu seksualne eksploatacije.

image

Pogled iz zraka na imanje Seana Combsa u Miamiju

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Cassie uz ostalo tvrdi kako ju je Sean Combs fizički zlostavljao i prisiljavao na seksualne odnose, dok on njezine optužbe odbacuje i tvrdi da je u pozadini financijska iznuda, jer je slavni reper jedan od najimućnijih ljudi u glazbenoj industriji, čije se osobno bogatstvo procijenjuje na gotovo milijardu eura.

image

Agenti domovinske sigurnosti na imanje su stigli u oklopnim vozilima

GIORGIO VIERA AFP

U središtu Venturine tužbe je da ju je Combs prisiljavao na seksualne odnose s prostitutkama koje je unajmljivao, te snimao njihove susrete. Premda su se Combs i Ventura vrlo brzo nagodili, savezni agenti su njegove domove pretražili zbog istrage o kršenju saveznog zakona o trgovini ljudima u svrhu seksualne eksploatacije i trgovine ljudima.

Protiv glazbenika je tužbu podigla i nepoznta žena, koja u svojoj tužbi ističe da je 2003. bila 17-godišnja djevojka. Ona je Combsa i dvojicu njegovih prijatelja optužila za silovanje i to nakon što ju je reper, kako kaže, u svom njujorškom domu drogirao i opijao.

image

Sean "Diddy" Combs suočava se s ozbiljnim optužbama

ANGELA WEISS AFP
image

Mary J Blige, Sean Combs i Cassie Ventura na njujorškoj MET Gali 2017.

TAYLOR JEWELL/VOGUE/SHUTTERSTOCK

Kako će se stvari dalje razvijati, ovisi jesu li istražitelji pronašli ikakve čvrste dokaze u pretrazi Diddyjevih domova. Diddy je bio poznat kao ovisnik o seksu, koji je paralelno bio u vezi s mnogim djevojkama, a na popisu njegovih bivših su i mnoga slavna imena, poput pjevačice Jennifer Lopez, glumica Cameron Diaz i Penelope Cruz. Osim toga glazbenik je otac sedmero djece, a njegova najmlađa kćerkica Love Sean Combs rođena je u listopadu 2022. u vezi s partnericom Danom Tran.

image

Istražitelji su iz pjevačevog doma izuzeli dokumentaciju

GIORGIO VIERA AFP
Linker
23. travanj 2024 15:57