NOŽ U LEĐA

Jednog od najbogatijih ljudi svijeta žena varala s Elonom Muskom? Oglasio se i osnivač Tesle

Američki milijarder demantirao je krivicu za razvod Sergeyja Brina, osnivača Googlea.

Otkako se proslavio izjavama da naš najveći problem, što god većina svijeta o tome mislila, nisu dramatične klimatske promjene, bolesti, ratovi i glad u nerazvijenom dijelu svijeta, nego - pad nataliteta, 51-godišnji Elon Musk ne izlazi iz fokusa javnosti.

Američki milijarder, poduzetnik i vizionar tako želi postati primjer drugima u borbi za spas čovječanstva, sijući svoje sjeme po najrazvijenijim zemljama na planeti i promičući ekspanzivnu populacijsku politiku s ciljem znatnog povećanja broja stanovnika.

image

Sergey Brin razvodi se od druge supruge, odvjetnice Nicole Shanahan

DREW ALTIZER PHOTOGRAPHY/SHUTTERSTOCK

Deseterostruki otac lani je dobio blizance s menadžericom Shivon Zilis, menadžericom za razvoj umjetne inteligencije u svojim tvrtkama, a sad se njegovo ime spominje u navodnom ljubavnom trokutu koji je okončao brak njegovog dobrog prijatelja, 48-godišnjeg Sergeyja Brina, jednog od osnivača Googlea.

Američki računalni stručnjak ruskog podrijetla i internetski poduzetnik, čiji su roditelji matematičari s diplomom Moskovskog državnog sveučilišta, s mamom i tatom je kao šestogodišnjak emigrirao u Sjedinjene Države iz tadašnjeg SSSR-a, diplomirao na Stanfordu, te s kolegom Larryjem Pageom osnovao tvrtku čije je ime sinonim za pretraživanje interneta.

image

Osnivači Googlea Larry Page i Sergey Brin 2008.

MICHAEL NAGLE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Njegovo bogatstvo procjenjuje se na sto milijardi dolara, što ga čini sedmim najbogatijim čovjekom na svijetu, a lani se razveo od svoje druge supruge Nicole Shanahan, s kojom ima četverogodišnju kćer.

Sergey Brin je dobar prijatelj s Elonom Muskom, a sad su i najutjecajniji poslovni portali poput Wall Street Journala i Business Insidera zagazili u duboku vodu pretpostavki, glasina i tračeva, te se raspisali kako je razlog za njihov razvod bila Muskova afera s Nicole Shanahan.

image

Supružnici su se zadnji put zajedno u javnosti pojavili lani na njujorškoj MET Gali

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Ta "gola istina" se odmah protumačila kao nož u leđa prijatelju i kao čin izdaje kakav se od njega ne očekuje, pa se ovaj put o svemu odlučio oglasiti i sam Elon Musk.

"To je totalno sra... Sergey i ja smo prijatelji i sinoć smo zajedno partijali. Nicole sam vidio dvaput u tri godine, uvijek u širokom društvu. Nimalo romantično", napisao je Elon Musk gdje drugdje nego u svojoj objavi na Twitteru.

Sergey Brin se zasad o svemu - šuti.

Linker
24. travanj 2024 18:22