Ekipa na okupu u kafiću gdje su najradije razglabali ni o čemu

 NBC TV/KOBAL/SHUTTERSTOCK
U nadi je spas

Jerry Seinfeld nagovijestio je okupljanje stare ekipe i ponovno snimanje finala kultne serije

Mnogi nisu bili zadovoljni finalom u kojem se Jerryju, Krameru, Elaine i Georgeu sudilo zbog prekršenog zakona "dobrog Samaritanca" stoga je komičar otkrio da priprema nešto veliko.

Mnogi nisu bili zadovoljni finalom u kojem se Jerryju, Krameru, Elaine i Georgeu sudilo zbog prekršenog zakona "dobrog Samaritanca" stoga je komičar otkrio da priprema nešto veliko.

Kada je na stand-up nastupu u bostonskom kazalištu Wang nagovijestio da razmišlja o kreiranju novog završetka kultne serije "Seinfeld", komičar i glumac Jerry Seinfeld potaknuo je "tsunami" upita o tome što će se, kada i kako snimiti? Finale jednog od najutjecajnijih sitcoma u povijesti televizije nije svima sjelo. Prikazano je prije 25 godina, u svibnju 1998., gledalo ga je 76 milijuna gledatelja i od tada do danas od Jerryja Seinfelda fanovi svako toliko zatraže prekrajanje finala i nove epizode. Dosad je odolijevao, no kada mu je isto pitanje postavljeno i tijekom nedavnog stand-upa u Bostonu, rekao je: "Pa, imam malu tajnu o kraju. Ali zapravo to ne mogu ispričati jer je to tajna", počeo je komičar i nasmijao punu dvoranu.

image

Jerry Seinfeld natuknuo je da se ‘događa nešto veliko‘

ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK

"Dogodit će se nešto što ima veze sa završetkom", nastavio je. "Još se nije dogodilo, ali Larry i ja razmišljali smo o tome. Tako ćete vidjeti. Vidjet ćemo", izjavio je Seinfeld spominjući sukreatora serije koji je s njim razvijao priču do sedme sezone, piše The Guardian.

Komičar Larry David vratio se, naime, u projekt napisati sa Seinfeldom finale, a kako njime mnogi nisu zadovoljni (poslije urnebesnih devet sezona i 180 epizoda, očekivalo se više), postoji mogućnost da se sudbine svima znane četvorke, Cosma Kramera (Michael Richards), Georgea Constanze (Jason Alexander), Elaine Benes (Julia Louis-Dreyfus) i Jerryja Seinfelda, drugačije raspletu.

image

Larry David, Jerry Seinfeld, Michael Richards, Julia Louis-Dreyfus i Jason Alexander na setu 1990.

HBO/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Završna epizoda počinje letom privatnim zrakoplovom nakon što je ekipa televiziji prodala ideju o "humorističnoj seriji ni o čemu". Krameru je u uhu ostala voda poslije kupanja i počinje skakati po zrakoplovu ne bi li ju istjerao van. Kako je oduvijek bio "spretan", uspijeva se dokotrljati do kokpita gdje prouzroči "kuršlus".

image

Michael Richards tumačio je ulogu Kramera

JIM SMEAL/BEI/SHUTTERSTOCK

Prisilno slijeću u gradić Latham, Massachusetts, gdje se onako kako samo oni umiju, izruguju punašnom, opljačkanom lokalcu. Naposljetku završe u zatvoru gdje im sude zbog prekršenog zakona "dobrog Samaritanca" jer ne samo da nisu pomogli osobi u nevolji, nego su se zezali na njen račun. Tužitelj je, osim oštećenog, u sudnicu pozvao sve koje je kultna četvorka na ovaj ili onaj način povrijedila i ismijala.

image

Predsjednik Joe Biden dodijelio je glumici Julia Louis-Dreyfus ove godine priznanje‘ Arts and Humanities Award‘

SHUTTERSTOCK

Pojavila se i bakica kojoj je Elaine otela posljednji mramorni kolač u slastičarnici, nakon što joj ga je starica odbila prodati za veću cijenu. Došao je, među ostalima, i "jušni nacist" kojeg je Elaine upropastila jer se slučajno domogla recepta za njegovu slavnu juhu i objavila ga. Bila je i Marla Penny, Jerryjeva bivša djevojka, inače djevica kojoj je spontani razgovor o seksu s Elaine, a potom i raskid veze s Jerryjem, prouzročio traumu.

image

Jason Alexander tumačio je ulogu Georgea Costanze

ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK FOR TCC

Sudac je četvorku osudio na godinu dana zatvora, a dok u ćeliji razglabaju ni o čemu, ne vjerujući u to što im se dogodilo, Krameru iz začepljenog uha napokon iscuri voda, zbog koje je nastao cirkus. Budući da se ove godine obilježava okrugla obljetnica od finala, fanovi serije iz 90-ih koja se emitira na Netflixu, nadaju se okupljanju stare ekipe i ako ništa drugo, snimanju novog finala. Svojedobno je ocijenjeno kao "neuobičajeno i napuhano", bez uobičajenih šala, stoga se od Seinfeldovih riječi "vidjet ćemo" očekuje da nešto doista napravi po tom pitanju.

Linker
03. svibanj 2024 22:47