Doček u Njemačkoj

Jesu li pretjerali? Za posjet Meghan i Harryja postavili i crveni tepih!

Princ Harry pokrovitelj je vojnih igara Invictus Games koje se iduće godine održavaju u njemačkom gradu Dusseldorfu.

Deset godina je služio u britanskoj vojsci, dva puta odlazio u misije u Afganistan, ima čin kapetana, a osnivač je Invictus Gamesa, sportskog natjecanja na kojem sudjeluju ranjeni i ozlijeđeni vojnici i vojnikinje, te ratni veterani, kojima je bavljenje sportom put do psihičkog i tjelesnog oporavka.

Upravo tim povodom su princ Harry i njegova supruga Meghan Markle stigli u njemački grad Düsseldorf, u kojem će se iduće godine pod njegovim pokroviteljstvom igre ponovno održati. Ispred gradske vijećnice dočekale su ih stotine obožavatelja koji su princa Harryja i Meghan Markle poželjeli vidjeti uživo i s njima snimiti zajednički selfie.

image

Crveni tepih je pažljivo usisan prije njihova dolaska

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

Premda odavno nisu djelatni članovi kraljevske obitelji i dalje izazivaju sveopću pažnju i pomutnju gdje god da se pojave.

Za izlet u Njemačku Meghan Markle je odabrala bijelu pletenu vestu bez rukava losanđeleškog brenda Anine Bing i široke ljetne hlače, dok je princ Harry privlačio poglede u laganom sivom odijelom i raskopčanoj bijeloj košulji.

image

Pomazili su i vojnog psa

SHUTTERSTOCK

Otamo su se riječnim bordom MS Rhein Galaxie zaputili do arene Merkur Spiel u kojoj će se održavati natjecanja.

Iako je posjet najavljen kao privatni, organizatori su usred dana ispred gradske vijećnice prostrli dugačak crveni tepih kojeg su pažljivo usisali prije dolaska para.

image

Selfie s obožavateljicama

ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK

"Ništa nismo željeli prepustiti slučaju", glasi službena izjava iz ureda gradonačelnika.

Bila je to pretposljednja postaja na njihovoj europskoj mini turneji. Komercijalnim letom iz Los Angelesa prošli vikend su stigli u London, u Manchesteru su 5. rujna prisustvovali konferenciji One Young World, na kojoj je Meghan održala sedmominutni govor o jednakosti spolova i obratila se mladim ambicioznim ljudima.

image

Princ Harry je pokrovitelji vojnih igara Invictus Games

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

Povukla je i privatnu paralelu izjavivši da je oduševljena što joj se Harry ove godine može pridružiti jer je One Young World bio važan dio njezina života prije nego što ga je upoznala.

image

U publici je bila i ‘kraljica‘

ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK

"Ja, djevojka iz Suitsa bila sam okružena svjetskim vođama, humanitarcima, premijerima i aktivistima prema kojima sam gajila duboko poštovanje i divljenje. Nisam mogla vjerovati da sjedim s njima za stolom", rekla je Meghan koja je govorila i o tome kako joj se život dramatično promijenio od 2019., a još više otkako je sama postala majka.

image

Meghan Markle je bila u središtu pažnje

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

Nakon Njemačke supružnici se vraćaju u Englesku gdje će 8. rujna nazočiti dodjeli nagrada WellChild, koja slavi inspirativne kvalitete teško bolesne djece i mladih, sa svima koji im na tom teškom putu pomažu.

Za vrijeme boravka u Velikoj Britaniji Harry i Meghan smješteni su u kući Frogmore udaljenoj samo sto metara od kuće Adelaide koja pripada princu Williamu i vojvotkinji Catherine, no izvori bliski Buckinghamskoj palači tvrde da susret braće nije u planu.

image

Meghan i Harry nisu se nadali ovakvom dočeku

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

William i Kate Middleton navodno izbjegavaju kontakt s vojvodom i vojvotkinjom od Sussexa dok ne saznaju što par planira otkriti u svom Netflixovom dokumentarcu i Harryjevoj knjizi. U njih više nemaju povjerenje i boje se da bi zajednički razgovor i susret mogli iskoristiti protiv članova obitelji.

Linker
20. travanj 2024 01:50