Zimska idila

Kao u raju: Danijela Dvornik živi život koji bi većina nas s guštom odabrala

Red planinarenje i šetnje, red kave na suncu pa malo do Splita na lekcije za novu vještinu...

Ako Turistička zajednica reklamira naše otoke i obalu za odmor tijekom ljetnih mjeseci, onda Danijela Dvornik radi čuda za reklamu života na otoku zimi. Udovica glazbene legende Dina Dvornika i majka influencerice Elle i sama je uspješno zaplovila tim vodama, a svoje pratitelje najviše uveseljava crticama iz života na otoku.

Danijela se na Brač u potpunosti preselila tijekom 2020., a od tada osim u kućnim radinostima i održavanju maslinika gušta u prirodnim ljepotama jednog od naših najvećih otoka. Iako bi mnogi pomislili da je zima na otoku dosadna, bez života ii akcije Danijela iz dana u dan pokazuje da to nije istina.

Posljednje s čim se pohvalila je konačno dan u kojem ništa ne radi, jer je u danima prije toga izmorila tijelo, a njegove poruke sluša.

"Otkazuj sve obaveze za sutra, satrala si me!‘ Rečeno, učinjeno. Ali isto sam se prošetala i popila kavu. Sljedeći tjedan opet imam planinarsku akciju. Imam sreće da ovdje imam prijateljicu koja je uvijek za akciju, jedna od onih koja mi pošalje poruku u sedam navečer - Hoćemo opaliti šetnjicu sa psima?” (a šetnjica je bar šest kilometara po svim vremenskim uvjetima). Jako sam svjesna da zapravo živim život svaki dan i kako je taj moj mali život zapravo velik i ispunjen stvarima i ljudima koje me vesele", napisala je Dvornik uz fotografije sa sunčane otočke rive.

Prije toga brojnim pratiteljima pokazala je koje su ljepote južne strane otoka otkrivale ona i prijateljica. Bila je to srijeda, vremenski idealna za "điranje" po jugu Brača.

"Sve je bilo nestvarno. Predivno. Nakon nizbrdica i uzbrdica 13 kilometara po kamenju, sada ležim nepomično na trosjedu. Ali zadovoljna. Umorila sam se svojski", iskrena je Danijela. S istog izleta podijelila je i video u kojem je pokazala uvalu Farska i zimsku idilu.

"I tako dođe bura i sunce. Pa se otisnem u otočku prirodu, udahnuti svježeg zraka, pročistiti misli, razbistriti glavu, nahraniti oči, dušu i tijelo", opisuje Danijela.

Osim planinarenja i dugih šetnji otokom, Dvornik si je zimske mjesece ispunila jednim novim izazovom - uči plesati. Za nju je to pravi pothvat, naime zbog satova plesa ide u Split. Snimke s prvih satova latinoameričkih plesova objavila je na TikToku.

@danijeladvornik 2 puta tjedno putujem u Split na satove plesa . I nije mi tesko jer zbilja uzivam u novom iskustvu . Ima gresaka, zaboravljanja, blokada, nesigurnosti ali bit ce bolje . #cubana #salsa #beginer #dancelover❤️ #nikadnijekasno #coastalliving #icandoit ♬ Salsa Cubana - P&P Music

"Dva puta tjedno putujem u Split na satove plesa. I nije mi teško jer zbilja uživam u novom iskustvu. Ima grešaka, zaboravljanja, blokada, nesigurnosti, ali bit će bolje", stoji u opisu videa. Uz oznake "mogu ja to" i "nikad nije kasno", hrabro je otkrila tu svoju novu avanturu.

Linker
24. travanj 2024 00:56