Angelina s kćerima Zaharom i Shiloh

 MASSIMO VALICCHIA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
NOVI POČETAK

Kćeri Brada Pitta nisu jedine: Ovo su djeca slavnih kojima je prezime bilo samo - teret

Većina djece slavnog se prezimena odreknu jer žele dozu anonimnosti, ali djeca slavnog glumca svojim su potezom stala na stranu Angeline Jolie nakon dugogodišnjeg i mučnog razvoda te zadržala samo majčino prezime.

Većina djece slavnog se prezimena odreknu jer žele dozu anonimnosti, ali djeca slavnog glumca svojim su potezom stala na stranu Angeline Jolie nakon dugogodišnjeg i mučnog razvoda te zadržala samo majčino prezime.

Ako ste dijete slavne osobe, zvjezdana snaga njihovog imena može nad vama stajati poput sjene i upravo zbog toga mnogi od njih odbace prezime svojih slavnih roditelja. Motivacija za to različita je, ali najčešće se radi o tome da se žele "realizirati" neovisno od prezimena koja otvara sva vrata te pokazati da nisu "nepo baby", odnosno da nisu uspjeli samo zahvaljujući svojim roditeljima i njihovim vezama. S druge strane, neki na taj način žele postići barem dozu anonimnosti, dok se treći jednostavno žele "ograditi" od slavnih roditelja s kojima imaju, u najmanju ruku, komplicirane odnose - kao što je to slučaj kod djece Jolie-Pitt. Ovo su neki slavni nasljednici koji su odbacili dobro poznato prezime.

Zahara, Vivienne i Shiloh Jolie-Pitt

Djeca Brada Pitta i Angeline Jolie jedno po jedno se odriču očevog prezimena. Sve je krenulo prošle godine kada se najstarija kći bivšeg para pridružila sestrinstvu na koledžu Spelman u Atlanti i predstavila se kao Zahara Jolie. Osim nje, čini se kako i Shiloh više ne koristi očevo prezime ako je suditi po Instagramu gdje je poznata kao Shi Jolie, a njihovim stopama krenula je i najmlađa Vivienne što je otkriveno zahvaljujući plakatu za predstavu "The Outsiders" na kojoj je radila s mamom. Njihovi potezi uzrujali su Brada Pitta jer su to dodatni podsjetnici da gubi djecu. Poznato je da s dvojicom starijih sinova - Paxom i Maddoxom - nije u dobrim odnosima još od 2016., kada je Angelina podnijela zahtjev za razvod i skrbnišvo nad njihovom djecom.

image

Shiloh Jolie

MARIA LAURA ANTONELLI/SHUTTERSTOCK
image

Vivienne Jolie

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK
image

Zahara Jolie

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Malia Obama

Kada je kći bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame krenula svojim putem u filmskoj industriji odbacila je svoje slavno prezime. Debitirajući kratkim filmom "The Heart" na Sundance Film Festivalu ranije ove godine, 25-godišnjakinja se za tu priliku predstavila samo kao Malia Ann.

image

Malia Ann

ROBIN MARSHALL/SHUTTERSTOCK

Suri Cruise

Kći Katie Holmes i Toma Cruisea, Suri Cruise, koja je 18. travnja proslavila 18. rođendan, odbacila je očevo prezime što je otkriveno nakon što nastupala u nedavnoj školskoj predstavi. Naime, u školskoj produkciji mjuzikla "Head Over Heels" predstavila se samo kao Suri Noelle - Noelle je, naime, srednje ime njezine majke Katie.

image

Katie Holmes sa kćeri Suri

FERNANDO RAMALES/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Willow i Jaden Smith

Iako je njihova sličnost s mamom i tatom neosporna, kako su Willow i Jaden odrastali i kako je napredovala njihova umjetnička karijera, tako su polako odbacili prezime Smith te se predstavljaju samo imenom jer žele da ih filmska i glazbena industrija prepozna zbog njihovih postignuća, a ne onih njihovog slavnog oca.

image

Willow i Jaden

JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK

Vivian Jenna Wilson

Ne samo da je promijenila ime i prezime, već je odlučila i prekinuti svaku vezu sa svojim slavnim ocem. Vivian Jenna Wilson transrodna je kći poduzetnika Elona Muska, jedna od jedanaestero djece koja nije odbacila samo njegovo prezime, već je prekinula bilo kakvu komunikaciju s njim. Sam Musk priznao je kako je za tranziciju svojeg djeteta saznao preko svog brata, odnosno šogorice kojoj je Vivian javila svoj novi identitet i tražila od nje da ne kaže njezinom ocu.

image

Elon Musk

IMAGE PRESS AGENCY/SHUTTERSTOCK
Linker
10. lipanj 2024 09:03