ROMANTIČNA DUŠA

Keanu Reeves nakon životnih tragedija opisao najsretniji trenutak u svom životu

Zvijezdi filmskih serijala "John Wick" i "Matrix" život su obilježile privatne tragedije, s kojima se usprkos tugi i očaju uspio izboriti.

U četvrtom nastavku akcijskog spektakla o Johnu Wicku, glavni glumac Keanu Reeves je u dva sata i 49 minuta izgovorio točno 380 riječi, dovoljno da taj film postane najveći proljetni blockbuster ove godine i da mu osigura fiksni honorar od petnaest milijuna dolara plus tantijeme. Nije bio mnogo rječitiji niti u ekskluzivnom razgovoru za američki časopis People, ali je iz njegovih riječi bilo jasno da je najveći holivudski introvert i vječiti neženja prevladao najveću osobnu tragediju.

"Bilo je to prije nekoliko dana s mojom dragom. Bili smo u krevetu, potpuno povezani, a nismo radili ništa drugo nego se smijali, međusobno škakljali i zafrkavali. Bio je to nevjerojatan osjećaj savršenstva i zajedništva s pravom osobom na pravom mjestu", tim je riječima Keanu Reeves u razgovoru za People opisao posljednji trenutak privatnog blaženstva.

image

Na londonskoj premijeri filma ‘John Wick: Chapter 4‘ trebao mu je kišobran

JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK

Ženska osoba iz priče njegova je životna partnerica Alexandra Grant. Samozatajni glumac upoznao ju je 2009. na večeri kod prijatelja, a prije nego što su potvrdili vezu 2019. zajedno su autorski potpisali dvije knjige. S njom je pronašao privatnu sreću i mir, nakon niza tragedija koje su ga obilježile, ali mu nisu uništile duh. Rođen je 2. rujna 1964. u Bejrutu kao sin britanske dizajnerice kostima Patricije Taylor i geologa Samuela Nowlina Reevesa. Kada je imao samo tri godine, njegov otac, inače heroinski ovisnik, napustio je obitelj te Keanu s njim nikada nije želio obnoviti odnos. Njegova majka borila se da prehrani sebe i sina te su se stalno selili iz države u državu. Keanu je zbog učestalih selidba promijenio četiri srednje škole, a pokušaj da se uklopi u vršnjačku sredinu otežala mu je i disleksija, zbog koje i danas ima problema s čitanjem.

image

Keanu Reeves sa svojom partnericom, likovnom umjetnicom Alexandrom Grant

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

Školovanje je prekinuo kao 17-godišnjak, preselio se u Los Angeles te se posvetio glumi i glazbi. Planetarnu popularnost donijela mu je uloga u filmu "Brzina", u kojem je glumio sa Sandrom Bullock, ali je istovremeno proživljavao novu tragediju - smrt najboljeg prijatelja, glumca Rivera Phoenixa koji se predozirao 1993. Pet godina nakon toga upoznao je glumicu Jennifer Syme s kojom je na prvu "kliknuo". Jennifer je ostala trudna, ali je na svijet donijela mrtvorođenče. Tuga i očaj zbog gubitka djeteta Jennifer je odvela u ovisnost, a svoj mladi život je skončala je u prometnoj nesreći kad je imala samo 28 godina.

image

Zvijezde filma ‘Moj privatni Idaho‘: Keanu Reeves i Chiara Caselli

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Težak život i tragedija za tragedijom mnoge bi ljude slomili i odveli u ludilo, no Keanu je čak nakon svega što je proživio smatra život vrijednim življenja i trudi se pomagati ljudima na svakom koraku. A sudeći po zaljubljenim pogledima na svakom događaju na kojem se zajedno pojave s Alexandrom Grant je očito pronašao partnericu s kojom će provesti ostatak života.

Linker
11. travanj 2024 11:06