Zaljubljeni u pjesmu

Klapa CAMBI.: ‘Složna smo ekipa, imamo samo jedan problem, no tu nam pomaže Anamarija Asanović‘

Iza njih je veliki rebranding u izgledu i zvuku, mnogo pažnje pridaju biranju outfita u čemu im pomaže i prijateljica dizajnerica, ne kriju da se vesele zbog svake nagrade, pogotovo onih koje dobiju u svom Splitu.

Pod nazivom CAMBI. krije se glazbena četvorka: Jure, Sandro, Joško i Luka, vrsni pjevači iz Splita. Ovaj vokalni sastav koji tradiciju klapskog pjevanja želi približiti mlađoj publici upravo je izdao album Zaljubljen, a u razgovoru za Gloria.hr otkrili su u što se oni mogu zaljubiti.

"Moje dvije velike ljubavi su glazba i ljeto. Glazbom se bavim od malih nogu i ne mogu zamisliti niti jedan dan bez nje, ona je moj posao i moj hobi. Ljeto je moje najdraže godišnje doba, jer imam sreću što živim uz more pa mogu uživati u morskim radostima od svibnja do listopada", kazao je 36-godišnji Joško Tranfić koji je od svih članova jedini zaručen, naime ostala trojica sretno su oženjeni.

Ljubav prema pjesmi dijele i njegovi kolege.

"Svaku skladbu doživljavamo kao novi izazov i novu emociju koju prenosimo publici te ako je ne osjećaš to se osjeti", kazao je Jure Nikolić (38).

image

Jezgru grupe čine Jure, Sandro, Joško i Luka

SASA BURIC CROPIX

"Zaljubiti se mogu najviše u dobru pjesmu i u prirodu zato i provodim svaki svoj slobodni trenutak u prirodi", rekao je Luka Čulić (32).

"Mogu se svaki dan iznova zaljubiti u svoju ženu, kada nađete onu pravu toj ljubavi nema kraja, a uz nju se mogu zaljubiti i u dobru pjesmu, to je uvijek išlo jedno s drugim", konkretniji je bio Sandro Gerbec (34).

CAMBI. je posljednje dvije godine prošao kroz audio i vizualni rebranding, kažu modernijim pristupom su se približili mlađoj publici.

"Autori nam često šalju svoje pjesme, te nema nekog posebnog pravila kod biranja", kazao je Joško.

Pjesme biraju zajedno.

"Ako se većina složi da pjesma ima ono nešto odlazimo u studio i krećemo s radom i naravno uvijek se trudimo dati pjesmi neki svoj pečat ilitiga ‘touch" da pjesma bude što prepoznatljiva", dodaje Sandro.

Njih četvorica čine jezgru, koju za snimanja i koncerte prošire, s njima pjevaju i tri prateća vokala - Teo Kapov, Petar Lozo i Marin Mandić te prateći bend.

image

Grupa je objavila album ‘Zaljubljen‘

SASA BURIC CROPIX

Kao što su već rekli sve odluke donose zajedno, uz malenu, ali stručnu pomoć.

"Uh, demokracija ponekad nije dobra! Sva sreća da smo jako složna ekipa i kod nas nema tih problema. Lako se sve dogovorimo. Najveći nam je problem dogovoriti se što ćemo odjenuti na koncerte ili na neki festival jer svatko ima drugačiju modnu viziju! Sva sreća da imamo našu dragu prijateljicu, modnu dizajnericu Anamariju Asanović koja nam uvijek uskoči sa super idejama", objasnio je Joško.

Ostali pjevači potvrđuju da se dogovaraju o svemu, eventualno malu prednost imaju stariji članovi benda, no olakšava im to što se dobro poznaju.

Cambi, nove zvijezde na muškom modnom nebu: ‘Sve je kliknulo kad smo otkrili čari online shoppinga‘

Njihov rad nije ostao nezapažen ni kod stručnjaka, tako su osvojili i brojne festivalske nagrade posebno su ponosni na Grad prix na Splitskom festivalu, ili treće mjesto na Dori po izboru publike.

"Naravno da su nagrade svakom izvođaču bitne i imponiraju mu. Meni osobno je najdraža ona sa Splitskog festivala 2021. godine kada smo s pjesmom ‘Bambina mia‘ i uz naše prijatelje iz TBF-a Sašu i Mladena osvojili prvu nagradu publike i prvu nagradu ocjenjivačkog suda novinara. Mislim da smo s tom pjesmom zorno prikazali sliku splitskog đira 80-ih, a ‘di ćeš veće nagrade i komplimenta nego pobijediti u svom gradu, još kad se sjetite koje sve glazbene legende potječu iz Splita tim više nagrada ima još veću težinu", otkrio je Sandro.

image

CAMBI. su fotografirani u Meštrovićevom paviljonu u Splitu

SASA BURIC CROPIX

"Najveća nam je nagrada kad vidimo pozitivne komentare na društvenim mrežama od naših fanova jer tada znamo da su naše pjesme pronašle pravi put. Ništa ljepše nije od onoga kada nas mladenci pozovu da im pjevamo ‘‘Zaljubljen‘ ili ‘Od milijun samo jedna‘ za njihov prvi ples. To je za nas sreća i nagrada", dodao je Joško.

Naime, njihova pjesma ‘Zaljubljen‘ po kojoj su nazvali i album jedna je od najizvođenijih pjesama na vjenčanjima.

Raspjevani Splićani kažu da je prosinac tradicionalno jako veseo i dosta radni period jer imaju mnogo nastupa, ali ga jako vole.

"Daaaa!! Prosinac za sve nas ima posebno značenje. To je vrijeme kada se svugdje nešto događa, kada je cijeli grad okićen i osvijetljen, advent okuplja tisuće ljudi svaki dan, koncerti na svakom kantunu, jednostavno te vuče da se dogovoriš s ekipom i odeš u đir vidjeti što se događa, a Badnjak i Božić da ni ne spominjem. Obiteljska druženja, ručkovi, večer, čuveno ‘pivanje ispo ure‘, jednostavno vas obuzme taj Božićni duh i samo se želite družiti, darivati i uživati u najvećem blagdanu kod nas", objasnio je Sandro.

image
SASA BURIC CROPIX

Idealan božićni poklon im je obitelj na okupu, a kao krunu mjeseca izdvajaju nastup za doček Nove godine 31. prosinca u Biogradu na Moru na kojem nastupaju s prijateljem i kolegom Matijom Cvekom. "Učinit ćemo sve da to bude noć za pamćenje", kazali su.

Linker
15. travanj 2024 04:32