dani za opuštanje

Kolinda Grabar - Kitarović o životu nakon mandata i operacije: ‘Imam još mjesec dana teških restrikcija‘

Bivša predsjednica Kolinda Grabar - Kitarović javila se iz svog doma kako bi komentirala rezultate američkih izbora, a u današnjem intervjuu za N1 dotaknula se i svog zdravstvenog stanja.

"Život je drukčiji, svakako, opušteniji, lakši, imam više vremena za sebe, za ono što doista volim raditi, suradnju s raznim znanstvenim institutima, sveučilištima, učim, pišem doktorat. Oporavljam se od operacije, imam još mjesec dana teških restrikcija", rekla je Kolinda Grabar - Kitarović za N1 televiziju, gdje smo je mogli vidjeti u ležernijem izdanju negoli smo naviknuli tijekom njezinog predsjedničkog mandata.

"Njegov će izbor za Hrvatsku značiti onoliko koliko se mi sami potrudimo, kazala je bivša predsjednica o novoizabranom američkom predsjedniku Joeu Bidenu. "Hrvatska srećom nije problem, a nije ni velika država pa neće biti visoko na agendi američke politike. Zato je na nama da se nametnemo. To će Joe Biden od nas i očekivati", rekla je Grabar- Kitarović.

Dirljive riječi majke Kolinde Grabar-Kitarović govore sve: ‘Što si je u životu zacrtala, to je i ostvarila‘

Novoizabranog američkog predsjednika Joea Bidena zna osobno i opisala bi ga kao srdačnog čovjeka, koji zna slušati. "Razgovor s njim uvijek je bio ugodan, čak i kad je bio argumentiran. Svakako je osoba koja se razumije u vanjsku politiku i osoba koja razumije odnose u Hrvatskoj i susjednim zemljama", rekla je bivša predsjednika koja još uvijek nema tajnicu, ali ni ured, a prošle godine za svoj rođendan pokazala je gdje se nalazi njezin privremeni ured i zahvalila se onima koji nisu zaboravili na njezin 52. rođendan.

image
Bivša predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović u šetnji s ljubimicom Kikom.
TOMISLAV KRISTO/CROPIX

"S moje strane, jedno veliko: Hvala mama, hvala tata! Hvala Jakovu, djeci i cijeloj obitelji na beskrajnoj potpori. Hvala svima vama, dragi prijatelji, znani i neznani. Sretna sam što vas imam. Pozdravljam vas sve iz svojega privremenog ureda, s balkona mojega doma, uz najljepše želje za bolje sutra, s dubokom vjerom u našu Hrvatsku", zaključila je i dodala što misli o koronavirusu.

"Mjere neću komentirati, zato što nisam stručnjak, ali pridržavam ih se", rekla je bivša predsjednica. Govoreći o lockdownu, kazala je da će on nedvosmisleno ostaviti posljedice na gospodarstvo te da je stoga na Vladi da balansira između rješavanja pandemije i gospodarskih mjera koje će očuvati radna mjesta i spriječiti duboku ekonomsku krizu, a u konačnici i omogućiti i otvaranje novih radnih mjesta.

Čitajte i:

Nitko nije znao koliko je bivša predsjednica patila: ‘Operacija je bila nužna, bilo je teško i pisati rukom‘

Iskoristila je ljeto! Preplanula Kolinda Grabar-Kitarović opuštena na zagrebačkoj špici

Linker
20. travanj 2024 17:21