Popularnost ne jenjava!

Kolinda Grabar-Kitarović uživa u novom početku! Nadoknađuje propušteno i otkriva nove strasti

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dopustila si je u ovoj izazovnoj godini brojne izlaske iz zone komfora pa je tako, piše Jutarnji list, pristala glumiti u serije "Dar-Mar" Nove TV.

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uživa u godini slobode. Tijekom nje, posvetila se zdravlju, doktoratu i obitelji. Nije zanemarila svoj nepobitni javni utjecaj pa se o društvenim pitanjima ponekad javno oglašava. Osim toga, nedavno je odlučila potpuno izaći iz zone komfora pa je pristala odigrati malu ulogu u seriji "Dar-Mar" Nove TV.

Briga za zdravlje nije joj bila važnija od predsjedničke funkcije!

"Iz vlastitog iskustva mogu reći da sam nakon operativnog zahvata morala jako smanjiti razinu tjelesnih aktivnosti. I koliko god da sam se držala zdrave prehrane, hranim se valjda zdravije nego ikada u životu, na voću, povrću, zobi, piletini i ribi, i hodam na traci, u tih nekoliko mjeseci uspjela sam dobiti nekoliko kila i, što je najgore, lipidi su mi skočili", rekla je nedavno pred novinarima bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nakon što su je pitali za zdravlje.

U trenutku kad nije osvojila još jedan predsjednički mandat odlučila je smanjiti tempo. Ubrzo je sve iznenadila jasnim stavom o gorućim pitanjima. Nakon što više nije imala službenu titulu, stala je u obranu žena i poslala poruku svim 'bajama' nakon izjava Miroslava Škore i Nine Raspudića o pobačaju u slučaju žena koje su silovane.

image
Dolazak Kolinde Grabar Kitarović na predsjednicku inauguraciju Zorana Milanovića...
BORIS KOVACEV/CROPIX

"Pridružujem se svim ženama koje ovim 'nepristojnim' činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji nas pokušavaju vratiti stoljećima unazad. Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će “baja” reći. Uvijek sam bila za život, ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritiska, bez stigmatizacije i uvjetovanja, posebno u najosjetljivim životnim situacijama poput silovanja. Stoga i ja u znak potpore dižem srednji prst za nas žene i naša prava, ali i za muškarce koji nas podržavaju", rekla je bivša predsjednica i objavila fotografiju na kojoj pokazuje srednji prst.

Nakon što je prestala obnašati predsjedničku funkciju, podvrgnula se dugoiščekivanoj operaciji

Članicu Međunarodnog olimpijskog odbora u rujnu su operirali u KBC Rebro. Podvrgnuli su je tzv. prednjoj vratnoj discektomiji i fuziji s instrumentalizacijom, na kralješcima, a operacijom joj olakšali pritisak na korijenje živaca, što je uzrokovalo bol.

"Ova je operacija bila nužna, vjerojatno još i ranije. Nije bila riječ samo o bolovima, već i o funkcionalnim i motoričkim smetnjama koje su počele utjecati na moj život. I to ne samo na onaj protokolarni, zbog poteškoća sa stajanjem, gubitka ravnoteže i slično, već i na svakodnevni život. Bilo je već teško potpisati se i općenito pisati rukom, zakopčati dugmad, otvoriti bočicu vode, našminkati se, prinijeti žlicu ustima...", napisala je Kolinda koja je osim supruga Jakova Kitarovića i njezine djece, imala bezuvjetnu potporu svoje majke koja je najbolje poznaje.

"U biti, ja sam navikla na njezine uspjehe. Možda zato sada ne šizim nego normalno prihvaćam što se dogodilo. Sve što si je u životu zacrtala, to je i ostvarila. Njena upornost je presudna, nemam ja neke veće zasluge za to", riječi su njezine majke Dubravke Grabar za magazin Gloria nakon što je Kolinda izabrana za predsjednicu Hrvatske. Riječi su to koje se mogu primjeniti na svim poljima Kolindina djelovanja.

Svu svoju energiju bivša predsjednica je usmjerila na oporavak, ali i uživanju u dosada neviđenom obujmu slobode. Nedavno je tako dala potporu glumici Orneli Vištici koja ju je utjelovila u predstavi Predsjednici&ca i uživala u premijeri te je prihvatila šalu na svoj račun.

"Mene je posebno večeras dotaknula žena, dama koja je stigla i unatoč nedavnom operacijskom zahvatu i odgledala predstavu Predsjednici & ca. S osmijehom je odgledala satiru. Hvala draga, stvarna i hrabra Kolinda, hvala Vam na svemu", rekla je Ornela koja je priznala da je zbog njezinog gostovanja imala veliku tremu.

image
Na premijeri predstave " Predsjednici&ca".
TOMISLAV KRISTO/CROPIX

Osim što se šeta sa psom Kikom koju je udomila u listopadu 2018. u virovitičkom azilu, obje se u ovim neizvjesnim mjeseima prilagođavaju na svoj novi život. Dan uglavnom započinju ranojutarnjom šetnjom i igrom u Parku kralja Petra Krešimira IV.

image
Bivsa predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović u šetnji s psom Kikom.
TOMISLAV KRISTO/CROPIX

Da se zaista okrenula novim izazovima i pristaje na ono što je donedavno bilo nezamislivo dokazuje i njezin posljednji angažman. Bivša predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović postala je glumica na jedan dan. Pozvali su je da gostuje u seriji 'Dar Mar' na Novoj TV. Kolinda će se nakratko pojaviti u seriji, a snimanje je već odradila. "Sjajno sam se zabavila na setu, zato sam i pristala na ulogu", rekla je bivša predsjednica za Jutarnji list.

Čitajte i:

Dirljive riječi majke Kolinde Grabar-Kitarović govore sve: 'Što si je u životu zacrtala, to je i ostvarila'

Nitko nije znao koliko je bivša predsjednica patila: 'Operacija je bila nužna, bilo je teško i pisati rukom'

Linker
19. travanj 2024 08:33