VEDRAN PETEH/ CROPIX
TRI ULOGE JEDNE ŽENE

Kristina Milković Čilić: "Još ne znamo gdje ćemo živjeti, važno nam je samo da smo zajedno"

Dubrovkinja Kristina Milković Čilić govori o majčinstvu i neprestanim putovanjima te otkriva kako uz sve to pronalazi vremena za vođenje vlastite tvrtke u Monte Carlu i zaklade koju je u Hrvatskoj osnovala sa suprugom, tenisačem Marinom Čilićem.

Dubrovkinja Kristina Milković Čilić govori o majčinstvu i neprestanim putovanjima te otkriva kako uz sve to pronalazi vremena za vođenje vlastite tvrtke u Monte Carlu i zaklade koju je u Hrvatskoj osnovala sa suprugom, tenisačem Marinom Čilićem.

"Cijelu godinu smo pripremali Get Set Hrvatska, sportsko-humanitarni spektakl koji je prošlog tjedna u Zadar doveo najveće zvijezde hrvatskog sporta. Ne moram vam ni govoriti koliko je teško okupiti ih sve na istom mjestu, a onda, nekoliko dana prije početka, u cijeloj toj strci oko organizacije, mlađi sin Vito dobio je vodene kozice. Danima nisam spavala, ali je sve na kraju dobro prošlo i zahvaljujući cijeloj akciji djeca u Osnovnoj školi Petra Zoranića u Stankovcima, koji nastavu tjelesnog odgoja pohađaju u hodniku, dobit će multifunkcionalno sportsko igralište", govori Kristina Milković Čilić, supruga proslavljenog hrvatskog tenisača Marina Čilića, koja od 2016. vodi Zakladu Marin Čilić. Ponosna je, kaže, na sve stipendiste koji su prošli kroz Zakladu i s kojima se zbližila kao da su joj članovi obitelji.

"Sva ta djeca nam javljaju svoje uspjehe, šalju slike na WhatsApp, veselimo se zajedno i to je najveća vrijednost", ističe Kristina. Zaklada ima samo jednog zaposlenog pa je velika većina zadataka oko organizacije projekta Gem Set Hrvatska - tijekom kojeg su u ruke rekete uzeli i legendarni nogometni reprezentativci Luka Modrić, Ivan Perišić, Mateo Kovačić, Mario Mandžukić, Dejan Lovren, košarkaška zvijezda Bojan Bogdanović i brojni drugi - na leđima volontera.

image
VEDRAN PETEH/ CROPIX

"Ljudi nam daju svoje vrijeme, a to je nešto najdragocjenije. Jako je puno onih koji žele pomoći i zato znam da radimo dobru stvar", nastavlja Kristina Milković Čilić, rođena Dubrovkinja, uspješna poslovna žena i majka trogodišnjeg Balda te jednoipolgodišnjeg Vita. Završila je dva fakulteta, politologiju i psihologiju, a u Monte Carlu vodi kompaniju koja se bavi ljudskim potencijalima.

"Naša baza je zapravo u Monte Carlu, tamo živimo, iako su se djeca rodila u Zagrebu i u Hrvatsku dolazimo kad god možemo. Ja sam prije nekoliko godina osnovala tvrtku jer sam se željela baviti svojom strukom", govori Kristina, koja prati supruga na gotovo svim turnirima.

Još ne znamo gdje ćemo živjeti kad Marin završi igračku karijeru, važno nam je samo da smo zajedno - jer smo tijekom gotovo 10 godina naše veze često bili fizički razdvojeni

"Sada smo stigli iz Zadra u Umag pa idemo u New York sredinom kolovoza. Za tenisače nikada nema odmora jer je sezona duga, traje gotovo cijelu godinu, ali se ne žalimo. Na putovanjima mlađi sin Vito spava sa mnom u sobi, a stariji s Marinom i tako se selimo iz države u državu, iz hotela u hotel", govori Kristina. Marin je pauzirao šest mjeseci zbog operacije koljena, a Kristina kaže kako se ne sjeća da su ikad tako dugo bili na jednom mjestu kao proteklih pola godine. No, uspjeli su u tom periodu malo i privatno putovati i odmoriti se, a sada je vrijeme za nove izazove. Kristina Milković Čilić emotivno proživljava svaki Marinov uspjeh i neuspjeh, svjesna da su porazi sastavni dio sporta.

image
VEDRAN PETEH/ CROPIX

"Uvijek se trudim ostati pozitivna, pokazati djeci da je važnije koliko si uložio truda u nešto, da nije važan samo krajnji rezultat", govori. Već se navikla na sve što nosi život profesionalnog sportaša jer s Marinom je od svoje 19. godine. Gotovo deset godina živjeli su razdvojeno: Kristina je studirala i radila u Zagrebu, Marin igrao turnire po svijetu, pa im je sada najvažnije provoditi što više vremena zajedno.

"Još nemamo viziju gdje ćemo živjeti kada Marin završi karijeru, važno je samo da smo na okupu. Marin je jako angažiran oko djece, radi sve što i ja. Uživam dok ga gledam s djecom, kako se igra i razgovara s njima. Jako sam ponosna na njega, zaista se trudi biti najbolji tata, znam da mu nije lako. U pauzama od treninga čita literaturu o roditeljstvu", otkriva Kristina. Kako među Baldom i Vitom nije velika razlika, sve vole raditi skupa, a kada se ujutro probude, obvezno se prvo zagrle i poljube.

image

Razglednica s obiteljskog odmora na Maldivima krajem prošle godine

PRIVATNI ALBUM

"Obojica su dobra, mirna djeca, ne rade nikakve probleme, nije ih teško obuzdati, nisu aktivni 0 - 24, pa je s njima relativno lako i putovati. Baldo je povučeniji, odgovorniji, a Vito kad nešto naumi, potrudi se da to i dobije pa mu Baldo uvijek popušta", govori Kristina, koja većinu posla odrađuje preko laptopa i mobitela, ali ipak se trudi da djeca što manje vremena provode pred ekranima.

"Imamo doma sve zamislive lopte i jako sam sretna što ih zanima sport. Često smo u parkiću, na školskim igralištima ili doma igramo društvene igre", napominje Kristina. Rijetki su trenuci koje ugrabi za sebe, a tada uglavnom, kaže, ode na masažu, čita knjigu ili trenira.

"Više bih rekla da se brinem o zdravlju nego o izgledu. Prije sam se više trudila oko odijevanja, frizure, a sada sam uglavnom u opuštenom izdanju, ali nikada nisam bila sretnija", zaključuje.

Linker
26. travanj 2024 00:32