Tereza Kesovija

 VEDRAN PETEH CROPIX
SVE ĆE BITI DOBRO

Legendarna Tereza poručuje iz bolnice: "Hvala na brizi, ali preživjela sam ja i gore"

Legendarna glazbena diva trenutačno se nalazi na bolničkim pretragama zbog opće slabosti organizma, ali nije klonula duhom i nada se skorom povratku kući.

Legendarna glazbena diva trenutačno se nalazi na bolničkim pretragama zbog opće slabosti organizma, ali nije klonula duhom i nada se skorom povratku kući.

"Na pretragama sam u bolnici i uskoro ću, vjerujem, opet biti doma. Hvala svima na brizi, ali silni pozivi me umaraju i bilo bi mi draže da me nitko ne zove da se dobro odmorim. Nije bilo dobro, ali preživjela sam ja i gore", izjavila nam je legendarna pjevačica Tereza Kesovija. Bez obzira na sve nedaće s kojima se u životu bila prisiljena nositi, nikada nije klonula duhom i pomišljala na predaju. Pa tako i sad.

Na posljednjim objavama na svom službenom profilu na Instagramu pohvalila se novom frizurom i svoje pratitelje upitala kako se oni nose i štite toplinskog vala i velikih vrućina koji su ovog tjedna zahvatili cijelu Hrvatsku, a vremenska situacija atipična za kraj kolovoza je i glavni razlog opće slabosti zbog koje se glazbenoj legendi zacrnilo pred očima, oblio ju je hladan znoj i počela ju je hvatati nesvjestica.

"Poput većine ljudi teško podnosim ove ekstremne vrućine, ali još teže sve ono što se zbiva oko nas, sva ova ubijanja, silovanja, sve ove elementarne katastrofe... Nedavno sam bila u Sloveniji u Logarskoj dolini kod jednog divnog malog slapa koji je zbog silnih oluja postao ogroman i čija je bujica u smrt odnijela sirote ljude... Ja ne mogu na to samo kimnuti glavom i sućutno reći kako mi je žao. Meni sve to, imam dojam, sjeda pravo na srce, osjećam svu težinu te negative i tih strahota oko nas", izjavila je Tereza za Jutarnji list.

image

Početkom srpnja nastupila je na 63. Splitskom festivalu zabavne glazbe

ANTE CIZMIC CROPIX

Tereza će 3. listopada proslaviti 85. rođendan, a svojim je glasom stekla i internacionalnu slavu. U Francuskoj su je prozvali “La dive Croate”, Tere nikad nije krila da je dio sebe poklonila francuskoj prijestolnici Parizu.

Za svoje zasluge dobila je odličje Viteza reda umjetnosti i književnosti koje joj je bivši francuski predsjednik Jacques Chirac dodijelio 1999. zbog predanog rada na jačanju zajedništva Francuske i Hrvatske, a francuska ministrica kulture Roselyne Bachelot-Narquin unaprijedila ju je u Časnika reda umjetnosti i književnosti.

"Tereza, to je pogled, to je snaga, to je žar, to je čisti pokret. Najveća je to pjevačica europskog istoka i međunarodna diva. U svojoj 21. godini imao sam sreću biti svojevrstan vodič ovoj iznimnoj ženi. Naše prijateljstvo traje otkako je kročila na tlo pariške zračne luke. Terezin je nastup poput velike drame: pjeva o boli svijeta, o boli ljubavi ali i o toplini življenja", tim je riječima njen nastup najbolje opisao Serge Lama, proslavljeni francuski glazbenik, Terezin veliki prijatelj i suradnik.

Linker
26. travanj 2024 21:07