EMOTIVNA PROMOCIJA

Ljubavna pjesma Vesne Dragojević: "Da se Oliver nije oženio sa mnom, vjerojatno bi lutao..."

Oliverova udovica bila je specijalna gošća na promociji romana "Ljubavna pjesma" Ante Jeličića Belece u splitskoj knjižnici Marka Marulića.

Na splitskoj promociji romana "Ljubavna pjesma" Ante Jeličića Belece mnogi su se prepoznali u glavnom liku, mladiću koji život ne može zamisliti bez rodne Dalmacije, mora, galebova, mirisa borovine, sunca, otoka i Olivera.

"Olivera svi mi doživljavamo na svoj osobni način i neka tako ostane. Oliver pripada svima, on je naš i živi svakome od nas koji volimo njegove pjesme i njegov glas. Nekome je on bitan pri upoznavanju, nekome u prvoj pismi na vjenčanju, nekome u tuzi, boli i razočaranju, nekome u Hajdukovoj pobjedi i veselju... To je Oliver, on je cjelina, legenda", izjavio je Ante Jeličić Beleca, čije je riječi kao i čitanje ulomaka iz knjige iz publike pažljivo slušala Oliverova udovica Vesna Dragojević koja je na promociji bila specijalna autorova gošća.

image

Vesna Dragojević s Vesnom i Antom Jeličićem Belecom

DUJE KLARIĆ/ CROPIX

"Ja sam se udala za Olivera prije nego što je počeo pjevati i sjećam se jedne rečenice koju mi je tada rekao. Pitala sam ga što radi, a on mi je odgovorio da svira. Ma što radiš, to nije posao, odgovorila sam mu. A on će meni: "Kad mi muzika postane posao, onda muzike više nema…!" To je nešto najmudrije što sam ikad čula. Time je htio kazati da mu glazba nije posao i da ne treba trčati za novcima, velikim turnejama, nego sve to dovesti u livel, harmoniju…", izjavila je Vesna Dragojević.

image

Vesna Dragojević i Joško Radić iz Festivo benda

DUJE KLARIĆ/ CROPIX

"Da se nije oženio sa mnom vjerojatno bi lutao Europom, njega kompozitori ne bi uspjeli naći... Ovako smo se stacionirali u Splitu, pa je Zdenko Runjić dolazio često kod nas doma i Oliver nije imao gdje pobjeći. Da je lampa okolo ne bi ga nitko naša, možda bi cijeli život samo svira i nikad se za njega ne bi znalo. Dakle, ja sam tu odigrala veliku ulogu, i jesam… Znam to", ispričala je Vesna Dragojević i nasmijala punu gradsku knjižnicu Marka Marulića.

image

Oliver i Vesna Dragojević sa sinovima

PRIVATNI ALBUM

"Pričam unucima o Oliveru, pokazujem im slike, kad mu čuju glas odmah ga prepoznaju. Zanimljivo, kad su se rodili, Oliver je rekao da nemaju sluha, da neće oni u glazbu, zato ih ne forsiramo, ali moraju znati tko im je dida", zaključila je Vesna Dragojević koja je oduševljena Oliverovom fotografijom s naslovnice knjige. Snimio ju je Feđa Klarić, a nastala je u šetnji Rivom, gdje su se često sretali.

image

Oliver Dragojević sa suprugom Vesnom

ANTE ČIZMIĆ/CROPIX

"Oliver je bio iznimno komunikativan, drag čovjek, prešao bi ulicu samo da te pozdravi. Odgojio je prekrasnu djecu, a i s razlogom se kaže da iza svakog uspješnog muškarca stoji i vrijedna žena. To je njegova Vesna, čije su velika pamet, strpljenje, žrtva i podrška ugrađeni u sve što je Oliver ostavio nama i generacijama koje dolaze", izjavio je fotograf Feđa Klarić.

image

Oliver i Vesna Dragojević

PRIVATNI ALBUM
Linker
16. travanj 2024 16:46