#jedvačekanje

Lucija Šerbedžija uoči očekivane ZKM-ove predstave govori o svim svojim ljubavima i željama

Dobitnica nagrade ‘Zlatni studio‘ za najbolju kazališnu glumicu u razgovoru za Gloria.hr otkrila je što za nju predstavlja radio, što misli o estetskim operacijama i u kojim poslovima je najspretnija.

Zagrebačka glumica Lucija Šerbedžija koja je nedavno osvojila Zlatni studio kao najbolja kazališna glumica za ulogu u ZKM-ovoj predstavi "Ja sam ona koja nisam", broji dane do nove premijere. Autorski projekt redateljice Pavlice Bajsić Brazzoduro prema tekstu Tomislava Zajeca ''Halo, halo, ovdje radio Zagreb'' odgođen je dvaput, jer je glumica, kao i neki njezini kolege, imala koronu. Napokon, premijera je zakazana za 15. veljače u maloj dvorani Polanec ZKM-a.

Inače, predstava je posvećena Boženi Begović, prvoj spikerici Radio Zagreba, koja je bila puno više od ženskog glasa u eteru. Ova svestrana Splićanka, kći slavnog književnika Milana Begovića, bila je glazbena urednica, autorica reklama, glumica, prevoditeljica, pjesnikinja, prva žena na čelu Drame zagrebačkog HNK-a, prva predsjednica Hrvatskog društva književnica te prva direktorica Pionirskog kazališta, preteče današnjeg ZKM-a.

image

Glumica je dobila Zlatni studio za ulogu u predstavi 'Ja sam ona koja nisam'

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Lucija Šerbedžija ne krije oduševljenje što je dio ovog zanimljivog projekta o još zanimljivijoj ženi, a u predstavi glumi Joelle Vuković, životnu partnericu Božene Begović, koju na pozornici utjelovljuje glumica Barbara Prpić.

Kako je to Luciji u njezinom matičnom kazalištu treća premijera zaredom jedva čeka slobodne dane kako bi se mogla vratiti prirodi i planinama na koje odlazi sa svojim životnim partnerom, fitness trenerom Tomislavom Dolušićem. Jer, kako kaže, priroda joj je najbolja prijateljica i najbolji lijek za stres.

image

Lucija Šerbedžija povela je planinariti uz dečka Tomislava Dolušića

PRIVATNI ALBUM

Nastupate u predstavi koja slavi radiofoniju. Slušate li redovito radio?

Da, obožavam slušati radio, doma, u autu… Više nego gledati televiziju.

Imate li omiljenu stanicu?

Uglavnom slušam radio Sljeme jer se najbolje čuje na mom malom tranzistoru koji mi stoji u kuhinji.

Glumite li u radio dramama?

Zahvaljujući divnom redatelju Petru Vujačiću nedavno mi se ostvarila ta velika želja. Prije nekoliko mjeseci otvorio mi je radijska prostranstva i pozvao me da s njim radim. Snimila sam do sada dvije radio drame, bilo mi je prelijepo i uživala samo "kao mala prasica".

A volite li ih slušati?

O da, jako. Divan je to medij.

Kako napreduje vaš album prvijenac?

Usprkos izolacijama i covidu koji su nas malo usporili, napredujemo po planu i krajem ovog mjeseca izlazi mi novi singl pod naslovom "Vrijeme za istine".

image

Lucija u spotu za svoju pjesmu

PRIVATNI ALBUM

Znate li svirati neki instrument?

Sviram, sviram… malo klavir, još manje gitaru…

Imate li dara za kućne majstorije?

Za popravke radije zovem majstore, ali sama farbam zidove i drvenariju. To me umiruje. Baš sljedeći tjedan krećem u akciju farbanja stana.

Estetske operacije?

Za sada sam uklonila samo nekoliko sumnjivih madeža i vjerujem da će na tome i ostati.

Psi ili mačke?

Obožavam sve životinje osim glista i žohara. Ali ako moram birati, onda sam više čovjek-pas.

Najljepša planina?

Svaka sljedeća.

Nagrada ili dobra kritika?

Ako je novčana, uvijek nagrada.

Optimist ili pesimist?

Ja sam rođeni optimist. Svojim vječnim optimizmom nerijetko idem ljudima na živce.

image

Lucija s tatom Radom Šerbedžijom

DRAGAN MATIC/CROPIX

Tulumi ili druženje u dvoje?

Druženje u pravo dvoje.

Prepoznajete li sebe u svojoj djeci ?

Naravno, a najviše poludim kada u njima prepoznam svoje mane.

U čemu ste još uvijek razigrani kao dijete?

Znam se poput djece probuditi bezrazložno dobre volje.

Neispunjena želja na kojoj radite?

Oooo, ima ih jako puno, a dok ih ima - dobro je. Trenutno si želim da nakon dvaput odgođene premijere "Halo, halo, ovdje radio Zagreb! izađemo s predstavom pred publiku. A s obzirom na to da mi je to treća premijera u nizu, želja mi je da jutarnje odlaske u kazalište na probe, zamijenim odlascima u prirodu.

01 - Modified: 2022-02-20 18:04:47 - Feat.: 0 - Title: ‘Ugledam neku curu i tjedan dana mislim ‘ajme, zaljubljen sam do ušiju‘, a onda naiđe druga...‘
01 - Modified: 2022-02-20 18:04:47 - Feat.: 0 - Title: ‘Ugledam neku curu i tjedan dana mislim ‘ajme, zaljubljen sam do ušiju‘, a onda naiđe druga...‘
Linker
13. studeni 2022 12:03