NIJE MU LAKO

Mali zabavljač ne staje: Sve ludorije princa Louisa na prvoj paradi u čast njegova djeda

Petogodišnji princ Louis bio je glavna zvijezda na tradicionalnoj vojnoj paradi Trooping the Colour, koja se u čast vladara održava već stoljećima.

Kraljevska rođendanska vojna parada Trooping the Colour, u kojoj sudjeluju regimente Britanske vojske, a tradicionalno se održava od sedamnaestog stoljeća., ove je godine u parku St. Jamesa prvi put održana u čast monarha Charlesa III. koji je u svibnju okrunjen za vladara. Pred tisućama uzvanika prodefilirale su, odjevene u svečane odore, jedinice pješaštva, topništva, artiljerije i vojnih orkestara, a posebna atrakcija bio je prelet akrobatske trupe britanskog vojnog zrakoplovstva.

image

Prinčevi George i Louis u kočiji s princezom Charlotte

HENRY NICHOLLS AFP

S balkona Buckinghamske palače defile su promatrali članovi britanske kraljevske obitelji, predvođeni Charlesom III. i njegovom suprugom kraljicom Camillom, a društvo su im pravili princ William sa suprugom Kate, te njihovom djecom prinčevima Georgeom i Louisom, te princezom Charlotte.

image

U kočiji je prvo radio grimase

DANIEL LEAL AFP

Sve su oči, kao i lani, bile usmjerena na 5-godišnjeg Louisa, koji je lani na svečanosti kojom je započela višednevna proslava platinastog jubileja njegove prabake, kraljice Elizabete II., napravio svoj show. I ponovno znatiželjnicima nije ostao dužan.

image

Princeza Charlotte nije uspjela primiriti najmlađeg sina

DANIEL LEAL AFP

Još u kočiji u kojoj se odjeven u crvene kratke hlače, plavi sako s košuljom i crvenom kravatom, od Buckinghamske palače u društvu 9-godišnjeg brata Georga, 8-godišnje sestre Charlotte, majke Kate Middleton i kraljice Camille, kratko provozao do parka St. James, radio je grimase i face, reagirajući tako na neugodni miris konjskog izmeta, a kad više nije mogao izdržati na kraju je odlučio začepiti nos i disati na usta.

image

A na kraju je Louis začepio nos i disao na usta

DANIEL LEAL AFP

Nakon izlaska iz kočije je pojurio naprijed kako bi se što prije udaljio od smrada koji ga je iritirao, pa ga je otac, princ William, koji je djecu dočekao morao dovesti u red, a na balkonu Buckinghamske palače je salutirao vojnicima, baš kao da im je on vrhovni zapovjednik, dok su njegovi brat i sestra, kako i priliči, mahali povorci i okupljenima.

image

Članovi kraljevske obitelji promatrali su paradu u kojoj je sudjelovalo 1500 vojnika i 300 konja

ADRIAN DENNIS AFP

Mali zabavljač lani je, podsjetimo, smrtno se dosađujući na svojoj prvoj protokolarnoj dužnosti radio grimase, ludirao se, prekrivao uši, kopao nos i vrištao, dok ga je njegova majka s osmijehom na licu pokušavala primiriti. Ali u tome nije uspjela, jer je za malenog princa Louisa sva ta gungula ipak bila preduga i prevelika obveza.

image

Parada se tradicionalno održava u čast britanskog monarha

ADRIAN DENNIS AFP
image

Princ William i princeza Catherine s djecom na balkonu Buckinghamske palače

ADRIAN DENNIS AFP
image

Mali Louis je okupljenima na odlasku salutirao

ADRIAN DENNIS AFP
image

Kraljevska obitelj okupljene je pozdravila s balkona Buckinghamske palače

ADRIAN DENNIS AFP
Linker
14. travanj 2024 17:51