MARECHAL AURORE/ABACA/SHUTTERSTOCK
CHIARA FERRAGNI

Malo luksuza, malo drame: Ovu obitelj Talijani nazivaju svojim Kardashianima

Ona je blogerica, influencerica, poduzetnica, a sada i reality zvijezda koja je u posao uvukla cijelu obitelj. Talijani su sigurni - imaju svoje Kardashiane.

Ona je blogerica, influencerica, poduzetnica, a sada i reality zvijezda koja je u posao uvukla cijelu obitelj. Talijani su sigurni - imaju svoje Kardashiane.

Talijanska influencerica Chiara Ferragni polako je izgradila svoj imidž poznate influencerice i trendseterice u Italiji. Započela je s blogom "The Blond Salad", na kojem se bavila modom i putovanjima, a danas ima vlastiti brend, agenciju te gotovo 30 milijuna pratitelja na Instagramu, čime je među najpoznatijim influencerima na svijetu.

Karijeru je započela 2009. spomenutim blogom, a svoj rad je s vremenom proširila i na Instagram gdje danas, osim poslovnih suradnji, objavljuje svoju svakodnevicu koju joj trenutačno uvelike ispunjavaju Leo i Vittoria, dvoje djece koje je dobila s talijanskim reperom Fedezom.

image

Fedez i Chiara Ferragni na reviji Louis Vuitton u svibnju ove godine

PIOVANOTTO MARCO/ABACA/SHUTTERSTOCK

Osim njih, često se na Instagramu mogu vidjeti i njezine sestre Valentina i Francesca te roditelji Marina Di Guardo i Marco Ferragni. Njezina najmlađa sestra Valentina krenula je njezinim stopama pa je trenutačno posvećena influencerskom poslu koji joj je donio suradnje s luksuznim brendovima kao što su Prada, Dior, Fendi i Louis Vuitton, a ima i vlastitu liniju nakita, dok je Francesca otišla stopama njihovog oca i postala doktorica dentalne medicine. Ipak, i kod nje se povremene mogu vidjeti plaćene objave različitih brendova. Modu su djevojke zavoljele zahvaljujući majci koja je jedno vrijeme bila u modnom biznisu, a danas je književnica koja iza sebe ima nekoliko krimi romana.

image

Chiara, Francesca i Valentina Ferragni

SIMONA CHIOCCIA/IPA-AGENCY.NET/SHUTTERSTOCK SIMONA CHIOCCIA/IPA-AGENCY.NET/SHUTTERSTOCK
image

Chiara Ferragni i Valentina Ferragni

JANA CALL ME J/ABACA/SHUTTERSTOCK JANA CALL ME J/ABACA/SHUTTERSTOCK

Upravo zbog toga što je cijela obitelj prisutna na društvenim mrežama, Talijani vole Chiaru nazivati talijanskom Kardashiankom. Naime, i ona je, baš kao i Kim Kardashian, povukla svoje sestre u svijet Instagram marketinga, a dobro nam je poznato da i one sve imaju svoje dodatne biznise - od beauty brendova do vlastitih alkoholnih pića. Ono što je dodatno potvrdilo da bi Ferragni mogli biti novi Kardashiani (europski) je i činjenica da imaju svoj reality dokumentarac "The Ferragnez", koji je nastao u produkciji magazima, a u seriji možemo vidjeti cijelu obitelj - od Chiare i Fedeza te njihove djece, to Chiarinih roditelja i sestara, ali i Fedezovih roditelja. Mnogi Talijani prigovaraju joj da previše eksponira svoju djecu u medijima te da gotovo više ne vide razliku između Kardashiana i Chiare.

Na te prigovore svojedobno je odgovorio i Fedez u podcastu "Breaking Italy": "Kardashianke su reality show, a Chiara i ja smo samo prikazali mali isječak naših života". Ipak, mnogi se ne bi s njime složili. Naime, u ožujku prošle godine otkriveno je da on boluje od raka gušterače. Nakon objave i traženja privatnosti, poduzetnica i reper povukli su se s društvenih mreža. Ipak, u svom reality dokumentarcu prvu su epizodu posvetili Fedezovom zdravlju - sve od odlaska na rutinske preglede zbog astme do otkrića da ipak ima problema s gušteračom.

U istom tom dokumentarcu, Chiara se dotaknula i tračeva koji su ih pratili ovog proljeća, nakon održanog San Rema. Naime, ona je bila voditeljica prestižnog talijanskog festivala, dok je on nastupao. Drama je nastala jer je repera na pozornici poljubio Rose Chemical, zbog čega su njih dvojica ukrala svu pozornost.

"Zamolila sam ga da bude tu za mene, da ne učini nešto što bi moglo biti problematično", izjavila je Chiara i dodala da podržava svog supruga da kao umjetnik radi što hoće, ali da je ovog puta ona trebala njegovu podršku.

"Bila sam tužna, ljuta i razočarana. Svi su mi pružili ljubav i podršku, osim njega. Bilo je to jako teško", otkrila je poduzetnica detalje oko, očigledno, gotovo prijelomnog trenutka u njihovoj vezi jer dugo nakon toga se nisu pojavljivali zajedno, niti objavljivali zajedničke fotografije, a pričalo se da niti ne žive zajedno.

image

Fedez i Chiara Ferragni u Milanu prije nekoliko dana

ALESSANDRO BREMEC/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

"Ono što me brine je šteta koju sam ti napravio, uništio sam jedan od najvećih trenutaka tvoje karijere", dodao je Fedez. Sve skupa ostavlja dojam nepotrebne drame, samo radi kamera, s čime se slaže i talijanska spisateljica Selvaggia Lucarelli koja je istaknula kako je cijela epizoda samo suvišno Chiarino plakanje.

"Na kraju prosječan gledatelj suosjeća s dvoje sretnih milijunaša koji su odglumili dobro plaćeno kukanje", naisala je, dok se obožavatelji pitaju čemu dokumentarac kad već dovoljno privatnosti dijele na Instagramu. Odgovor se vjerojatno skriva u novcu.

Linker
26. travanj 2024 22:38