Una TV

Masovni otkazi: Ivana Paradžiković drugi put ostala bez posla

Regionalna televizija čije se vlasništvo povezuje sa sinom Miroslava Dodika, iznenada je dala otkaz tridesetak djelatnika među kojima su i novinari na kojima je gradila program.

Spektakularna glazbena natjecanja, neviđene večernje i dnevne talk show emisije, uzbudljivi reality programi, pouzdani informativni i dokumentarni sadržaj, vrhunske serije, filmovi i kvizovi…Tako je prije devet mjeseci najavljivan početak emitiranja regionalne medijske kuće Una TV u Hrvatskoj. No, čini se ništa od toga.

Ideja za vrhunskim programom i odriješenim rukama na UNU TV privukli su i naše ugledne novinare poput Ivane Paradžiković, Josipa Šarića, Saše Kosanovića i mnogih drugih koji su se sada našli na cesti. Svi zaposleni u zagrebačkom dopisništvu, uključujući i one koji su nalaze na godišnjem odmoru, pozvani su u redakciju na hitan sastanak, javlja Jutarnji list.

image

Ivana Paradžiković vodila je emisiju Lice pravde, koja se emitirala na web platformi

DARKO TOMAS/CROPIX

Odluka uprave s popisom radnih mjesta koja se ukidaju izvješena je na oglasnoj ploči zagrebačkog dopisništva 25. srpnja uz napomenu da stupa na snagu ovoga tjedna. Naime, iz Una TV-a priopćili su da kako unatoč velikom rastu gledanosti u regiji i najavljenoj ambicioznoj programskoj shemi od jeseni, njihovu misiju i viziju trenutno nije moguće provesti na hrvatskom tržištu, a glavna prepreka je nemogućnost da program postane dostupan svim gledateljima jer ih domaći kabelski distributeri odbijaju uvrstiti u svoje pakete. Tako je došlo do reorganizacije hrvatskog dopisništva i otkaza tridesetak zaposlenika zagrebačkog studija.

Una TV najviše se reklamirala preko emisije ‘‘Lice pravde‘‘ koju je trebala voditi Ivana Paradžiković, nagrađivana novinarka koja je proslavila emisiju ‘‘Provjereno‘‘ na Novoj TV s kojom se prije godinu i pol dana razišla pod velom tajne. Iako je snimljeno nekoliko emisija ‘Lica pravde‘ koncepcijski vrlo nalik ‘‘Provjerenom‘‘, one su se samo emitirale na Una TV web platformi koja je imala brojne tehničke poteškoće koje su onemogućavale gledanje programa.

image

S Novom TV se prije godinu i pol dana razišla pod velom tajne

VEDRAN PETEH/CROPIX

Tako da ‘‘Lice pravde‘‘ nikada nije došlo pred hrvatske gledatelje, a kako stvari stoje niti neće. Usprkos tome što Una TV najavljuje samo reorganizaciju dok se ugovori s kabelskim operaterima ne riješe.

"Iako smo poslovanje mogli u potpunosti prebaciti u druge zemlje regije, u Hrvatskoj ipak nastavljamo suradnju s vrsnim televizijskim profesionalcima te će u zagrebačkoj podružnici ostati kadar nužan za rad dopisništva. Ostalim zaposlenicima, ako dođe do pozitivnog odgovora kabelskih operatera, naša kuća sigurno će prvima ponovno ponuditi poslovni angažman", poručili su iz menadžmenta UNA TV-a koji su dodali kako su od otvaranja studija i nemogućnosti emitiranja programa trpjeli velike gubitke od prihoda marketinga.

Linker
24. travanj 2024 06:46