ISTI TATA

Mate Janković objavio fotku sa sinom tinejdžerom: ‘Još malo pa neće htjeti nikud sa mnom‘

Zvijezda naše gastronomske scene i ljubimac žena Mate Janković u Splitu je sa sinom Andrejom proslavio njegov trinaesti rođendan.

"Sinu želim prenijeti ljubav prema hrani, ali ne i prema kuhanju. Andrej će biti svoj čovjek i što god da izabere, podržat ću ga. S njim ne provodim vremena koliko bih htio, ali trudim se biti najbolji tata", tako je proslavljeni hrvatski chef Mate Janković za Gloriju opisao svoj odnos s 13-godišnjim sinom Andrejom.

Prošli vikend proveli su zajedno u Splitu, a Mate Janković je zajedničke fotografije objavio na svom profilu na Instagramu i njima oduševio svoje pratitelje. "Brzo je prošlo tih 13. Još malo pa neće htjeti nigdje sa mnom", napisao je Janković uz objavu, a neki njegovi pratitelji napisali su mu da je Andrej isti - tata.

Mate Janković 29. ožujka slavi 45. rođendan, a sina je dobio u vezi s Riječankom Ivanom Natalijom Bajaj, Vezu su prekinuli sporazumno, a o sinu skrbe zajednički, iako Mate većinu vremena provodi u Zagrebu gdje vodi svoj restoran Sol, dok se Andrej školuje i živi s mamom u Rijeci.

"Vjerujem u prijateljstvo nakon svršetka ljubavne veze, dapače. Dobre ljude treba zadržati u životu. Neki se ljudi ne slažu kao partneri, ali mogu ostati dobri prijatelji", izjavio je Mate Janković za Gloriju i dodao da na ženama prvo primijeti izgled te inteligenciju. Kao dijete želio je postati istraživač, što, napomenuo je, nije daleko od izbora njegovog zanimanja. "U kuhinji sam znatiželjan i u stalnoj potrazi za novim. Nijedan dan mi nije isti", kaže Mate Janković koji prema roditeljstvu i očinstvu ima jasan stav.

image

Ivan Pažanin i Mate Janković lani na splitskoj Pjaci

SASA BURIC/CROPIX

Prema njegovom mišljenju otac mora biti autoritet svome sinu, ali mu i dozvoliti da se razvija u smjeru u kojem sam želi te mu biti stalna podrška na tom putu. "Imao sam normalne roditelje s kojima sam mogao komunicirati. Nisu bili opterećeni dogmama, nego su me odgajali tako da za sebe odaberem najbolje, ali su me i naučili pristojnosti i zahvalnosti, da drugima kažem: hvala, molim, dobar dan… Da poštujem ljude oko sebe i da ih uvažavam. A sve ostalo je bilo na meni", opisao je svoje djetinjstvo Mate Janković.

Linker
20. travanj 2024 16:22