Mate Pavić i Katarina Jurkin

 ZELJKO PUHOVSKI CROPIX
SVADBENA ZVONA

Mate Pavić u Wimbledonu slavio sa zaručnicom i Ivanom Perišićem

Splitski tenisač je u paru s ukrajinskom tenisačicom Ljudmilom Kičenok u All England klubu osvojio svoj treći Grand Slam naslov u mješovitim parovima.

Splitski tenisač je u paru s ukrajinskom tenisačicom Ljudmilom Kičenok u All England klubu osvojio svoj treći Grand Slam naslov u mješovitim parovima.

Na red je stigla i pobjeda u Wimbledonu, a fešti 30-godišnjeg Splićanina Mate Pavića, koji je u All England klubu osvojio svoj treći Grand Slam naslov u mješovitim parovima, s ukrajinskom tenisačicom Ljudmilom Kičenok, pridužili su se njegova zaručnica Katarina Jurkin i nogometni reprezentativac Ivan Perišić.

image

Croatia‘s Mate Pavic (R) and Ukraine‘s Lyudmyla Kichenok pose with their trophies after beating Belgium‘s Joran Vliegen and China‘s Yifan Xu during their mixed doubles final tennis match on the eleventh day of the 2023 Wimbledon Championships at The All England Lawn Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 13, 2023. (Photo by SEBASTIEN BOZON/AFP)/RESTRICTED TO EDITORIAL USE

SEBASTIEN BOZON AFP

Njima je Mate Pavić osigurao ulaznice na središnjem terenu u Kensington Gardensu, a splitski tenisač iz Londona odlazi s novčanom nagradom od 168 tisuća dolara, pa je tako u karijeri premašio pet i pol milijuna dolara zarade na turnirima. Bio mu je to najljepši dar za 30. rođendan koji je proslavio 3. srpnja.

image

Croatia‘s Mate Pavic (L) takes a selfie photo with Tottenham Hotspur‘s Croatian midfielder Ivan Perisic (2L) beating Belgium‘s Joran Vliegen and China‘s Yifan Xu during the mixed doubles final tennis match on the eleventh day of the 2023 Wimbledon Championships at The All England Lawn Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 13, 2023. (Photo by Adrian DENNIS/AFP)/RESTRICTED TO EDITORIAL USE

ADRIAN DENNIS AFP

Pavić je u mješovitim parovima trijumfirao 2016. na US Openu, te 2018. na Australian Openu, a u Wimbledonu, Roland Garrosu i US Openu pobjeđivao je i u muškim parovima. Novinare je u Engleskoj zanimalo zašto je prekinuo suradnju s Nikolom Mektićem, s kojim je preklani u paru osvojio turnir u Wimbledonu.

image

Croatia‘s Mate Pavic (L) and Ukraine‘s Lyudmyla Kichenok (L) celebrate beating Belgium‘s Joran Vliegen and China‘s Yifan Xu during their mixed doubles final tennis match on the eleventh day of the 2023 Wimbledon Championships at The All England Lawn Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 13, 2023. (Photo by SEBASTIEN BOZON/AFP)/RESTRICTED TO EDITORIAL USE

SEBASTIEN BOZON AFP

"Nije nam najbolje započela sezona, jednostavno smo probali neke stvari drugačije raditi. Imali smo dosta i pehova. Što god smo napravili, a trudili smo se poboljšati stvari, nije išlo i odlučili smo se probati osvježiti, pronaći druge partnere. S vremenom dođe do zasićenja, koliko god dobra suradnja bila, to je bila zajednička odluka", rekao je Pavić koji je objasnio i kako se rodilo njegovo prijateljstvo s Ivanom Perišićem. "Ivan mi je bio gost prošle godine na polufinalu, jako voli tenis, a jučer me zvao da bi želio pogledati finale", ispričao je Pavić.

image

Zagreb, 210922.
Hotel Westin.
Noc hrvatskog tenisa na kojoj se obiljezava 110 godina organiziranog teniskog djelovanjau Hrvatskoj.
Na fotografiji: Mate Pavic, Katarina Jurkin.
Foto: Zeljko Puhovski/CROPIX

ZELJKO PUHOVSKI CROPIX

Splitski tenisač je svojim šestim Grand Slam naslovom u seniorskoj konkurenciji stigao na korak od hrvatskog rekordera Ivana Dodiga koji ima jedan više, čime se upisao u anale hrvatskog bijelog sporta. A sprema se i velika privatna fešta, jer se Mate Pavić proljetos zaručio sa svojom djevojkom, vizažisticom Katarinom Jurkin, koja je 2016. ponijela titulu prve pratilje na izboru za Miss Hrvatske.

image

Par se zaručio u Madridu

INSTAGRAM/KATARINA JURKIN

Mate je Katarinu zaprosio u Madridu, dijamantnim prstenom s okruglim kamenom. "Mrs. to be (uskoro gospođa)", napisala je Katarina uz fotografiju na kojoj ponosno pokazuje prsten držeći tenisača za ruku. Kako je tenisačima mrtva sezona potkraj godine, mnogi očekuju da će termin njihovog vjenčanja biti ujesen. "U vezi sam tipični horoskopski Rak, pažljiv i romantičan, djevojku volim iznenađivati cvijećem i raznim sitnicama. S druge strane, ona mora imati puno razumijevanja za moju karijeru. I mora biti crnka", ispričao je Pavić u ekskluzivnom razgovoru za Gloriju.

image

Trenutak odmora između mečeva

INSTAGRAM

Odrastao je sa starijim sestrama Nađom, teniskom trenericom, i Mateom, arhitekticom. "Nađa mi je velika podrška u karijeri jer je i sama dugo igrala tenis. Kako je od mene starija osam godina, kao malog me neko vrijeme i trenirala. Matea je po zanimanju arhitektica. Ona, pak, nikad nije igrala tenis. Super se slažemo jer smo generacijski blizu, a Matea mi je i najbolje društvo za shopping", dodao je Splićanin koji je odrastao na Firulama, splitskom kvartu gdje se nalaze najstarija teniska igrališta u gradu pod Marjanom. Na njima su prve korake napravili svi proslavljeni splitski tenisači: Nikola Pilić, Željko Franulović, Mario Ančić te Goran Ivanišević, za kojeg Mate kaže da mu je najveći sportski uzor, pogotovo stoga jer su obojica ljevoruki.

image

Odlazak u London obavezno uključuje i shopping

INSTAGRAM
image

Katarina Jurkin je pratila svog dragog u Wimbledonu

INSTAGRAM
Linker
26. travanj 2024 08:06