Očevim stopama

Matteo Bocelli prvi put stiže u Hrvatsku: Odrastao je u vili, pjevao na vjenčanju Kourtney Kardashian, a karijeru mu vodi pomajka

Talijanski pjevač mlađi je sin proslavljenog tenora Andree Bocellija iz njegovog braka s Enricom Cenzatti, a u Opatiji će 2. srpnja održati koncert "A Night with Matteo".

Dva mjeseca uoči svog oca, proslavljenog tenora Andree Bocellija, koji nastupom u pulskoj Areni 30. kolovoza slaviti tri desetljeća nevjerojatne karijere, u Hrvatsku stiže njegov 26-godišnji sin Matteo Bocelli. Koncert "A Night with Matteo" zakazan je 2. srpnja na opatijskoj Ljetnoj pozornici, a održat će se u sklopu Bocellijeve ljetne europske turneje.

"Iznimna nam je čast što se uspješna suradnja s Festivalom Opatija nastavlja i što će Matteo Bocelli ovo ljeto ekskluzivno nastupiti upravo na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Raduje nas što će domaća publika, ali i posjetitelji u Opatiji, imati priliku uživati u sjajnom koncertu", izjavio je Alen Ključe, direktor Star produkcije.

Matteo Bocelli je mlađi sin slavnog tenora iz njegovog prvog braka s Enricom Cenzatti, a u listopadu će proslaviti 27. rođendan. Sa starijom bratom Amosom, inženjerom aeronautike, odrastao je u vili u prestižnom toskanskom ljetovalištvu Forte dei Marmi okružen glazbom, u koju se zaljubio kao dijete.

image

Matteo Bocelli, Sarah Ferguson i Andrea Bocelli na dodjeli nagrada Classic Brits Icon 2018.

NILS JORGENSEN/SHUTTERSTOCK

Solo pjevanje i klavir studirao je na prestižnom Glazbenom konzervatoriju u Lucci, a prije šest godina prvi put se s ocem pojavio na pozornici i s njim u duetu otpjevao neke od najljepših opernih arija. Andrea i Matteo Bocelli bili su najveće glazbene zvijezde na vjenčanju Kourtney Kardashian i Travisa Barkera preklani u pitoresknoj luci Portofino u blizini Genove, a prvi svadbeni ples mladenci su otplesali uz njihovu izvedbu pjesme "I Found My Love".

image

Obitelj na okupu: Andrea Bocelli sa suprugom Veronicom Berti, sinovima Matteom i Amosom, te kćerkicom Virginijom

JAMES GOURLEY/SHUTTERSTOCK

"Naš veliki prijatelj Domenico Dolce pozvao nas je da uveličamo svečanost i budemo gosti iznenađenja na vjenčanju njegovih prijatelja, a takve molbe ne odbijamo", napisali su u zajedničkoj izjavi Andrea i Matteo Bocelli.

Kao pjevač Matteo Bocelli je prvi put privukao pozornost javnosti skladbom "Fall On Me", duetom koji je snimio sa svojim slavnim ocem za njegov album "Si", a lani je objavio svoj prvi solistički album "Matteo".

image

Princ Harry, Andrea i Matteo Bocelli u londonskom Palladiumu 2018.

MATT FROST/ITV/SHUTTERSTOCK

Zahvaljujući svom osebujnom baršunastom vokalu s lakoćom se kreće od opernih arija do izvedbi najvećih pop hitova. Karijeru mu, kao i Andrei Bocelliju, vodi očeva supruga Veronica Berti, a njihova ljubavna priča započela je kad joj je tenor otpjevao - opernu ariju. U ožujku 2012. dobili su kćer Virginiju, mezimicu cijele obitelji, a vjenčali su se 2014. godine u toskanskom svetištu Madonna di Montenero.

image

Matteo Bocelli stiže u Opatiju 2. srpnja

PRESS
Linker
26. ožujak 2024 15:03