OMILJENA HOLIVUDSKA BUCKA

Melissa McCarthy: "Da biste dobro izgledali, morate živjeti dosadno i ići u krevet u pola osam"

Američka glumica Melissa McCarthy smršavjela je trideset kilograma, zbog čega neki sumnjaju da je posegnula za injekcijama koje ubijaju glad, no ona tvrdi da je tajna u dosadnom životu bez finog ića i pića te ranom odlasku na spavanje.

"Smršavjela sam, ali malo je vjerojatno da je to zauvijek. Pomirila sam se s tim da će moja kilaža uvijek ići gore-dolje i više se time ne opterećujem kao nekad", konstatirala je 53-godišnja američka glumica Melissa McCarthy, koja posljednjih dana dobiva pohvale na račun svoje nove linije. Slavna komičarka skinula je tridesetak kilograma, no kako nije otkrila metodu mršavljenja, krenula su nagađanja je li riječ o običnoj dijeti ili možda injekcijama Ozempica koje "ubijaju" glad (a koje su trenutačno hit među njezinim kolegicama).

image

U veljači na dodjeli nagrada Screen Actors Guild Awards

IMAGE PRESS AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA

Zvijezda komedija "Dje­­veruše" i "Krađa identiteta", koja je showbiz karijeru započela stand-up nastupima, u više je navrata otvoreno pričala o borbi s pretilošću, ali i nošenju s ružnim komentarima na račun svog izgleda. "Jednom me prilikom TV voditelj pitao jesam li šokirana činjenicom da iako sam tako ogromna uspješno radim u ovom biznisu. Sjećam se da mi je sva krv navrla u lice i da sam pomislila - da poželim, mogla bih te tako ogromna zgromit", kroz smijeh je ispričala Mellisa, kojoj je, kao i mnogim korpulentnijim ženama, humor oduvijek sredstvo obrane protiv malicioznih komentara.

image

U filmu "Djeveruše" 2011. godine

RELATIVITY MEDIA/APATOW PRODUC/AFP/PROFIMEDIA

Tijekom karijere su je nazivali "nilskim konjem" i "traktorom" te uvjeravali da neće uspjeti u filmskoj industriji jer ne zadovoljava holivudske standarde ljepote, no upravo joj je ta činjenica - da ne izgleda kao supermodel - pomogla da se s njom identificiraju milijuni žena diljem svijeta. Vojsku obožavateljica stekla je još krajem devedesetih kao simpatična kuharica Sookie St. James iz popularne serije "Gilmoreice", a tad je krenula i na prvu drastičnu dijetu.

"Četiri mjeseca sam bila na tekućoj dijeti pod liječničkim nadzorom te uspjela skinuti trideset kilograma, no to se užasno odrazilo na moje mentalno zdravlje. Mislila sam da ću poludjeti od gladi", priznala je Melissa.

Jedno je vrijeme na svoju visinu od 153 centimetra natukla čak 125 kilograma, tijekom godina je nosila sve moguće konfekcijske veličine te joj je dugo trebalo da prihvati samu sebe, u čemu joj je najviše pomogao 50-godišnji suprug, komičar i redatelj Ben Falcone. U braku su već 19 godina, imaju dvoje djece, kćeri 16-godišnju Vivian i 14-godišnju Georgette, a glumica kaže kako se tek u kasnim tridesetima uz Benovu ljubav i podršku napokon počela ugodno osjećati u svojoj koži.

image

Sa suprugom Benom Falconeom u braku je već 19 godina

CRASH/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Nakon "Gilmoreica" glumila je u popularnoj seriji "Mike i Molly" - publika kao da se zasitila ljepotica savršenih proporcija i hip Njujorčanki u dizajnerskoj odjeći te poželjela junakinju nalik sebi, nekog s viškom kilograma, tko kupuje u jeftinim dućanima, ne živi glamurozno, već prosječno i - sasvim je sretan i zadovoljan.

image

S kolegom Billyjem Gardellom iz serije "Mike i Molly"

BYRON PURVIS/ADMEDIA/PROFIMEDIA

I njezina filmska karijera je krenula uzlaznom putanjom od 2011. kad je snimila "Djeveruše", a da ima potencijal za nešto više od uloga vrckavih i simpatičnih bucki koje je utjelovila u komedijama "Specijalne agentice", "Tammy" i "Špijunka", dokazala je osvojivši nominaciju za Oscar ulogom u filmu "Možete li mi ikad oprostiti". Njoj je samoj dugo trebalo da si oprosti svoje nesavršenosti te da probleme s kilažom počne rješavati na zdraviji način.

image

Sa Sandrom Bullock u filmu "Specijalne agentice"

IMAGE CAPITAL PICTURES/FILM STILLS/PROFIMEDIA

Posljednjih godina slijedi plan zdrave prehrane s visokim udjelom proteina i malo ugljikohidrata, bez prerađene hrane i šećera, pije zeleni čaj i mnogo vode te si ne zamjera ako ponekad zgriješi. Nikad neće biti mršava, no želi održavati težinu s kojom se osjeća dobro.

"Da biste dobro izgledali, morate živjeti dosadno - morate se svega odreći, ne raditi ništa zabavno i ići u krevet u pola osam. Eto, to je trik", duhovito je prokomentirala Melissa, koja je pokrenula i modnu liniju za punije žene Melissa McCarthy Seven7 Collection.

"Napravila sam to zato što sam se na svojoj koži uvjerila koliko je osobama poput mene teško pronaći lijepu odjeću. Bila sam nominirana za Oscar i tragala za dizajnerskom kreacijom u kojoj ću se pojaviti na dodjeli, no svih šest dizajnera kojima sam se obratila za pomoć me odbilo", otkrila je glumica, koja kaže kako je svjesna da će njezina borba s težinom biti cjeloživotna. Ipak, postoji jedna težina na koju sigurno nema baš nikakvih zamjerki, a to je ona njezinog računa - Melissa je, naime, "teška" 82 milijuna eura.

Linker
19. ožujak 2024 19:32