Gloria produkcija/Instagram
Zgodan i skroman

Mert Ramazan Demir: Turski glumac koji već sad uživa status seks simbola

Turski glumac Mert Ramazan Demir suprotnost je liku dokonog razvratnog bogataša kojeg je utjelovio u ‘Zlatnom kavezu‘: skroman je, pristojan i radišan, a iako su ga povezivali s mnogim djevojkama - pa i s partnericom iz serijala - tvrdi da je slobodan.

Turski glumac Mert Ramazan Demir suprotnost je liku dokonog razvratnog bogataša kojeg je utjelovio u ‘Zlatnom kavezu‘: skroman je, pristojan i radišan, a iako su ga povezivali s mnogim djevojkama - pa i s partnericom iz serijala - tvrdi da je slobodan.

Kad bi postojao harem za muškarce, svaka bi sultanija poželjela da u njemu bude i turski glumac Mert Ramazan Demir jer, osim što je nadaren za glumu, glavni junak serijala "Zlatni kavez", koji se nedavno počeo prikazivati na Novoj TV, ima smisla i za pisanje, pjevanje te razne sportove, a pritom je i vrlo zgodan. Nije stasit poput kolega Kenana İmirzalıoğlua (Ezel) i Buraka Özçivita (Bali-beg) - visok je 178 centimetara - ali njegove tople tamne oči ženama su naprosto neodoljive. No, u sapunici "Zlatni kavez" on je zločesti dečko bez emocija - tumači lik razvratnog istanbulskog bogataša Ferita Korhana, kojeg djed želi maknuti od poročnog života ženidbom s djevojkom iz tradicionalne obitelji iz Gaziantepa. Njegovu odabranicu glumi Afra Saraçoğlu, zvijezda serijala "Fazilet i njezine kćeri" (Mert je imao malu ulogu u jednoj epizodi), za koju se priča da mu je ljubav i u stvarnom životu. Štoviše, pojavile su se glasine da je Afra zbog partnera iz serijala ostavila svog tadašnjeg dečka, njegovog kolegu i imenjaka Merta Yazıcıoğlua.

"Afra i ja smo samo kolege koji se odlično slažu" komentirao je te tračeve Mert Ramazan Demir, kojem su se pripisivale veze i s brojnim drugim atraktivnim djevojkama. Pa i s plavokosom turskom influencericom Ayşe Fatmom Aslanpay, što njih dvoje nisu ni potvrdili, ali ni opovrgnuli. Glumac kaže da ga privući može prirodna i autentična žena koja se bavi nekom fizičkom aktivnošću, baš kao i on. Mert, naime, obožava plivanje, boks, stolni tenis, košarku i nogomet i da nije postao glumac, vjerojatno bi bio profesionalni sportaš. Odrastao je u gradu Şileu nedaleko od Istanbula, kao peto dijete trgovca i domaćice, a u glumu se zaljubio sa sedamnaest godina.

"U to vrijeme sam živio s bratom koji je studirao u gradu Denizliju. S iskrenom znatiželjom i interesom čitao sam "Hamleta" i ponavljao njegove rečenice u sobi. Vjerujem da je to bio trenutak kad sam shvatio da želim biti glumac. Naravno da su na razvoj moje osobnosti utjecali roditelji, ali u umjetničkom smislu sam se trudio izgraditi sam. Ta moja borba traje i danas" otkriva Mert, koji je studirao komunikologiju i pohađao satove glume u školi holivudske glumice i redateljice Michelle Danner. Najprije je dobivao manje uloge: prvu je ostvario 2008. u serijalu "Arka sokaklar" (Sporedne ulice), a sporedni lik je bio i u nezavisnom filmu "I Am You" (Ja sam ti) iz 2019. Riječ je o izbjegličkoj drami afganistanske redateljice Sonie Nassery Cole, koja je bila nominirana za Zlatni globus u kategoriji najboljeg stranog filma. Godinu dana kasnije je dobio ulogu u serijalu "Öğretmen" (Profesor), gdje je glumila i Afra Saraçoğlu, ali je gledanost bila loša pa je snimanje završeno prije planiranog roka. No, tada se još jednom pokazala istinitost izreke "svako zlo za neko dobro" - poznatom producentu Onuru Güvenatamu se svidjela "kemija" između Merta i Afre pa im je lani ponudio glavne uloge u "Zlatnom kavezu". Serijal je postao hit, a Mert jedan od najpopularnijih glumaca mlađe generacije.

image
INSTAGRAM

"Prvi tjedan na setu bio mi je težak, jer se na snimanju ovakvog serijala sve odvija vrlo brzo i u trenu se možeš zateći nespreman. Ta me brzina u početku plašila, no kasnije sam se naviknuo i počelo mi se sviđati. Ferit je vrlo slojevit, a meni je najuzbudljivija strana nekog lika to što ga mogu oblikovati prema vlastitoj želji. Naravno da ne zanemarujem zahtjeve scenarija, ali najviše me raduje lutanje unutar uloge" govori Mert i dodaje kako se prije snimanja opušta uz glazbu i toga dana je koncentriran samo na posao. Kad ne radi, voli dugo spavati ili cijeli dan gledati filmove (najdraži glumci su mu Daniel Day-Lewis i Leonardo DiCaprio), a vesele ga i putovanja te fotografiranje. Gurman je pa uz tursku voli i talijansku, francusku i japansku kuhinju, no kako bi i dalje imao isklesano tijelo, izbjegava nezdravu hranu. Cilj mu je da se razvija kao glumac i zato planira biti još produktivniji.

image
INSTAGRAM

"Naravno da imam mnogo snova i trebam još puno raditi kako bih ih ostvario. Za njih moram pripremiti svoj um, tijelo i duh. Želio bih glumiti, ali i pisati vlastite projekte kako bi sva kreativnost bila u mojim rukama. Volim da se život odvija sam od sebe, no uzbuđuju me novi osjećaji i iskustva. Usrećuje me strast koju dobivam od posla i života i želim ga živjeti punim plućima jer je samo jedan. Da, osjećajan sam, ali nisam melankoličan" zaključuje Mert Ramazan Demir.

Linker
26. travanj 2024 00:30