Gloria arhiva
ILI / ILI

MESOJED ili VEGETARIJANAC i ostale gastro dileme Mate Jankovića

Poznatog kulinarskog lava, Matu Jankovića 'uhvatili' smo na radnom mjestu u zagrebačkom street food restoranu Kralj kobasica gdje je u sklopu Modnog Adventa u Oktogonu pripremao zanimljiv modni menu čija je inspiracija bila dizajnerica Neda Makjanić Kunić, vlasnica modne kuće Mak iz Splita, na sceni prisutna već punih trideset godina.

Danas se 2011., kada je emitirana prva sezona popularnog kulinarskog showa MasterChef Hrvatska, čini dalekom. No, za Matu Jankovića, koji je uz Toma Gretića i Radovana Marčića bio dio šarmantnog gastro žirija, bila je iznimno uspješna. Rođeni Riječanin tada je bio jedan od najmlađih majstora kuhinje, a u međuvremenu svašta se dogodilo u njegovoj dinamičnoj karijeri. U posljednje vrijeme skrasio se u street food restoranu Kralj kobasica, u zagrebačkom Oktogonu, gdje je meniju dao svoj zanimljivi kulinarski potpis.

Oktogon_utorak 14.12.2016 - photo: Deyan Baric @ www.dominionart.net
Deyan Barić

Upravo se tamo u jučerašnjim popodnevnim satima odvijao kulinarsko-modni događaj kao dio programa jedinstvenog Modnog Adventa u Oktogonu. Modni dio predstavljala je dizajnerica Neda Makjanić Kunić koja izlaže u Oktogonu, a ovaj kulinarski Mate Janković te su zajedno osmislili i 'skuhali' zanimljiv i ukusan zalogaj Mak Roastbeef Slider.

Oktogon_utorak 14.12.2016 - photo: Deyan Baric @ www.dominionart.net
Deyan Barić /

Bila je to prava prilika da saznamo zbog čega Mate Janković uvijek više preferira kvarnerski škamp te je li mu draža večera u dvoje ili s velikim društvom. Što nam je odgovorio saznajte u Ili/Ili videu, a priču o dizajnerici Nedi Makjanić Mujkić pročitajte u novom broju časopisa Gloria.

Više informacija o Modnom Adventu u Oktogonu pratite putem službenog Facebooka.

Linker
20. travanj 2024 18:11