Mia Dimšić

 VEDRAN PETEH CROPIX
MOJA NEDJELJA

Mia Dimšić o najdražim nedjeljnim ritualima i specijalitetu kojim se rado hvali: "Svi koji su to isprobali bili su oduševljeni"

Kantautorica Mia Dimšić otkriva zašto danas voli nedjelje, što joj daju ona kišna, hladna nedjeljna popodneva, kultne serije ‘Gilmoreice‘ i ‘Prijatelji‘, te kakva je kuharica.

Kantautorica Mia Dimšić otkriva zašto danas voli nedjelje, što joj daju ona kišna, hladna nedjeljna popodneva, kultne serije ‘Gilmoreice‘ i ‘Prijatelji‘, te kakva je kuharica.

Dok je bila školarka, nagrađivana kantautorica Mia Dimšić (33) nije voljela nedjelje. Razlog su bile zadaćnice koje bi cijeli vikend ignorirala, pa bi ih nedjeljom morala pisati u posljednji tren. No kako je odrasla, tako je u nedjelji pronašla nove draži — trenutke mira, opuštanja i malih rituala koji joj pune baterije. Sve počinje nedjeljnim jutrom, kada se obično budi oko 10 sati. Velika je spavalica, kaže, i nakon buđenja voli se još malo ušuškati u krevet.

image

"Studeni je moj rođendanski mjesec pa me valjda ta sentimentalna povezanost spašava od melankolije", napominje Mia

PRIVATNI ALBUM PRIVATNI ALBUM

"Nikako nisam jutarnji tip koji skoči iz kreveta i euforično se zaputi u novi dan", priznaje Mia, koja nikad ne preskače doručak. "To mi je navika oduvijek i uglavnom sam gladna čim otvorim oči. Kao prava Slavonka volim konkretan doručak, nikakve pahuljice. Najčešće je to sendvič ili kajgana s cherry rajčicama, ponekad jogurt. Tek nakon toga slijedi kava, moj najdraži dio dana", kaže. U posljednje vrijeme jutra joj prolaze uz učenje španjolskog na Duolingu ili uz neku dobru knjigu.

image

"Moj je specijalitet musaka s palačinkama, a taj sam recept uzela od mame. Svi koji su je kušali - pohvalili su je", ističe glazbenica

Ručak kod kuće

Nedjeljna prijepodneva, ako je zima vedra i suha, rezervirana su za šetnju oko Jaruna ili izlet do Samobora. Često ode i na kavu s prijateljima, nakon čega slijedi nedjeljni ručak koji najradije priprema kod kuće. Iako, priznaje, to joj nije čest ritual jer zbog prirode posla često jede u restoranima, kad se sve poklopi - uzima pregaču. "Moj je specijalitet musaka s palačinkama, recept sam preuzela od mame. Svi koji su je probali, oduševljeni su", kaže kroz smijeh. Kuhanje joj je, dodaje, važan dio meditativnog procesa i učenja strpljenja. Od jela iz djetinjstva najdraže su joj pohane tikvice sa zapečenim grahom, ali zapravo je, priznaje, pravi gurman.

image

Kad je bila školarska, ispričala je, Mia nije voljela nedjelje zbog pisanja zaostalih zadaćnica

VEDRAN PETEH CROPIX

"Hvala Bogu, genetika mi dopušta da lako održavam liniju. Inače bi bilo problema, jer nisam tip koji se lako odriče hrane", smije se Mia. Zimska i kišna nedjeljna popodneva najradije provodi u toplini kreveta uz dobru knjigu ili gledajući serije i filmove, najčešće na HBO Maxu i Netflixu. Kad treba instant podizanje raspoloženja, uvijek se vraća „Prijateljima” i „Gilmoricama”, a trenutačno prati seriju „Preostali”.

image

Meditacija joj prije spavanja, kaže, pomaže da lakše zaspi

Meditacija za kraj dana

"Studeni je moj rođendanski mjesec pa me valjda ta sentimentalna veza spašava od melankolije. Ali da, slažem se da je teško održati dobro raspoloženje kada imamo tako malo dnevnog svjetla i toliko kiše i magle", kaže glazbenica. Slobodne nedjeljne večeri, ako nije na putu ili koncertu, rezervirane su za druženja s prijateljima, široke trenirke, grickalice, filmove, žamor i dobru energiju, a sve završava kratkom meditacijom prije spavanja, jer joj taj ritual, kako sama priznaje, pomaže brže usnuti.

image

Slobodna zimska nedjeljna prijepodneva voli provesti ili na kavi s prijateljima, odlascima na Jarun i u Samobor

30. studeni 2025 09:02