DRUGI ROĐENDAN

Mila Horvat o teškom razdoblju: "Bila je to prva u nizu operacija o kojoj mi je ovisio život"

Sportska agentica i televizijska zvijezda otkriva da je postala snažnija, mudrija i zahvalnija jer je učila iz najbolnijih iskustava.

U proteklih deset godina nogometna agentica i voditeljica Mila Horvat, koja se etablirala kao jedno od najprepoznatljivijih lica sportskog programa na malim ekranima, izvojevala je svoje najvažnije životne pobjede o čemu se oglasila na svom profilu na Instagramu.

"Moj poseban dan, moj drugi rođendan. Ponosna sam na sve svoje ožiljke, i one vidljive i nevidljive. Moj najbolji podsjetnik na životnu hrabrost, nesalomljiv duh i snagu. Prije 10 godina dogodila se moja prva u nizu operacija o kojoj mi je ovisio život... Ali danas sam tu, snažnija i mudrija, zahvalna jer upravo iz najbolnijih iskustava naučila sam najviše", napisala je Mila Horvat koja je pobijedila tumor jednjaka i rak vrata maternice. A uz svoju znakovitu poruku objavila je dvije fotografije u toplesu na pješčanoj plaži na kojoj pozira leđima okrenuta kameri.

Nije pojasnila kad su i gdje fotografije nastale, no poznato je da Mila Horvat obožava pješčane plaže na toplim egzotičnim destinacijama, pogotovo u vrijeme zime u Europi. Svoje navike nije promijenila ni otkako je prije nešto više od godinu dana javnost šokirala odlukom o povlačenju s malih ekrana, promjeni profesije i preseljenju iz Hrvatske.

image

Mila Horvat jedno je od najprepoznatljivijih lica malih ekrana

MARKO MISCEVIC CROPIX

"Nakon pet godina uređivanja i vođenja projekata i emisija Lige prvaka i Europske lige na TV Areni, odlučila sam krenuti dalje. Puno ljudi zove sa svih strana, pita što se događa, gdje sam nestala... Uzevši u obzir svoj minuli rad, iskustvo i razinu kvalitete koja proizlazi iz toga, prelomila sam i zahvalila im se na suradnji. Nisam planirala takav rasplet, no u svojim godinama nisam željela ići ispod svoje razine i vraćati se na početak karijere otprije devetnaest godina", ispričala je u ekskluzivnom razgovoru za magazin Studio.

image

Mila Horvat i Ivan Blažičko vodili su lani gala svečanost ‘Veliki dan hrvatskog sporta‘ i dodjelu nagrada Hrvatskog olimpijskog odbora

DAMIR KRAJAC CROPIX

Prvi profesionalni angažman bio joj je u HRT-ovoj redakciji, gdje je karijeru započela kao novinarka mozaične emisije "Dobro jutro, Hrvatska". Napredovala je kao reporterka pa voditeljica i urednica u paru s Davorom Meštrovićem, a potom se prebacila u sportsku redakciju. Njezin poslovni uzlet pratili su i problemi sa zdravljem. Na sistematskom pregledu 2013. godine otkriven joj je tumor na jednjaku, a dva mjeseca nakon dijagnoze otputovala je s majkom Milenom na liječenje u Beč. Pretrage su pokazale da je tumor bio benigan, a otada taj dan obilježava kao svoj drugi rođendan.

image

Mila Horvat je ponosna na sve svoje ožiljke

MARKO MISCEVIC CROPIX

"Život je dar, samo tvoj i samo jedan, živi ga i pokušaj od njega napraviti svoju najbolju priču. Budi hrabar, snažan, ne odustaj, sanjaj, vjeruj i voli", zaključila je Mila Horvat u svojoj poruci.

Linker
12. ožujak 2024 16:22