Muskovi na Marsu

Milijarder pitao Elona Muska koliko još djece misli imati. Odgovor je nevjerojatan

Američki poduzetnik i vizionar Elon Musk tvrdi da je pad nataliteta u razvijenim zemljama ključni problem za spas čovječanstva.

Život ga je naučio da kad želi stvarnu promjenu, stvari mora uzeti u vlastite ruke. Ovaj put, doduše, vlastitim snagama, koliko god da se trudio, ne može učiniti mnogo za spas čovječanstva, ali može postati primjer i uzor drugima.

Naš najveći problem, tvrdi 51-godišnji Elon Musk, nisu dramatične klimatske promjene, bolesti, ratovi i glad u nerazvijenom dijelu svijeta, nego - pad nataliteta.

image

Elon Musk želi naseliti Mars

STEPHEN LOVEKIN/BEI/SHUTTERSTOCK

Drugim riječima to znači da ako nas je na Zemlji premalo, onda uopće ne možemo razmišljati o naseljavanju drugih planeta, što nam je jedina mogućnost za preživljavanje u ne tako dalekoj budućnosti, govori deseterostruki otac Elon Musk.

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu i vizionar budućnosti, vlasnik tehnoloških kompanija koje razvijaju umjetnu inteligenciju, svemirskog programa i naprednih vozila s autonomnim sustavima upravljanja, uvjeren je da se ništa zapravo neće promijeniti ako se ne suočimo s izazovom ekspanzivne populacijske politike s ciljem znatnog povećanja broja stanovnika u razvijenim zemljama svijeta.

image

Elon Musk postao je dio popularne kulture

REGINALD MATHALONE/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

"Činim sve što je u mojoj moći da potaknem natalitet. Zapamtite moje riječi, bez ekspanzivne populacijske politike u razvijenom dijelu svijeta nećemo učiniti ništa", izjavio je nedavno Musk u razgovoru za portal Page Six, nakon što je potvrđeno kako je u studenom u Austinu u Teksasu dobio blizance s menadžericom Shivon Zilis.

Tim povodom se američki milijarder Mark Cuban (63), čije se osobno bogatstvo procjenjuje na gotovo pet milijardi dolara, prisjetio prepiske koju je prije nekoliko godina vodio s Elonom Muskom.

image

S bivšom suprugom, engleskom glumicomTalulah Riley i sinovima

ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

"Tada je dobio svoje sedmo dijete, pa sam mu čestitao porukom i upitao ga koliko djece još misli imati", rekao je Mark Cuban, otac troje djece.

"Marsu trebaju ljudi, odgovorio mi je, na što sam se nasmijao, a on mi se nakon toga više nije javio. Možda mu se moja reakcija nije svidjela", izjavio je Mark Cuban za Business Insider.

Podsjetimo da Elon Musk s bivšom suprugom Justine Wilsonima šestero djece, a još dvoje je dobio s bivšom partnericom, glazbenicom Grimes.

Linker
20. travanj 2024 13:23