KRALJICA PODIJA

Moglo bi vas iznenaditi što najčešće nosi Valentina Walme: ‘Imam ih previše za jednu osobu‘

Svjetska prvakinja u standardnim i latinskoameričkim plesovima i pobjednica ‘Plesa sa zvijezdama‘ svojim je bravurama i atraktivnim kostimima očarala publiku showa koji je za nju bio - najposebniji dosad.

Četiri smo mjeseca uživali u plesnim bravurama zagrebačke plesačice Valentine Walme, koja je u tandemu s brazilskim modelom Pedrom Soltzom osvojila pobjedu u ovogodišnjem izdanju "Plesa sa zvijezdama". Gledati njihove nastupe bio je pravi užitak, ne samo zahvaljujući maštovitim koreografijama i blještavim kostimima već i sjajnoj energiji kojom je ovaj atraktivni tandem zračio na pozornici. Ovo je izdanje showa, otkriva 30-godišnja Zagrepčanka, za nju bilo najposebnije dosad jer su se u njemu natjecali i Valentinin mlađi brat Alan te dečko, glumac Marko Petrić.

Kakve ćete uspomene ponijeti iz ove sezone "Plesa sa zvijezdama"?

Najljepše u vezi projekta su ljudi, a ovu ću sezonu pamtiti po spajanju svojih najdražih ljudi s poslom koji volim. Nema ljepšeg nego raditi nešto toliko predano i strastveno uz podršku svojih najdražih. Zahvalna svom partneru iz showa i prijatelju Pedru Soltzu na našem lijepom i uzbudljivom plesnom putovanju. Bilo je ovo prekrasno razdoblje, ali i iscrpljujuće pa se veselim napuniti baterije na godišnjem odmoru, nakon kojeg me čekaju i neki poslovni projekti tijekom ljeta.

image

Haljina, 349,90 kn, Mango

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Osim u fantastičnim koreografijama i pokretima, uživali smo u raskošnim kostimima koji su često plesali zajedno s vama. Je li vas zabavljao i taj modni dio plesne priče?

Definitivno će mi nedostajati moje transformacije nedjeljom, jer privatno često ne nosim make-up i najčešće sam sportski odjevena.

Što bismo prvo uočili da otvorimo vaš ormar?

Vjerojatno da imam previše trenirki za jednu osobu. Najudobnije se osjećam u sportskoj odjeći, smatram da je razlog ples kao fizička aktivnost koja me veseli i ispunjava, pa tako odjeću povezujem s osjećajem koji imam dok radim, a to je ljubav. Druga stvar koju biste primijetili je da obožavam crnu boju, jer ona dominira u mom ormaru.

Imate li svoj omiljeni odjevni predmet, neki komad koji uvijek rado kupite bez obzira koliko sličnih već imali u ormaru?

Imam i zove se crna haljina! Imam ih svih dužina i krojeva i mislim da je to savršen outfit za bilo koji dnevni, a pogotovo večernji izlazak. Ljeti pak izlazim iz te svoje tamne faze i dopuštam bojama koje inače ne nosim da me ponesu, poput crvene ili narančaste. Ali moj neprikosnoveni ljetni favorit bila je i ostala bijela boja.

image

Haljina s perjem 4500 kn, ELFS, narukvica 590 kn, Liu Jo

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Koji je vaš najdraži ljetni komad?

Kad temperature narastu, obožavam nositi lepršave haljine i prozračne košulje. Bitno mi je da mi je u onome što nosim udobno.

Gdje kupujete odjeću i kupujete li ciljano ili spontano?

Došla sam u fazu ciljane kupnje - ako odjevni predmet nije nešto što mi treba ili ga ne poželim nositi odmah nakon kupnje, smatram da mogu bez njega.

Je li za vas odlazak u kupovinu zabava ili nužno zlo?

Definitivno zabava. Sjećam se svakog svog shoppinga s mamom jer bi ona od toga napravila cijeli dan za nas dvije, uz ručak, smijeh i bonding majke i kćeri.

Što nikada ne biste odjenuli?

Balerinke. I to je otprilike jedino. Zbog prirode posla imala sam prilike nositi sve i svašta te zaista nikad nisam bila isključiva s kostimografima i njihovim izborom kostima i stilizirane odjeće.

image

Haljina 599,90 kn, Reserved, sandale Steve Madden, 546 kn Fashion&Friends, narukvica, 460 kn Liu Jo

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Sviđa li vam se kako se odijevaju žene u Hrvatskoj i možete li izdvojiti neku ženu s domaće ili svjetske scene čiji vam se modni stil iznimno sviđa?

Sviđa mi se odjevni stil Hrvatica, mislim da su prelijepe žene koje se znaju odijevati i znaju što im stoji. Moram priznati da Severina uvijek izgleda fenomenalno u svim izdanjima pa bih nju izdvojila, uz Blake Lively.

Kad je modni accessoire u pitanju, što volite?

Nikada ne skidam zlatni lančić s privjeskom Minnie Mouse, koji me povezuje s obitelji, a kao modni accessoire obožavam torbe i torbice, volim imati torbicu i obično je pretrpana stvarima, tako da mi je bitno koju ću odabrati za određeni dan i mjesto.

Volite li sunčane naočale i imate li, poput nekih žena, čitavu kolekciju ili se držite jednog modela?

Volim, no sklona sam ih zametnuti ili ostaviti na nepredviđenim mjestima. Imam jedan model koji mi je posebno drag i na koji posebno pazim.

image

Suknja 2000 kn, ELFS, top 249,90 kn, Zara, natikače Up collection, 399 kn Mass, narukvica 460 kn Liu Jo

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Kad se pakirate za put, nosite li sa sobom "pola ormara" ili ste praktičan tip koji u kofer ubaci par osnovnih stvari?

Uglavnom nosim pola ormara, ali moram priznati da sam se kroz godine "popravila" i trudim se bolje organizirati i spakirati. I dalje je tu previše stvari, ali trud je bitan.

Pomažete li i svom dečku ponekad oko modnih izbora? Ili on vama?

Marko i ja volimo ići skupa u shopping i uvijek jedno drugome dajemo stilske savjete.

Koja je posljednja stvar koju ste kupili?

Ljetna haljina s otvorenim leđima, jedva je čekam nositi.

image

Jednodijelni kupaći kostim 399 kn Benetton, narukvica 590 kn Liu Jo

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Imate besprijekornu liniju, koju, pretpostavljamo, održavate treninzima plesa. Je li to dovoljno ili ipak morate paziti što i kad jedete?

Moram zahvaliti plesu i genetici na svojoj liniji, uz pravilnu prehranu, naravno, jer ne možemo trošiti tijelo napornim fizičkim aktivnostima i ne unijeti ništa hranjivo i zdravo, a očekivati napredak ili željeni izgled.

Čuvate li sve svoje plesne kostime, koliko ih imate i koji vam je najdraži?

Čuvam sve kostime, jer mi uvijek iznova neki zatreba za posao. Najdraža mi je srebrna šljokičasta haljina za koju me svaki put pitaju prodajem li je i da im javim kad se odlučim na to. Kostime za nastup sam kupovala ili šivala u Sloveniji po mjeri. Imam ih oko 15 i svaki priča posebnu priču.

Valentina nosi sunčane naočale modnog brenda Elfs, koje će se od 23. lipnja moći kupiti samo uz Gloriju. Odaberite svoj model među četiri trendovske boje.

Linker
19. travanj 2024 18:41