dirnuo u osinje gnijezdo

Nagli pad najvećeg mrzitelja Meghan Markle! Piers Morgan karijeru je izgradio na ‘ubilačkom‘ nagonu

Voditelj Piers Morgan pretjerao je kada se tijekom emisije "Good Morning Britain" žestoko obrušio na Meghan Markle. Suprotstavili su mu se i kolege u studiju, nakon čega je demonstrativno napustio emisiju. Više se, izgleda, ne mora ni vraćati.

Britanski televizijski voditelj Piers Morgan (55), pasionirani kritičar vojvoda od Sussexa, ne vjeruje ni jednoj riječi koju je Meghan izgovorila u intervjuu s Oprah Winfrey. Da je to mišljenje zadržao za sebe, sada ne bi morao tražiti drugi posao. Dao je otkaz na ITV mreži, gdje je vodio iznimno popularnu jutarnju emisiju Good Morning Britain, jer u eter je izjavio: - Ne vjerujem ni riječi koju kaže Meghan Markle. Ne bih joj vjerovao ni da mi čita vremensku prognozu.

Njegov kolega u studiju Alex Beresford odmah je reagirao: - Razumijem da ti se ne sviđa Meghan Markle, već si nekoliko puta to jasno pokazao u ovom programu. Koliko razumijem, imao si osobni odnos s Meghan Markle - ili si ga imao - i ona te otpilila. - Ima te pravo otpiliti ako to želi - profrktao je Morgan.

- Je li rekla nešto o tebi otkako te otpilila? Mislim da nije, a ti je ipak nastavljaš blatiti.

Čitajte i: Britanci ludi od bijesa, Piers Morgan predvodi u ogorčenim komentarima: ‘Intervju s Harryjem i Meghan je sramota‘

Morgan je nakon Beresfordove opaske potpuno izgubio kontrolu.

- Ok, dosta mi je - rekao je i usred emisije izjurio iz studija. Više se ne mora vraćati jer svojim je neumjesnim izjavama, po kojima je i inače poznat, dirnuo u osinje gnijezdo. Čak i oni koji ne vole Meghan Markle, ne dopuštaju da se omalovažavaju bilo čiji mentalni problemi, tako da je ITV postaja zatrpana pisanim prosvjedima protiv Piersa Morgana. Njega to nije pokolebalo u uvjerenju da je vojvotkinja od Sussexa velika lažljivica.

Čitajte i: Šokantno priznanje Meghan Markle: ‘Nisam više željela biti živa. Harry me samo držao dok sam plakala‘

Imao sam vremena razmisliti o svom mišljenju; i dalje ne vjerujem Meghan Markle.

- Ako ste joj vi povjerovali, u redu. Sloboda govora je brdo na kojem rado umirem. Hvala za svu ljubav, i mržnju. Idem provesti više vremena sa svojim mišljenjima. Vjerujem u slobodu govora, vjerujem u pravo koje mi dopušta da imam svoje mišljenje. Ako ljudi žele vjerovati Meghan Markle, to je u potpunosti njihovo pravo. Ja ne vjerujem gotovo ničemu što joj izlazi iz usta i mislim da je šteta koju je nanijela britanskoj monarhiji i kraljici u vrijeme dok princ Philip leži u bolnici ogromna i vrijedna prezira. Ako moram pasti na mač zbog izražavanja iskrenog mišljenja o Meghan Markle i glibavoj dijatribi koju je iznijela u tom intervjuu, neka tako bude.

Morgana će prvo stići mač britanske regulatorne agencije za medije, koja je protiv njega pokrenula istragu zbog uvredljivih i štetnih komentara. Alex Beresford također osuđuje jadno i dijabolično ponašanje svog slavnog kolege. Naknadno je Piers pokušao malo razvodniti situaciju rekavši kako bi bilo skandalozno ako je istina to što je Meghan opisala u intervjuu s Oprah, no taj će mu izlizani trik ovaj put slabo koristiti. Javnost se okrenula protiv njega i u najboljem će slučaju neko vrijeme morati provesti u hibernaciji dok se bura ne stiša.

Čitajte i: Intervju o kojemu će se dugo pričati: Meghan se slomila, a Harry otkrio koliko ga je otac povrijedio

Stari medijski lisac Piers Morgan, pravim imenom Piers Stefan O’Meara, karijeru je počeo 1989. kao kolumnist tabloida The Sun.

Predstavljao se kao "prijatelj zvijezda", što je u praksi značilo da će o svakoj zvijezdi pokušati iskopati sve najgore. Kontroverzni medijski mogul Rupert Murdoch volio je takve marodere i postavio ga je 1994. na mjesto glavnog urednika zloglasnog tabloida News of the World. Sljedeće godine Morgan je postao urednik Daily Mirrora.

image
Piers Morgan jutros je fotografiran tijekom šetnje. Ostao je dobrog raspoloženja i nakon odlaska s ITV-a.
BEN CAWTHRA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Prvo ozbiljno propitivanje njegovog kredibiliteta dogodilo se 2000., kad je na temelju povlaštenih informacija nelegalno spekulirao dionicama. Nekako se izvukao od tih optužbi, ali je 2004. izazvao novi skandal: u novinama je lažirao priču, popraćenu montiranim fotografijama, da su britanski vojnici mučili iračke zarobljenike. Kad se ta laž razotkrila, Daily Mirror ga je šutnuo nogom u stražnjicu. Poslije je radio na raznim televizijama, žirirao u reality programima, a 2010. CNN ga je angažirao kao surogat za legendarnog Larryja Kinga. Prva gošća bila mu je Oprah Winfrey. Iako se trudio, Morgan nije bio ni do koljena Larryju Kingu pa je 2014. morao potražiti novi posao.

Čitajte i: Britanski voditelj bez dlake na jeziku i sam postao meta! Prijete mu smrću svakog dana

Uspio je ući u jutarnju ekipu na ITV-u, gdje je šokirao svojim žustrim, agresivnim nastupom

Vratio se u Englesku i nekako ušao u voditeljsku ekipu emisije Good Morning Britain. Uz to je pisao kolumne za Daily Mail i objave na Twitteru, gdje ga prati oko osam milijuna ljudi. Svrhu svog posla vidi u tome da izaziva kontroverze, a svojim agresivno-ciničnim pristupom voditeljskom poslu stekao je dosta poklonika. Kad je počela pandemija, oštro je kritizirao nesnalaženje britanske vlade i na račun toga pobrao dosta simpatija. Nakon Megxita stao je u zaštitu kraljevske obitelji i gadno se okomio na vojvode od Sussexa.

Meghan Markle upoznao je 2016. u Londonu, iste noći kad je ona upoznala Harryja. - Proveli smo dva sata u pubu, ona je popila nekoliko prljavih martinija i pinta, sjajno nam je bilo, a onda sam je smjestio u taksi. Ispostavilo se da ju je taksi odveo na zabavu gdje je upoznala princa Harryja. Nikad se poslije više nisam čuo s njom.

image
Dan prije negoli je završio poslovnu suradnju, Morgan je u emisiji ugostio Thomasa Marklea, oca vojvotkinje od Sussexa.
ITV/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Šest mjeseci nakon što se Meghan udala za Harryja, Morgan je u svojoj kolumni u Daily Mailu napisao: - Glumica Meghan Markle bezobzirna je penjačica na društvenoj ljestvici, dobila je ulogu svog života i odlučna je izmusti sve što može - zato se palača počinje okretati protiv nje.

Nakon Morganovog kiksa u emisiji Good Morning Britain, u debatu se uključila i njegova supruga Celia Walden (44), spisateljica i novinarka. Naravno, podržala je svog muža: napisala je da bi Meghan trebalo kandidirati za Oscara zbog uloge koju je odigrala u intervjuu s Oprah. Piersu je Celia druga supruga. Iz prvog braka ima tri odrasla sina, a 2010. vjenčao se s Celijom. Prije osam godina dobili su kći Elise, kojoj će tata, sad kad je ostao bez posla, moći posvetiti malo više vremena.

Linker
18. travanj 2024 23:12