SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Nova biografija

Najljepša žena na svijetu u sedmom je braku bila toliko nesretna da je jedva ostala živa

Medicinski nalazi holivudske dive Elizabeth Taylor početkom osamdesetih su šokirali liječnike, a sada ih je napokon javno potvrdio i njezin sin.

Medicinski nalazi holivudske dive Elizabeth Taylor početkom osamdesetih su šokirali liječnike, a sada ih je napokon javno potvrdio i njezin sin.

Obožavali su je diljem planete i smatrali jednom od najljepših žena na svijetu zbog zanosnih oblina i mačkastih očiju čijem pogledu nije bilo lako odoljeti, a i jedanaest godina nakon smrti Elizabeth Taylor život jedne od najvećih holivudskih diva svih vremena, pun profesionalnih i privatnih uspona i padova, ne prestaje fascinirati javnost.

U američke knjižare je upravo stigla njezina nova biografija "Elizabeth Taylor: The Grit & Glamour of an Icon" autorice Kate Andersen Brower u kojoj je posebna pažnja posvećena njezinom najnesretnijem, sedmom braku s američkim senatorom Johnom Warnerom.

image

Elizabeth Taylor s trećim suprugom Mikeom Toddom, te sinovima Michaelom i Christopherom Wildingom 1957.

SNAP/SHUTTERSTOCK

Zajedno su bili šest godina od 1976. do 1982., a holivudska diva iz njega je jedva izašla živa.

O tom najburnijem razdoblju života svoje majke sada je progovorio njezin sin Christopher Wilding, iz njezinog drugog braka s kolegom Michaelom Wildingom, koji je posvjedočio što je sve proživljavao.

"Ušao bih u njezinu sobu, a mama je sjedila na rubu kreveta u donjem rublju i prilično rastrojenom stanju. Gutala je lijekove za smirenje i protiv bolova uz tablete za spavanje, a od liječnika je tražila i da joj prepišu injekcije Demerola, tada najmoćnijeg sintetičkog opioida", govori Christopher Wilding.

image

Elizabeth Taylor i Richard Burton u ‘Kleopatri‘ 1963.

UNIVERSAL HISTORY ARCHIVE/SHUTTERSTOCK

Kako se tresla zamolila je sina da joj ubrizga injekciju, a kad je on to odbio učiniti razočarano ga je pogledala, duboko udahnula i sama si ubrizgala analgetik.

Osim o tabletama Elizabeth Taylor bila je ovisna i o alkoholu, na koji se navukla u dva divlja braka s najvažnijim muškarcem svog života Richardom Burtonom.

"Nakon Richarda Burtona život u Washingtonu s Johnom Warnerom za nju je bio oličenje dosade i osamljenosti. Osjećala se poput zatvorenice u zlatnom kavezu, taj život jednostavno nije bio za nju i zbog toga su se razveli, a mama se vratila u Los Angeles. I nastavila po starom", izjavio je Wilding.

image

Elizabeth Taylor i John Warner u švicarskom Gstaadu 1977.

ARMANDO PIETRANGELI/SHUTTERSTOCK

Elizabeth Taylor u to je doba uzimala toliko različitih tableta i lijekova, da liječnici koji su vidjeli njezine medicinske nalaze u najkritičnijim razdobljima nisu mogli povjerovati da može ostati - živa.

image

Nova biografija

PRESS

Kad je uvidjela da je vrag odnio šalu, Elizabeth Taylor se na kraju 1983. prijavila u kliniku Betty Ford za liječenje od ovisnosti. To joj je doduše privremeno pomoglo, ali se do kraja svog života 2011. nastavila boriti sa svojim demonima.

Linker
27. travanj 2024 05:07