LIDL/PLANET/PROFIMEDIA
VODIČ SLAVNOG GLUMCA

Nakon "12 pravila za život" stiže nam "7 alata za život": Ime autora moglo bi vas iznenaditi

Holivudski akcijski junak Arnold Schwerzenegger autor je knjige u kojoj je sabrao svoje doživljaje i iskustva, a u knjižare stiže 12. listopada.

Holivudski akcijski junak Arnold Schwerzenegger autor je knjige u kojoj je sabrao svoje doživljaje i iskustva, a u knjižare stiže 12. listopada.

Nakon svjetskog bestselera "12 pravila za život", na police knjižara stižu i "Sedam alata za život: Budi koristan". Kanadski klinički psiholog, 61-godišnji Jordan Peterson sigurno se nije nadao da će konkurenciju dobiti u 76-godišnjoj holivudskoj akcijskoj zvijezdi Arnoldu Schwarzeneggeru, bivšem svjetskom prvaku u bodybuildingu, guverneru Kalifornije i aktualnom savjeTniku platforme Netflix za akcijske sadržaje, čije lice uz ostalo gledamo u reklamama i na Lidlovim jumboplakatima, jer je nedavno postao njihog globalni ambasador za liniju kućnih alata Parkside.

Ako itko, dakle, iz osobnog iskustva zna što je smisao života, onda je to neuništivi i svestrani Arnold Schwarzenegger, koji je odavno dobio svoj spomenik u rodnom gradu Grazu u Austriji.

image

Spomenik u Grazu dobio je 2012.

WILLI SCHNEIDER/SHUTTERSTOCK

Formulu svog uspjeha Arnold Schwarzenegger sad je prvi put ukoričio, a knjiga se do 12. listopada, kad stiže u knjižare može naručiti u pretprodaji. Paralelno s izlaskom američkog izdanja Arnold Schwarzenegger će održati promotivna predavanja u New Yorku i Los Angelesu, a u sklopu cijene ulaznice od 45 dolara uračunat je i primjerak knjige koju će svaki posjetitelj dobiti na dar.

image

Proslavila ga je uloga Terminatora

SNAP/SHUTTERSTOCK

O čemu se dakle radi? Arnold Schwarzenegger svoj nevjerojatan uspjeh duguje jasnoj viziji, velikim planovima, teškom radu, direktnoj komunikaciji, ustrajnosti u rješavanju problema, otvorenom umu i znatiželji, te predanosti da svoje stečeno znanje i iskustvo, baš kao i materijalna dobra koja je stekao - podijeli s drugima.

"Najvažniji roditeljski savjet koji sam dobio glasio je "budi koristan". Te očeve riječi zauvijek pamtim i ukoričio sam ih u obliku svojevrsne autobiografije", izjavio je Arnold Schwarzenegger, koji je u knjizi opisao svoje profesionalne i privatne uspone i padove, a o nekima od njih progovorio je - prvi put.

"Nitko vas neće i ne može spasiti, ako to sami ne učinite. Premda se mnogima tako na prvi pogled ne čini, to je odlična vijest, jer je svatko od nas, sam sebi jedina pomoć koju treba", izjavio je Schwarzie, kojeg je na odluku da napiše knjigu potaknula i rutinska operacija srca, koja ga je umalo stajala života, jer su mu kardiolozi greškom izazvali unutarnje krvarenje. Usprkos prvotnom šoku odlučio se fokusirati na oporavak.

image

Arnold Schwarzenegger s bvišom suprugom Mariom Shriver i kćerima na utrci Formule 1 u Silverstoneu 2003.

SHUTTERSTOCK

"Bila je to čista katastrofa, ali sam se odlučio pokrenuti i stvari uzeti barem djelomično u svoje ruke. Izgledao sam kao idiot, gegajući se po hodnicima i oko zgrade bolnice, ali poanta je bila u tOme što sam morao vježbati pluća da ne dobijem upalu pluća od koje bih mogao umrijeti" kazao je.

Linker
28. travanj 2024 01:26