NAGLO JE SMRŠAVJELA

Nakon Ozempica se okrenula postu, boji se da se kilogrami ne vrate: "Ne jedem 3 dana u tjednu"

Glazbena menadžerica i reality zvijezda Sharon Osbourne uoči svog 71. rođendana progovorila je o svojoj dugoj borbi s prekomjernom tjelesnom težinom.

Uoči svog 71. rođendana, koji će proslaviti devetog listopada, glazbena menadžerica i reality zvijezda Sharon Osbourne u jutarnjem showu na britanskoj televiziji ispričala je kako je nakon duge i mukotrpne borbe napokon stigla do svoje idealne težine. "U najgoroj fazi imala sam više od stotinu kilograma, možete zamisliti kako sam tada izgledala u odnosu na svoju visinu", ispričala je Sharon Osbourne, koja je visoka 158 centimetara. A do svoje idealne težine od 47,5 kilograma stigla je uz pomoć kontraverznog "lijeka za mršavljenje", koji je u posljednjoj fazi neprekidno uzimala četiri mjeseca.

image

O svojoj borbi s kilogramima progovorila je u jutarnjem showu
‘This Morning‘ u Londonu

KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK

U tom vremenskom razdoblju izgubila je trinaest kilograma, a prava borba da održi dostignutu tjelesnu težinu Sharon Osbourne tek predstoji. Lijek Ozempic je, inače, indiciran za liječenje odraslih osoba s nedostatno kontroliranom šećernom bolešću tipa 2, a uzima se putem injekcija kao dodatna terapija dijeti i tjelovježbi. No, zbog svog utjecaja na apetit, unos energije i odabir hrane, znatno više od dijabetičara koriste ga osobe koje žele smršavjeti i to je tajna njegove globalne popularnosti.

image

U njezinoj najgoroj fazi vaga je pokazivala troznamenkaste brojke

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

Prema kliničkim istraživanjima njegov glavni sastojak semaglutid od prvog uzimanja uzrokuje smanjenje apetita, poboljšava kontrolu hranjenja, općenito pridonosi manjoj želji za hranom i relativno manjoj preferenciji za masnom hranom. No, poznata su iskustva pacijentica kod kojih su nakon prestanka uzimanja lijeka potisnuti osjećaji gladi - eksplodirali, pa su se na kraju udebljale više nego ikad prije.

image

Punašni loook Sharon Osbourne u Los Angelesu 2013.

BEVERLY NEWS/SHUTTERSTOCK

"Svjesna sam tih rizika, pa sam zato sada na dugotrajnom povremenom postu, što znači da ništa ne jedem tri dana u tjednu", izjavila je Sharon Osbourne, a njezine je nove navike komentirao dr. Jason Fung, kanadski nefrolog, zagovornik funkcionalne medicine i povremenog posta. "Da ste mršavi poput Sharon, takav post vam sigurno ne bih preporučio. Općenito nije zdravo ne jesti ništa tri dana u tjednu, svaki tjedan", izjavio je.

image

Sharon Osbourne, Jack Osbourne, Ozzy Osbourne i Kelly Osbourne na filmskoj premijeri u New Yorku 2011.

SHUTTERSTOCK

Kako god, iz njegovih riječi potpuno je jasno kako je pred Sharon Osbourne najteže razdoblje regulacije i održavanja dostignute tjelesne težine, čega je i ona sama svjesna. Ali se nada da ovaj put zbog svojih odluka koje se tiču njezinog izgleda neće zažaliti kao zbog estetskih operacija i zahvata kojima se podvrgnula.

Premda je svojedobno stotine tisuća funti koje je utrošila na estetske operacije prozvala svojojm najboljom investicijom, nakon kompletnog face liftinga koji ju je, kako kaže, unakazio, shvatila je da je pretjerala. "Rezultat je bio užasan, osjećala sam se poput Quasimoda, zvonara iz crkve Notre Dame, samo mi je još nedostajala grba", ispričala je Sharon Osbourne.

image

Sharon Osbourne svoju idealnu težinu održava dugotrajnim povremenim postom

KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK
Linker
05. ožujak 2024 12:53