Jason Statham

 JAMES SHAW/SHUTTERSTOCK
Objavljena snimka

Nepoznat život žestokog momka: Bio je reprezentativac u skokovima u vodu, ulični prodavač i model

Junak akcijskih filmova i majstor borilačkih vještina Jason Statham branio je boje svoje zemlje na Igrama Commonwealtha na Novom Zelandu 1990.

Junak akcijskih filmova i majstor borilačkih vještina Jason Statham branio je boje svoje zemlje na Igrama Commonwealtha na Novom Zelandu 1990.

Prije nego što se proslavio kao filmski žestoki momak u brojnim kriminalističkim i akcijskim spektaklima, 56-godišnji britanski glumac Jason Statham radio je sve i svašta - uz ostalo se bavio modelingom i na ulici prodavao lažne parfeme i bižuteriju.

No, na početku svega bio je sport, pa je tada 23-godišnji Jason Statham branio boje svoje zemlje kao reprezentativac u skokovima u vodu na Igrama Commonwealtha 1990. na Novom Zelandu.

Premda se na tom natjecanju, na kojem sudjeluju reprezentacije zemalja članica Britanske zajednice naroda, Jason Statham nije proslavio skokovima s visina od 10 metara, te 3 i 1 metra, zbog čega je BBC-jev komentator u direktnom televizijskom prijenosu njegovu izvedbu ocijeni "jadnom", to je bilo posljednje veliko sportsko natjecanje na kojem je Statham nastupio. I posljednje koje je u cijelosti dokumentirano snimkama, pa se ekipa iz Athena Medije potrudila smontirati ih u video koji je objavljen na YouTube kanalu.

image

Rosie Huntington-Whiteley i Jason Statham na londonskoj premijeri filma "Pčelar"

CAN NGUYEN/SHUTTERSTOCK

"Može biti sretan da se nije ozlijedio", glasi zaključni komentar Stathamovog trostrukog salta sa skakaonice od 10 metara, jer je zbog prevelikog ubrzanja pod krivim kutom ušao u vodu i riskirao ozljedu kralježnice.

Ubrzo nakon tog natjecanja na treningu u sportskom centru Crystal Palace zapeo je za oko agentu Sports Promotionsa, koji ga je angažirao kao modela za modne marke Tommy Hilfiger, Griffin, Levi‘s, French Connection..., te epizode u raznim glazbenim spotovima.

Na filmu ga je prvi angažirao redatelj Guy Ritchie koji mu je dao uloge u svojim filmovima "Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške", te "Zdrpi i zbriši", nakon čega su mu se širom otvorila vrata holivudskih studija. Stathamova filmografija danas broji šezdesetak naslova, a njegovo osobno bogatstvo procjenjuje se na 90 milijuna dolara. Privatno je sreću pronašao s top modelom i glumicom Rosie Huntington-Whiteley, dva desetljeća mlađom od sebe s kojom podiže 6-godišnjeg sina Jacka i kćerkicu Isabellu koja će 2. veljače proslaviti drugi rođendan.

image

Sa životnom parntericom Rosie Huntington-Whiteley u Rimu u svibnju lanjske godine

VIANNEY LE CAER/SHUTTERSTOCK
Linker
27. travanj 2024 09:48