GOST IZNENAĐENJA

Nestao s radara: Svi drugi su u Cannesu, a moglo bi vas iznenaditi gdje je George Clooney

Slavni američki glumac i aktivist bio je specijalni gost u njemačkom Dusseldorfu na gala večeri lutrije njemačke pošte.

Šestog svibnja proslavio je 62. rođendan, ali se filmskom slavlju u Cannesu na francuskoj Azurnoj obali nije pridružio svojim kolegama. Dok se svi drugi zabavljaju i promoviraju svoje filmove na najvažnijem filmskom festivalu, čiji se crveni tepih smatra najprestižnijim na svijetu, George Clooney pronašao je važnije mjesto i proslavu koju je odlučio uveličati svojim dolaskom.

image

Domaćica svečanosti Friederike Behrends nije uspjela sakriti oduševljenje što pred njom stoji glavom i bradom - George Clooney

ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK

Slavni holivudski glumac, producent i redatelj umjesto na crvenom tepihu u Cannesu zablistao je na gala večeri "Stand Up For Human Rights" koju je u njemačkom gradu Dusseldorfu organizirala lutrija njemačke pošte Deutsche Postcode Lotterie.

image

Pala je i pusa: Friederike Behrends i George Clooney

ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK

George Clooney je njezino zaštitno lice i promiče njezine brojne humanitarne projekte i aktivnosti, a glavni gosti uz slavnog glumca bili su 82-godišnji bangladeški ekonomisti i profesor Muhammad Yunus, dobitnik Nobelove nagrade za mir, te 25-godišnja sirijska plivačica Yusra Mardini, najmlađa ambasadorica dobre volje UNHCR-a. Uoči gala večere svi skupa su uživali u nastupu južnoafričkog zbora Ndlovu Youth Choir.

image

George Clooney

ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK

"Izazove suvremenog svijeta koji prijete opstanku čovječanstva možemo pobijediti samo ako svi skupa udružimo snage. Ne smijemo nikad zaboraviti da svatko od nas može pridonijeti tome da naš svijet postane bolje mjesto za život za sve", izjavio je Clooney koji je sa suprugom Amal Clooney pokrenuto zakladu Clooney Foundation for Justice za zaštitu ljudskih prava.

image

Kai Pflaume, Yusra Mardini, George Clooney i Muhammad Yunus

ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK

Iako se ne voli hvaliti svojim dobročinstvima poznato je da George Clooney radi sve što može kako bi pomogao svojim prijateljima, susjedima i svima drugima kojima je pomoć najpotrebnija. Preklani se tako osobno angažirao u oporavku mjesta oko jezera Como koja su stradala u bujičnim poplavama. Za to područje Italije holivudski glumac iznimno je vezan jer godinama ljetuje u kući u mjestu Laglio na obali tog jezera, a viđen je u gradu kako obilazi stradalnike i osobno se uključio u raščišćavanje i čišćenje ulica.

image

Slavni glumac George Clooney poznat je po aktivizmu

INA FASSBENDER AFP

A u brojnim humanitarnim akcijama ima podršku i supruge Amal, odvjetnice specijalizirane za ljudska prava. Njih dvoje ove godine u rujnu slave desetu godišnjicu braka, a prije toga će njihovi blizanci Ella i Alexander u lipnju proslaviti svoj šesti rođendan.

image

George Clooney, Yusra Mardini i Muhammad Yunus

INA FASSBENDER AFP
Linker
13. travanj 2024 17:18