Nova Gloria

Nina Badrić i Petar Grašo iskreno o svom prijateljstvu: ‘Najbolji tulumi su kod kuće‘

Trebalo je "samo" 28 godina estradnog i prijateljskog staža da splitski glazbenik i zagrebačka pjevačica udruže snage i snime duet: dok balada "Nemoj" hara top-ljestvicama, oni uživaju u zajedničkim nastupima, ali i privatnim druženjima uz pjesmu, koja često potraju do jutra.

Upoznali su se na Dori dok su, kako kaže Nina, "još bili mladunčad na glazbenoj sceni". Upoznavanju je kumovao veliki Oliver Dragojević, vjerojatno sluteći da to dvoje mladih, iznimno talentiranih ljudi čeka velika budućnost. Dvadeset i osam godina kasnije Nina Badrić i Petar Grašo nisu samo megauspješni glazbenici već i dobri prijatelji koji dijele smisao za humor, divne uspomene sa zajedničkih druženja i turneja, a napokon i - pjesmu. Njihova balada "Nemoj", koju su premijerno izveli na Melodijama Jadrana, već je prvi tjedan zasjela na vrh domaćih top-ljestvica, nametnuvši se kao jedan od najvećih ljetnih hitova. Nina i Petar iznimno su se veselili ovom duetu, pjesmi za koju su glazbu i stihove napisali Tonči i Vjekoslava Huljić, a koja savršeno odgovara njihovu senzibilitetu i vokalima.

"Po mnogočemu smo slični. Oboje smo veliki emotivci, obiteljski tipovi koji se puno brinu o najdražima, šaljivci, dobri domaćini, ali i veliki gurmani. Jedina je razlika što on preferira plavuše, a ja sam vjerna tamnokosima", kazala je Nina Badrić u paralelnom intervjuu s kolegom i dobrim prijateljem.

image

Nina Badrić i Petar Grašo

MATEA SMOLČIĆ SENČAR

"Kod Petra najviše volim njegov smisao za humor, empatiju i brigu za ljude koje voli. On je dobar čovjek i tu je priči početak i kraj. Volim njegovu životnu energiju, to što je normalan lik koji ne glumata, a oduvijek sam ga cijenila kao autora. Obožavala sam njegovu pjesmu "Trebam nekoga" i godinama sam mu skakala po glavi da mi takvu napiše.", otkrila nam je Nina, a Grašo je imao spreman odgovor: "Nina je uvijek spremna za šalu, kod mene je to prvi lakmus-papir za procjenu inteligencije. Potpuno je iskrena osoba koja nema zadrške prema ljudima koje voli i zato rado čujem njeno mišljenje kad sam u nekoj nedoumici.", rekao je glazbenik i osvrnuo se na obiteljski život koji u njegovom slučaju ne trpi previše zbog posla:

"Istina je da dosta radim, ali ne propuštam priliku da budem s obitelji. Priroda posla mi dopušta da ih često vodim sa sobom. Sretan sam što Hana i Alba vole putovati, u proteklih godinu dana prošli smo pola Europe."

"U meni je ostala ona ista dječačka radost prema životu i svemu lijepom što on donosi. Nekada sam život grabio velikim žlicom, a danas s tog stola biram samo najfiniju hranu", komentirao je Petar, dok je Nina dodala da joj je očuvanje mira najvažnije. "Ja radim na tome da budem bolja, a ne mlađa verzija sebe. Nekako se nadam da sam danas puno bolji čovjek nego što sam bila prije. Kad kažem bolji, pritom mislim bolja i nježnija prema sebi. Čvrsto držim svoje temelje života i mir koji sam u njemu sagradila."

image
GLORIA PRODUKCIJA

U novom broju Glorije ne propustite cijeli intervju s Ninom i Petrom, a čekaju vas i ove teme:

  • INTERVJU: JADRANKA KOSOR Iskreno o ljubavi, strahovima i traumama
  • KRISTINA MILKOVIĆ ČILIĆ Supruga tenisača Marina Čilića govori o poslu, braku i izazovima roditeljstva
  • CYNTHIA NIXON Ekskluzivni intervju sa zvijezdom serije "I tek tako..."
  • MODA Posljednja buntovnica Dilare Findikoglu
  • INTERIJERI U domu glumice i dizajnerice Katarine Baban
  • KUHINJA Karlo Kos i priča o suvremenoj vinariji u Zelinskom Prigorju
Linker
02. travanj 2024 01:47