TROSTRUKO SLAVLJE

Njegov život je rock‘n‘roll! Slavni roker slavi 75. rođendan, a njegove kćeri upravo su napunile šest godina

Slavni engleski glazbenik, gitarist The Rolling Stonesa, ljubitelj je slikarstva, trkaćih konja, otac šestero djece i šesterostruki djed.

Da slika govori više od tisuću riječi potvrđuje i portret slavnog gitarista Ronnieja Wooda koji je povodom svog 75. rođendana - slavi ga 1. lipnja - na ulaznom stepeništu svoje kuće pozirao sa svojim šestogodišnjim blizankama Gracie Jane i Alice Rose.

Djevojčice su rođene 30. svibnja 2016., dobio ih je u braku sa Sally Humphreys, vlasnicom privatnog kazališta, od njega mlađom više od tri desetljeća, s kojim se vjenčao 21. prosinca 2012.

image

Ronnie i Jo Wood s djecom

ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

Po razlici u godinama Ronnie Wood bi svojim blizankama mogao biti djed, pa čak i pradjed, ali u rock'n'rollu, umjetnosti kojoj je posvetio život, jedino je pravilo da nema pravila.

Sin riječnih brodara rođen je zapadnom londonskom predgrađu Hillingdonu, a fascinantnu rock karijeru započeo je prije gotovo šest desetljeća i u njoj odradio nebrojene koncerte s The Rolling Stonesima, Rodom Stewartom, Jeffom Beckom i mnogim drugim glazbenicima s kojima je surađivao.

image

Sa suprugom Sally na dodjeli glazbenih nagrada BRIT Awards u Londonu u veljači

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Ni privatni život mu nije manje uzbudljiv. S prvom suprugom Krissy Findlay, bivšim modelom u braku je proveo sedam godina od 1971. do 1978. s kojim je dobio danas 45-gdišnjeg sina Jesseja Wooda, također glazbenika.

image

Iza njega je šest desetljeća rock'n'roll karijere

IAN DICKSON/SHUTTERSTOCK

Razveli su se zbog njegove afere s Pattie Boyd, bivšom suprugom Georgea Harrisona, a 1985. Ronnie Wood se vjenčao s Jo Karslake, s kojom ima kćer Leah i sina Tyronea. Zajedno su odgajali i njegovog sina Jesseja, te njezinog sina Jamieja iz prethodne veze.

image

Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts i Ronnie Wood
osamdesetih

ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

Stalna putovanja, koncerti, slava i obožavateljice na svakom koraku presudile su i tom braku, baš kao Woodova ovisnost o alkoholu, zbog čega se sedam puta prijavljivao na bolničko liječenje. Suprugu Jo je 2008. ostavio zbog reality zvijezde Katje Ivanove, koju je upoznao u londonskom klubu, a napokon se smirio u trećem braku sa Sally Humphreys.

Čitajte i: NEUNIŠTIVI KEITH RICHARDS OTKRIO SVOJU EMOTIVNU STRANU: ‘NEDOSTAJE MI NJEGOV DRSKI, MALI OSMIJEH‘

Ona mu je bila najveća podrška u borbi sa zloćudnom bolesti pluća i metastazama, od čega se potpuno oporavio.

image

Ronnie i Jo Wood s djecom Leahom, Tyroneom, Jessejem i Jamiejem

ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

U slobodno vrijeme Ronnie Wood slika, sa sinovima Jamijejem i Tyroneom vodi galeriju, piše knjige i uživa u utrkama i preponskim natjecanjima čistokrvnih grla. A ljubav prema konjima prenio je i svojim blizankama Gracie Jane i Alice Rose, u čijoj blizini se kao svaki otac sa svojim kćerima rastapa od miline i sreće.

Linker
20. travanj 2024 00:24