svestrana umjetnica

Njezin život je bajka: Mila Elegović tijekom koronakrize otkrila novi talent

Nakon uspješne kratke pripovijetke "Carstvo bijele sove", poznata domaća glumica svoj dar za pisanje pretočila je u svoju prvu dječju slikovnicu ‘Zašto ptice pjevaju‘ - bajkovitu odu o radosti koju u budućnosti planira upotpuniti sa još dva nastavka.

Osim za glumu, pjesmu i ples, Zagrepčanka Mila Elegović (51) talentirana je i za - pisanje. Svestrana umjetnica ovoga tjedna objaviti će prvu dječju slikovnicu 'Zašto ptice pjevaju', rimovanu bajku o djevojčici koja želi doznati tajnu ptičjeg pjeva.

Kako nam sama glumica govori, ovo je mala bajka koja slavi ljubav, poštovanje o prirodi, ali i radost, za nju iznimno snažnoj i bitnoj emociji, koja čovjekov život čini vedrijim. Upravo ta pozitivna energija joj je bila važna da se osjeti kroz cijelo štivo pa tako je knjiga preplavljena šarenilom i akcijom.

image

Glumica i pjevačica objavit će prvu dječju slikovnicu 'Zašto ptice pjevaju'

MATIJA DJANJESIC CROPIX

"Ovo je prva od tri knjige iz ptičjeg ciklusa, a inspirirale su me ptice koje me svakodnevno okružuju u mojem kvartu", objašnjava Mila, koja planira i promociju, gdje će zaplesati malene balerine iz grupe "Ptičiće" Plesne škole Edite Cebalo. Za njih se odlučila jer je i ona u mladim danima plesala balet.

Knjiga je nastajala godinu dana, a za bogate ilustracije zaslužna je Ana Despot, kći glumice Anje Šovagović-Despot.

image

Mila Elegović i balerine plesnog studija Edita Cebalo.

MATIJA DJANJESIC CROPIX

"Već duže vremena kroz društvene mreže pratim Anin rad, odmah sam znala da će mi ona biti zadužena za ilustracije moje knjige", rekla je glumica.

image

Mila Elegović s malim balerinama

MATIJA DJANJESIC CROPIX

Da ima smisla za pisanje, slučajno je otkrila tijekom koronakrize i tužnih dana koji su uslijedili nakon zagrebačkog potresa. Njezina prva pripovijest, “Carstvo bijele sove”, nastala je u samo sat vremena, u sklopu online inicijative #čitajdoma u kojoj su poznate osobe na društvenim mrežama Dječjeg sela Lekenik na snimkama čitale svoje omiljene priče.

image

Ilustracije za slikovnicu radila je Ana Despot

PRESS

Kako su svi prije nje pročitali njezine najdraže bajke, sjetila se kako bi bilo dobro da napiše i predstavi nešto svoje - što je i učinila te za to dobila mnogo pozitivnih reakcija i savjeta kako bi se s pisanjem mogla nastaviti baviti. No, iako se posvetila pisanju nastavka ptičijeg ciklusa, svoju prvu ljubav, glumu, nije zanemarila pa ćemo je tako moći gledati i u mjuziklu "Ljepotica i zvijer", režiranoj prema poznatom Disneyevom animiranom filmu.

image

Da ima smisla za pisanje, slučajno je otkrila tijekom koronakrize

MATIJA DJANJESIC CROPIX

"Smatram da nema potrebe da me se određuje, ja sam prije svega umjetnica koja stvara", govori glumica koja radi i na svojim pjesmama, što dokazuje da joj kreativnosti uistinu ne manjka.

"Ja je ne kontroliram, jednostavno uživam u tom procesu i puštam da me ona odvede u nepoznato, pa što bude", zaključuje Mila Elegović.

Linker
23. travanj 2024 21:56