ČUDAK U HAVAJKI

Noćna mora za fanove Harryja Pottera postala stvarnost: Zar će ga po tome pamtiti?

Proslavljeni britanski glumac Daniel Radcliffe, koji se u filmsku povijest upisao ulogom malog čarobnjaka, sad je Weird Al Yankovic.

Na njujorškoj premijeri filma Weird: The Al Yankovic Story engleski glumac Daniel Radcliffe i kultni američki pjevač Weird Al Yankovic napokon su stali jedan uz drugoga. I nikome nije bilo jasno kako je glumcu koji se u filmsku povijest upisao ulogom malog čarobnjaka u filmskom serijalu o Harryju Potteru uspjelo utjeloviti jednog od najneobičnijih, najosebujnijih i najčudnijih likova na svjetskoj glazbenoj sceni.

Razlika između njih je, naime, drastična: Daniel Radcliffe visok je svega 165 centimetara i težak 55 kilograma, dok je Weird Al Yankovic sa svoja 183 centimetra za glavu viši od njega, a tjelesna težina mu oscilira između 80 i 90 kilograma.

image

Al Yankovic i Daniel Radcliffe u elementu na njujorškoj premijeri

ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK

Kako god odluka da sićušni Radcliffe odigra znatno krupnijeg pjevača pokazala se punim pogotkom, sudeći po reakcijama njujorške publike koja ga je prva imala priliku vidjeti u kinu.

"Harry Potter je sad prošlost. Siguran sam da će Radcliffea generacije pamtiti po ovoj ulozi i dugo nakon što ga na ovom svijetu više ne bude", u svom je stilu Al Yankovic prokomentirao po svom mišljenju perfektnu ulogu glavnog glumca u biografskom filmu koji prati njegovu karijeru - od meteorskog uspona do slave s ranim hitovima kao što su ‘Eat It‘ i ‘Like a Surgeon‘ do njegovog grozomorno dosadnog ljubavnog života i svih izopačenosti zakletog vegana, kako su to lijepo sročili producenti iz Tango Entertainmenta.

image

Daniel Radcliffe je filmski Weird Al Yankovic, a Evan Rachel Wood igra Madonnu

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK

Engleski glumac Daniel Radcliffe i ovaj put je pokazao da je nenadmašni majstor transformacije pred kamerama, pa je na velikom platnu neprepoznatljiv sa smeđim brkovima, neukrotivim čupavim kovrčama i pivskim trbuhom.

"Nositi Alovu havajsku košulju koja je njegov zaštitni znak za mene je bila velika odgovornost i obaveza. A velika mi je čast što sa svijetom mogu podijeliti stopostotnu istinu o skandaloznom životu ovog velikana glazbene scene", izjavio je Radcliffe.

Weird Al Yankovic je i za američke prilike čudna zvjerka, što govori i nadimak 63-godišnjeg zabavljača jer weird na engleskom, naime, znači - čudak, čudan, lud, neobičan čovjek. Jedan od najpopularnijih američkih zabavljača - pjevač, komičar i producent Alfred Matthew Yankovic gotovo je nepoznat izvan granica Sjedinjenih Država, ali će se to nakon svjetske distribucije ovog filma promijeniti.

image

Daniel Radcliffe zvijezda je filma ‘Weird: The Al Yankovic Story‘

PHOTO IMAGE PRESS/SHUTTERSTOCK

Proslavio se parodijskim prepjevima i obradama tuđih hitova, a prije svega urnebesnom obradom hita Michaela Jacksona "Beat It" koja je u njegovoj izvedbi postala "Eat It". Osvojio je pet Grammyja, prodao 12 milijuna primjeraka albuma, a može se pohvaliti s četiri zlatne te čak šest platinastih ploča u Sjedinjenim Državama.

image

Ekipu filma predvode: Weird Al Yankovic, Evan Rachel Wood, Daniel Radcliffe, Eric Appel i Barry Hansen

ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK

Po ocu je hrvatskog i slovenskog podrijetla, a po majci talijanskog, škotskog i irskog. Odrastao je u Kaliforniji u gradu Lynwoodu, gdje je naučio svirati gitaru i harmoniku, a prvi novac zaradio je instrukcijama iz tih instrumenata.

Sa suprugom Suzannom Krajewski, marketinškom menadžericom, i kćeri Ninom živi u vili u Hollywood Hillsu.

Linker
18. travanj 2024 07:53