Stella McCartney i Victoria Beckham, u New Yorku 2014.

 BFANYC.COM/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
KRONOLOGIJA SUKOBA

Nož u leđa bivšoj prijateljici: Stella McCartney provocira Victoriju Beckham

Britanska modna dizajnerica Stella McCartney povukla je neočekivani potez kako bi napakostila kolegici i bivšoj prjiateljici Victoriji Beckham.

S novom kalendarskom godinom zahuktao se rat između bivših prijateljica, modnih dizajnerica Stelle McCartney i Victorije Beckham.

Ofenzivu je ovaj put pokrenula Stella McCartney koja je bukirala Gigi i Bellu Hadid kao najvažnije modele za predstavljanje svojih novih kolekcija. I to nakon što su one potkraj lanjske godine na Pariškom tjednu visoke mode pistom prošetale u kolekciji Victorije Beckham, što je označilo definitivnu potvrdu njezinog ulaska u svijet visoke mode.

Stella McCartney je inače poznata po tome da ne angažira najveće, samim tim i najskuplje modele, jer pažnju javnosti uspijeva privući svojim inovativnim rješenjima i materijalima, pa su poznavatelji prilika ovaj potez protumačili kao nož u leđa kolegici i bivšoj prijateljici.

image

Victoria Beckham, Stella McCartney i Natalia Vodianova u Londonu 2009.

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Victoria Beckham i Stella McCartney su najbolje bivše prijateljice, a u engleskom jeziku postoji izraz - frenemies, što je vjerojatno najtočniji termin koji opisuje njihov odnos mržnje koja je stupila na mjesto njihove nekadašnje ljubavi.

Obje su majke četvero djece, najmlađe kćeri Harper i Reiley su vršnjakinje i prijateljice iz školskih klupa, a David Beckham angažirao je Stellinog supruga Alasdhaira Willisa kao konzultanta kad se s obitelji preselio iz Engleske u Sjedinjene Države, gdje je u klubu LA Galaxy okončao svoju fascinantnu igračku karijeru.

image

Gigi Hadid je nosila reviju Victorije Beckham u Parizu 2022.

SHUTTERSTOCK

No, sve to nisu bili dovoljno čvrsti temelji da očuvaju prijateljstvo između Stelle McCartney i Victorije Beckham, što je postalo svima jasno kad je kći Sira Paula McCartneyja bivšu spajsicu ispratila s društvenih mreža.

A godinu dana prije toga ljubav je među susjedima - londonska adresa obitelji Beckham je u Holland Parku, a Stelle McCartney u Belgraviji - cvala na najjače.

image

Stella McCartney s kćeri Reily Willis i suprugom Alasdhairom Willisom

SPLASH NEWS/SPLASH/PROFIMEDIA

Njihove kćeri Harper i Reiley su vršnjakinje i školske kolegice u londonskoj privatnoj osnovnoj školi. Reiley je u ljeto 2017. bila pozvana na čajanku povodom Harperinog šestog rođendana u Buckinghamsku palaču, a ponosni tata David Beckham tada je objavio zajedničku fotografiju djece s princezom Eugenijom, tijekom izleta koji su organizirali princ Andrew i njegova bivša supruga Sarah Ferguson.

Kako se na fotografiji nalazila i Reiley, Stella McCartney je dobila slom živaca zbog narušavanja privatnosti svoje kćeri, čiju je anonimnost neumorno pokušavala štititi. No, niti to nije presudno za kraj njihova prijateljstva.

image

Victoria i Harper Beckham

LN1/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Nakon toga je Victoria angažirala Stellinu dadilju, kojoj je ponudila mnogo veću plaću od one koje je dobivala kod McCartneyjevih, a ona je ponudu objeručke prihvatila. No, to nije bio jedini udarac ispod pojasa koji je doživjela, jer je Victorija pokušala vrbovati i šefa njezinog modnog studija kojeg je Stella uspjela zadržati. Ali je to, čini se, bio posljednji čavao u lijes njihovog nekadašnjeg prijateljstva.

Kad joj je Stella McCartney zabranila pristup svojim profilima na društvenim mrežama, Victoria Beckham joj je prema legendi poslala pismo s molbom za oprost, ali na njega nije dobila odgovor. Što je zapravo bio najjasniji mogući odgovor koji je mogla dobiti.

image

Stella McCartney s ocem Sirom Paulom McCartneyjem i sestrom Mary McCartney u Londonu potkraj lanjske godine

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Otada su se prestale zajedno pojavljivati u javnosti, a zajedničke prijateljice morale su se odlučiti na čiju će stranu stati.

Stelline najbolje i najdugovječnije prijateljice su supermodeli Kate Moss i Naomi Campbell, koje su vjerojatno (in)diskretno odavno pokušavale potpaliti vatru neprijateljstva među njima, jer su otpočetka Victorijinog uspona u svijetu mode s antipatijom gledale na nastojanja i aspiracije bivše spajsice.

Stella je prijateljica i s holivudskim velikanima Gwyneth Paltrow, Kate Hudson i Georgeom Clooneyjem, s kojima se poznaje i druži desetljećima, a jedan od rijetkih holivudskih aduta Victorije Beckham je glumica Liv Tyler čiji je partner Dave Gardner, sportski menadžer, jedan od najboljih prijatelja Davida Beckhama.

image

Victoria i David Beckham

PLANET PHOTOS/PLANET/PROFIMEDIA

Stella McCartney je modnu karijeru započela kao pripravnica u studiju Christiana Lacroixa, krojački zanat izučila je kod Edwarda Sextona, vlasnika trgovine odijelima u Savile Rowu, koji je šivao odijela za njezinog oca Sira Paula McCartneyja, a na njezinoj diplomskoj reviji 1995. pistom su prošetale Kate Moss i Naomi Campbell.

Victoria Beckham u modu se bacila nakon pjevačke karijere, a prvu kolekciju jeans odjeće i sunčanih naočala predstavila je 2006. Vlastiti modni brend pokrenula je 2008., a najveći uspjeh doživjela je lani, kad je svoju kolekciju predstavila na Pariškom tjednu mode, što je bio definitivni vrhunac i potvrda njezinog ulaska u svijet visoke mode nakon 14 godina mukotrpne borbe i rada. No, za razliku od brenda Stelle McCartney njezin još uvijek posluje s gubitkom.

Linker
18. travanj 2024 15:33