WireImage
Čovjek s vizijom

Obožava ga i kraljica Elizabeta II! Fotograf svjetskog glasa posvetio se ljepoticama iz vrta strasti

Izložbom ‘Roses from my garden’, koja se krajem lipnja otvara na imanju Waddesdon u engleskom Aylesburyju, glasoviti fotograf Nick Knight otkriva svoju tajnu vezu s ružama.

Britanski fotograf Nick Knight u posljednjih tridesetak godina surađivao je s najkreativnijim dizajnerima poput Alexandera McQueena, Yohjija Yamamota i Johna Galliana, snimao je kampanje za Dior, Toma Forda, Lancome, Yves Saint Laurent i Swarovski, a njegovi modni editorijali objavljivani su u svim vodećim modnim magazinima.

Potpisuje i najnoviju naslovnicu britanskog Voguea, na kojoj je 85-godišnja glumica Judi Dench, dok njegov rad obožava čak i kraljica Elizabeta, koju je snimao u povodu njezina 90. rođendana prije četiri godine. I premda je dobio brojne nagrade za rad na filmovima te glazbenim spotovima za Björk, Lady Gagu i Kanyea Westa, najbolje se osjeća fotografirajući - ruže.

Nick Knight
Nakon brojnih poznatih suradnji ovaj fotograf posvetio se ružama...


Očaran sam njima. U posljednjem dahu strasti, ruže mi se predaju i umiru pred mojom kamerom.

"Otvaraju mi se, latice polagano padaju i na kraju ih nema više. Dok ih snimam, topim se u toj pjesničkoj tragediji i melankoliji", izjavio je 61-godišnji Nick Knight, čije ruže cvjetaju u vrtu obiteljske kuće u jugozapadnom dijelu Londona, u kojoj živi sa suprugom i troje djece.

Nick Knight
Svojim umjetničkim fotografijama sve je osvojio...

Ruže najčešće fotografira na kuhinjskom stolu iPhoneom, i to bez dodatne rasvjete.

Fotografije koje nalikuju na slike nastaju uz pomoć specijalnih kompjutorskih programa za obradu fotografije. Neobično intenzivne nijanse dobiva pak zagrijavanjem i dodavanjem boje prilikom printanja, a ponekad i dopušta da se tinta razlije po fotografiji.

“Ruže imaju posebno mjesto u mom životu. Moja majka je Rose, a ruže su i na mojoj jedinoj tetovaži”, govori umjetnik. Knightova izložba “Roses from my Garden” bit će otvorena krajem lipnja na imanju Waddesdon, u vlasništvu četvrte generacije bankarske obitelji Rothschild, a u čijem viktorijanskom vrtu glavnu ulogu imaju - ruže.

Čitajte i:

Zagrebačka fitoaromaterapeutkinja objašnjava zašto je ruža kraljica kozmetike i otkriva tri recepta za blistav ten

Ružina vodica postat će vaš omiljen beauty proizvod: Napravite je kod kuće

Nježna i mirisna ruža: Kraljica cvijeća i kozmetike

Idealan 'buket' za svaku šminkericu: Rumenilo s ružinim laticama

Linker
19. travanj 2024 21:46