hrvatske heroine

Od autsajderica do povijesnih pobjednica - Rukometašice su se vratile i donijele svoju bajku kući

Filmske su to priče. Iz male zemlje, polako, tiho otišle su hrvatske rukometašice na EP u rukometu. Svjetski divovi tog sporta nisu im davali prevelike šanse. Podcijenili su ih i Danci prije borbe za broncu. A onda se dogodio preokret koji je protivnike šokirao, a naše rukometašice okrunio u aktualne kraljice domaćeg sporta.

Brončane rukometašice stigle su kući! Nakon što su na Europskom prvenstvu u Danskoj osvojile medalju, cure su sletjele u Zagreb i pozdravile sve one koji su ih dočekali kako bi im što prije čestitali na veličanstvenom uspjehu. Zračna luka Franjo Tuđman izgledala je onako kako to običava izgledati kada se dočekuju naši trofejni sportaši, iako zbog pandemije koronavirusa nisu tamo stigli svi oni koji su se željeli pokloniti sjajnim djevojkama.

image

MARKO TODOROV/CROPIX
image
MARKO TODOROV/CROPIX
image
MARKO TODOROV/CROPIX

No, dočekane su i u ‘novom normalnom‘ lijepo, uz cvijeće, balone, obožavatelje i njihove najmilije. Ništa ovih dana ne može omesti ovu veliku sportsku priču u kojoj su se rukometašice, od potpunih autsajderica, nametnule kao favoritkinje na EP. I baš kao na filmu - pokorile su veće, poznatije i omiljenije protivnike.

image
MARKO TODOROV/CROPIX
image
MARKO TODOROV/CROPIX

Hrvatske rukometašice stvorile su ovih dana još jednu bajkovitu domaću sportsku priču.

Sretne i ponosne, podijelile su svoj uspjeh sa svima okupljenima, a oduševljenje nije skrivao ni njihov trener Nenad Šoštarić. Kako i ne bi bio, kada je sa svojim djevojkama izvojevao prvu medalju za hrvatski ženski rukomet i time otvorio novu stranicu u našoj povijesti tog sporta. Ekipa Nenada Šoštarića ušla je u legendu.

image
MARKO TODOROV/CROPIX
image
MARKO TODOROV/CROPIX
image
MARKO TODOROV/CROPIX

Zabavno je za napomenuti da su naše čudotvorke svaku svoju pobjedu slavile uz Jolin hit "Duša od papira". Otkako je Jole to saznao, na svom Instagramu pjevao im je za sreću - njihovu neslužbenu himnu!

Linker
19. travanj 2024 22:53