Ispunjenje želja

Od glumice do novinarke: karijerni zaokret svestrane Sare Duvnjak

Pojačanje u timu Dnevnika Nove TV odnedavno je svestrana Sara Duvnjak, koja se odlučila na karijerni zaokret pa joj sad adrenalin profesionalno dižu javljanja uživo i kratki rokovi, a privatno - skokovi s padobranom.

Ovisnica o adrenalinu i izazovima - to je najtočniji opis Sare Duvnjak (34), svestrane Zagrepčanke koja se nedavno pridružila timu Dnevnika Nove TV. Sara je inače diplomirana glumica koja je dosad igrala u serijama, filmovima i kazalištu, bila spikerica na radiju, a prije nešto više od godinu dana potpuno je promijenila karijeru kad je primljena u redakciju emisije "Provjereno". Odande je pak otišla u redakciju Dnevnika Nove TV.

"Presretna sam. Ovo je posao pun napetosti, komunikacije s ljudima, rokova...", kaže Sara, koja se uz to aktivno bavi snowboardingom, padobranstvom i planinarenjem. Dugo se tražila: najprije je studirala turistički menadžment, da bi nakon tri godine upisala Akademiju dramske umjetnosti, a obitelj joj je u svim tim previranjima bila velika podrška. Sara je deset godina djetinjstva provela u Bernu, kamo se s roditeljima, majkom Brankom i ocem Vladimirom te braćom Bornom i Filipom, preselila zbog očeva posla u diplomaciji. Ondje je išla u međunarodni vrtić.

image
VEDRAN PETEH/ CROPIX

"Mi klinci vrlo smo brzo naučili engleski, uživali u skijanju, klizanju, jahanju i planinarenju. Kad sam krenula u prvi osnovne, u istoj je školi, ali u petom razredu bio Kim Jong-un, danas vrhovni vođa Sjeverne Koreje", prisjeća se Sara, koja je nakon povratka u Zagreb osnovnu školu nastavila na engleskom, a poslije i srednju u MIOC-u. Odmalena je bila u dramskim grupama, plesala i isprobavala granice strpljenja svojih roditelja koji su bili u strahu od trenutka kad bi se probudila.

Šest puta sam lomila kosti, imala potres mozga... Ničega me nije bilo strah. Na prvom skijanju moj brat blizanac Borna i ja čudili smo se zašto je stariji Filip na snowboardu, a mi na neke dvije ravne daske. Borna i ja smo kasnije stali na board i pritom smo padali, dobili desetke masnica... Tomu je više od dva desetljeća, na skije otada nisam stala, a položila sam i ispit za snowboard instruktoricu - priča Sara, koja se tijekom srednje škole vidjela kao menadžerica hotela u inozemstvu pa je zato upisala turistički menadžment. No, shvatila je da ipak želi na glumu, a prijemni - za koji ju je spremala glumica Kostadinka Velkovska - položila je otprve. Još tijekom studija igrala je u serijama "Nemoj nikome reći", "Crno-bijeli svijet", "Dnevnik velikog Perice" i drugima, glumila je u dva kratka filma, a potom nastupila u 200 predstava mjuzikla "Mamma Mia" u kazalištu Komedija.

image

Sara obožava aktivnosti na snijegu

Privatni album

"Jedan su me dan nazvali s radija Yammat FM jer im je nedostajalo ženskih glasova. Pristala sam i uz Alena Balena, koji nažalost više nije među nama, naučila sve tajne radija", kaže Sara. Radijsku karijeru nastavila je na Otvorenom, gdje se susrela i s novinarskim poslom, koji ju je posebno zaintrigirao. Ubrzo je saznala da "Provjereno" traži novinara, prijavila se i 19. prosinca 2021. postala dio ekipe.

"Mogućnost da u 12 minuta priloga napravim nešto poput mini dokumentarca jednostavno me oduševila", kaže Sara, koja kao nova zaposlenica nije mogla na godišnji pa je preko ljeta dva tjedna bila na zamjeni u Informativnom programu. Taj adrenalin koji je osjetila bio je, kaže, nevjerojatan, gotovo kao skok s padobranom.

image

U protekloj godini skočila je 30 puta s padobranom

Privatni album

"U posljednjih godinu dana skočila sam već 30 puta i uvijek želim još. Slično je i na mom novom radnom mjestu: ta dinamika, uzbuđenje, napetost da prije Dnevnika moraš sve završiti, ma koliko zahtjevno bilo, to mi je otkriće. A tek prvo javljanje uživo! Ulovio me strah, kao da sam prvi put na pozornici. Ali, sve je prošlo dobro, a ja sam, iako zadovoljna u "Provjerenom", svako malo ponavljala koliko mi je Informativni program zanimljiviji. I želja mi se ispunila", zaključuje Sara Duvnjak.

Linker
22. ožujak 2024 00:19