TEŽAK IZBOR

Ona je najseksepilnija žena na svijetu: Ashley Graham je Venera 21. stoljeća

Američki plus size model i kraljica oblina svojom je pojavom unijela dašak svježine u globalnu modnu industriju.

Američka plus size manekenka Ashley Graham u životu i na modnoj pisti je srušila mnoge granice i pobijedila mnoge predrasude, a sad je doživjela svoje najveće priznanje. U izboru časopisa Maxim upravo je proglašena najseksepilnijom ženom svijeta u 2023. godini. ‘‘Ashley Graham, kraljica oblina, dašak je svježeg zraka u modnoj industriji. Ona nije samo model, ona je pokret. Ashley nas podsjeća na to da tajna nije samo u prihvaćanju svojih oblina, već u prihvaćanju sebe onakvima kakvi jeste. Ashley je hodajuće umjetničko djelo. Da je Botticelli danas živ, ona bi bila njegova Venera‘‘, napisali su u tekstu.

image

Ashley Graham se 2014. proslavila kao plus size model

DAVID CRUMP/DAILY MAIL/SHUTTERSTOCK

Osim Ashley, na listi su se našle i brojne druge žene glumice, a drugo mjesto je zauzela glumica Margot Robbie, koja je lani bila najseksi žena na svijetu. Druga pratilja je glumica Ana de Armas, čevrto mjesto je zauzela glumica Samara Weaving, a peto njezina kolegica Sabrina Carpenter. Ashley Graham je oduvijek bila iskrena i transparentna sa svojim obožavateljima kad je riječ o njezinom tijelu, pa tako na lanjskoj dodjeli MTV-jevih nagrada uopće nije skrivala strije koje je dobila u posljednjoj trudnoći, nego ih je, dapače, ponosno istaknula.

image

Hugh Grant i Ashley Graham

SCREENSHOT

Promoviranje zdravog pogleda na tijelo, odnosno body positivity, dio je Ashleyjinog identiteta zbog čega je prikupila milijune pratitelja na društvenim mrežama. "Ovo je za sve mame koje se nisu i možda se nikada neće vratiti u stanje otprije poroda. Za svakoga koga treba podsjetiti da su naša tijela lijepa u svim svojim oblicima", poručila je ženama nakon što je rodila blizance Malachija i Romana u siječnju 2022, a sa suprugom Justinom Ervinom također su roditelji i trogodišnjeg sina Isaaca.

image

Ashley Graham na 95. dodjeli nagrada Oscar u ožujku ove godine

ANGELA WEISS AFP

Kako je otkrila, suprug joj je nakon poroda rekao da ga njezine strije podsjećaju na drvo života, zbog čega je bila još ponosnija na njih. Ashley redovito na društvenim mrežama objavljuje fotografije u donjem rublju jer želi potaknuti druge žene, ali i muškarce, da svoje tijelo doživljavaju kao nagradu, a ne kaznu. Na početku karijere nije mogla pronaći dizajnera koji bi je odjenuo za Met Galu, a danas je jedna od najtraženijih manekenki te je prvi plus-size model u povijesti koji je krasio naslovnice magazina Sports Illustrated i Vogue. A kad su urednici kanadskog časopisa Elle retuširali njezin editorijal, stanjivši joj bedra i izbrisavši joj celulit, na Instagramu je sa svojim obožavateljima podijelila neretuširane fotografije.

Linker
17. travanj 2024 14:18