GODIŠNJICA BRAKA

Oskarovac je zbog nje prešao na pravoslavlje, a u 35 godina braka nijednom se nisu posvađali

Holivudski superstar Tom Hanks sa suprugom Ritom Wilson je proslavio 35. godišnjicu braka, a upoznali su se na snimanju.

Kad ju je upoznao, pomislio je da s njom više nikad neće biti usamljen. I bio je u pravu! Holivudski velikan Tom Hanks, koji 9. lipnja slavi 67. rođendan, ovih je dana proslavio još važniji dan: 35. godišnjicu braka sa suprugom Ritom Wilson, svojom vršnjakinjom s kojom se vjenčao 30. travnja 1988.

Američka glumica, pjevačica i producentica, pravim imenom Margarita Ibrahimoff, rođena je 26. listopada 1956. u Los Angelesu, a odrasla u obitelji grčkog podrijetla. Njezina majka Dorothea Tzigkou podrijetlom je iz Sotirea, mjestašca na albansko-grčkoj granici, a njezin otac Hassan Halilov Ibrahimoff, podrijtelom je Bugarin islamske vjeroispovijesti, koji je emigrirao u Sjedinjene Države, prešao na pravoslavlje, te 1960. promijenio ime u Allan Wilson.

image

Američki predsjednik Joe Biden, Tom Hanks i Rita Wilson na proslavi grčkog Dana državnosti ove godine

SHUTTERSTOCK

Tom Hanks puncu je posvetio ulogu Viktora Navarovskog, protagonista filma "Terminal" zatočenog u zračnoj luci, te ustvrdio da je on njemu nedostižni model supruga i oca. Pa ga je na neki način nastojao kopirati, te je i Tom Hanks uoči vjenčanja s njegovom kćeri ljubimicom Ritom Wilson, prešao na pravoslavlje, kako bi se sa svojom drugom suprugom mogao oženiti u grčkoj pravoslavnoj crkvi.

image

Tom Hanks i Rita Wilson 1987.

BEI/SHUTTERSTOCK

Tom Hanks je svoju buduću suprugu prvi put na malom ekranu ugledao početkom sedamdestih, kad je Rita Wilson u seriji "The Brady Bunch" glumila vođu navijačica, a zgodna), a upoznali su se 1981. na snimanju televizijske komedije "Bosom Buddies". Tada je Tom Hanks bio u braku sa svojom srednjoškolkom ljubavi, glumicom Smanthom Lewes, s kojom je dobio sina Colina i kćer Elizabeth. Sudbina ih je ponovno spojila 1985. na set filmske komedije "Volunteers", a zbog Rite Wilson se Tom Hanks odlučio razvesti i započeti novi život.

"Uspjeh naše veze leži u apsolutnoj kompatibilnosti karaktera, međusobnom poštovanju, zrelosti i sličnom smislu za humor. Često se smijemo zajedno, u tome je tajna. Rita je moja životna partnerica i moja ljubav, ne pamtim kad smo se posljednji put zapravo posvađali", izjavio je Tom Hanks u razgovoru s Oprah Winfrey.

Tada je objasnio da se i oni, baš kao svi parovi, suočavaju s raznim nedaćama, problemima i teškoćama, no kako je njihov brak postavljen na čvrstim temeljima, pa ih rješavaju - lako. "Rita i ja smo najbolji prijatelji", dodao je glumac koji je sa suprugom podigao sinove Cheta i Trumana. U vrijeme dok se njihov stariji sin borio s ovisnošću o narkoticama, Rita Wilson se podvrgnula dvostrukoj mastektomiji zbog zloćudne dijagnoze.

image

Svoju zvijezdu na Stazi slavnih 1992. proslavio je s Ritom Wilson

RANDY BAUER/SHUTTERSTOCK

"Nikad ne znate kako će ljudi reagirati u takvim situacijama, ali Tom je pokazao nevjerojatnu snagu, strpljivost i bezgraničnu ljubav", izjavila je Rita Wilson. Supružnici su potkraj 2019. zbog svojih zasluga ukazom tadašnjeg gračkog predsjednika Prokopisa Pavlopoulusa dobili grčko državljanstvo i putovnice.

Linker
19. travanj 2024 17:34