Eddie Redmayne

 MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK
PRVE FOTOGRAFIJE

Oskarovac stigao u Zadar: Bio je školski kolega princa Williama s kojim je igrao ragbi

Britanski glumac Eddie Redmayne s ekipom serijala "Šakalov dan" u kojem igra naslovnu ulogu s Paga se preselio u okolicu Zadra.

Britanski glumac Eddie Redmayne s ekipom serijala "Šakalov dan" u kojem igra naslovnu ulogu s Paga se preselio u okolicu Zadra.

S otoka Paga filmska ekipa britanskog televizijskog serijala "Šakalov dan" u kojoj glavnu ulogu igra 41-godišnji oskarovac Eddie Redmayne preselila se u Vrse u okolici Zadra. Snimanje serije u Hrvatskoj počelo je potkraj rujna, a osim na Pagu i okolici Zadra predviđeni su termini u Rijeci, Dubrovniku, te u Istri.

Osim Eddieja Redmaynea na setu su i španjolska glumica Ursula Corberó koja se proslavila ulogom pljačkašice Tokio u serijalu "Kuća od papira", te Lashana Lynch, Adam James, Scott Alexander Young, Hans Peterson i drugi.

image

Snimanje britanske serije "Šakalov dan" započelo je u mjestu Vrsi kraj Zadra

ZVONKO PAVIC CROPIX

Redmayne glumi Šakala, plaćenog ubojicu kojeg angažira francuska disidentska organizacija da izvrši atentat tadašnjeg predsjednika Charlesa de Gaullea. Snima se prema istoimenom romanu Frederica Forsytha koji je već dva puta ekraniziran: prvi put 1973. s Edwardom Foxom, te 1997. godine s Bruceom Willisom u glavnoj ulozi.

image

Filmska ekipa okupirala je plažu

ZVONKO PAVIC CROPIX

Eddie Redmayne rođen je 6. siječnja 1982. u Londonu i bio je školski prijatelj princa Williama u privatnoj školi Eton: zajedno su igrali ragbi u školskom timu, ali danas više nisu u kontaktu. Karijeru je započeo kao kazališni glumac na West Endu, a najprestižniju filmsku nagradu Oscar osvojio je za ulogu Stephena Hawkinga u filmu "Teorija svega". Oduševio je i naslovnom ulogom u filmu "Dankinja", u kojem je utjelovio slikara Einara Wegenera, prvog muškarca koji je odlučio promijeniti spol.

image

Eddie Redmayne sa suprugom Hannah Bagshawe na njujorškoj MET Gali u ožujku ove godine

STEPHEN LOVEKIN/BEI/SHUTTERSTOCK

Sa suprugom Hannah Bagshawe, menadžericom za odnose s javnošću, podiže kćer Iris, rođenu u lipnju 2016., te sina Lukea, rođenog u ožujku 2018. U vezi su jedanaest godina, a iduće godine u prosincu proslavit će desetu godišnjicu braka.

Proslavljeni britanski glumac oduševljava i svojim modnim izborima: na početku karijere bio je poklonik retro sportskog stila, te odijela upadljivog printa i boja, a na ovogodišnjoj njujorškoj MET Gali oduševio je crno-bijelom kombinacijom, odijelom i košuljom luksuznog brenda Saint Laurent.

image

Prve scene snimljene su 19. listopada

ZVONKO PAVIC CROPIX
image

Na setu je postavljen i divovski kran

ZVONKO PAVIC CROPIX
Linker
26. travanj 2024 08:27