Mračne tajne

Oskarovka progovorila o djetinjstvu s nasilnim ocem alkoholičarem i što joj je pomoglo da mu oprosti

Halle Berry pronašla je sreću u ljubavi, obožava svoju djecu, no traume iz djetinjstva i danas ju proganjaju, ali s javnosti je podijelila uspješne načine uz pomoću kojih se s njima nosi.

Američka glumica Halle Berry (55) posljednjih dana ima puno razloga za veselje. Nakon što je prošli tjedan na dodjeli nagrada koje javnim osobama dodjeljuje publika, People's Choice Award, dobila priznanje za Ikonu godine, nekoliko dana kasnije uručena joj je Nagrada za cjelokupnu karijeru na godišnjoj svečanosti Celebration of Black Cinema & Television event. Na prvoj dodjeli zahvalila se na strpljenju svojoj djeci, 13- godišnjoj Nahli koju ima iz veze s manekenom Gabrielom Aubryjem i 8-godišnjem Maceu kojeg ima iz braka s francuskim glumcem Olivierom Martinezom, a na drugom događanju, svog dečka, glazbenika Van Hunta javno je oslovila kao ljubav njezinog života.

No iako joj trenutno cvatu ruže na poslovnom i privatnom planu, Oskarovka se ovih dana prisjetila i teškog djetinjstva i loših emotivnih veza koje su je formirale u jaku i beskompromisnu osobu. Kao gošća u podcastu NPR's Fresh Air progovorila je o svom ocu Jeromeu Jesseju Berryju koji je maltretirao cijelu obitelj iako ih je napustio kada je imala samo četiri godine.

image

Halle Berry sa zaručnikom Vanom Huntom.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

''U mom djetinjstvu bilo je mnogo zlostavljanja. Odrasla sam s ocem alkoholičarem koji je bio vrlo nasilan, verbalno, emocionalno i fizički. No kada je 2003. preminuo sve sam mu oprostila, a u tome su mi pomogli razgovori s duhovnim iscjeliteljem'', kazala je glumica i dodala kako se nitko nije rodio nasilan te da korijeni alkoholizma i agresije kod njezinog oca leže u obitelji i nesretnom životu. Njezini preci s očeve strane na američki kontinent stigli su kao robovi, a otac je pripadao generaciji koja je na svojoj koži itekako iskusila rasnu netrpeljivost.

Čitajte i: Novi početak Halle Berry! Slavna oskarovka tvrdi da je u glazbeniku konačno pronašla svoju srodnu dušu

Samo empatija i ljubav

''Kada danas razmišljam o njemu u mislima mi je maleni, nevini dječak koji se nije znao nositi sa životom. Nije rođen kao nasilni alkoholičar već je to postao onime što mu je donio težak život, djetinjstvo bez ljubavi i potrebne pažnje',' rekla je Hale Berry, inače prva crnkinja koja je osvojila prestižnu filmsku nagradu Oscar, a dobila ga je 2002. za glavnu ulogu u filmu ''Monster's Ball'.

image

Halle Berry upravo je osvojila nagradu za Ikonu godine na People's Choice Awards.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

''A kada svog oca gledam na taj način, kao malu nevinu osobu koja je imala težak život, odrastao je također uz oca alkoholičara, prema njemu osjećam samo empatiju i ljubav'', zaključila je glumica koja za svoj posljednji film ''Bruised'' dobiva samo pohvale. Naime, film koji je u kino distribuciju krenuo prijem jesec dana, a može se pogledati i na streaming servisu Netflix, njezin je prvi redateljski uradak te u njemu igra i glavnu ulogu.

Linker
13. travanj 2024 21:24