Marko Tolja, Lucija Lugomer i Matija Cvek

 LIVIO ANDRIJIć, DARKO TOMAš I ŽELJKO PUHOVSKI/CROPIX- GLORIA EDIT
Prkose trendovima

Otkrivena najpopularnija imena za bebe, poznati Hrvati ipak biraju - unikatno

Odabrati ime svome djetetu mnogima je jedna od najtežih odluka. S tom odlukom se lani suočilo 32 700 parova jer je upravo toliko beba rođeno u Hrvatskoj lani. A među njima je bilo i poznatih zvijezda, koje će 2023. godinu pamtiti po dolasku prinove.

Ministarstvo pravosuđa i uprave već tradicionalno objavilo je statističke podatke za 2023. godinu. Između ostalog među objavljenim podacima su i najpopularnija imena za novorođene dječake i djevojčice u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine. Tako je prema podacima, lani najviše djevojčica dobilo ime Mia, a najviše dječaka zovu se Luka. Osim toga u Hrvatskoj je lani rođeno 32 700 beba, a od svih novorođenih ime Luka dobilo je 650 mališana, a ime Mia 422 djevojčice.

U prvih pet najpopularnijih našle su se i Nika, Rita, Mila i Ema, dok su kod dječaka to Jakov, David, Mateo i Toma. No, kada govorimo o imenima, ne možemo ne osvrnuti se i naše zvijezde koje su upravo lani proširili obitelj. A evo koja su imena oni odlučili dati svojim mališanima.

Poznati hrvatski vaterpolist koji je ovu godinu započeo osvajanjem svjetskog prvenstva, Jerko Marinić Kragić i njegova partnerica, dizajnerica interijera Ana Koro lani su postali roditelji djevojčice kojoj su dali ime Maris. Slično ime je prije nekoliko dana svojoj kćerkici dao i kapetan rukometne reprezentacije, Domagoj Duvnjak. On i njegova supruga dobili su treće dijete, a ponosni tata na društvenim mrežama otkrio je kako su je nazvali Ana Maris.

Lani je mama postala i naša poznata novinarka Fani Stipković, ona i suprug bivši nogometaš Fernando Hierro, krajem listopada dobili su dječaka kojem su odabrali ime Nicolás Valentin. Prvo dijete je rodila i influencerica i bivša voditeljica Ecija Belošević. Ona i suprug, glazbenik Goran Belošević, dobili su sinčića kojeg su nazvali Leo.

Glazbenik Matija Cvek nedavno je postao otac djevojčice koju je dobio s partnericom Miriam Cikron, a iako privatnost svoje obitelji vješto čuva sa svojom vjernom publikom na koncertu u zagrebačkoj Tvornici otkrio je ime djevojčice koja mu je uljepšala život."Molim vas jedan pljesak za Lotu, možda će joj netko ovo jednog dana pokazati", rekao je Matija okupljenima na koncertu.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

Početkom 2024. godine, otac je postao i nogometni vratar, Dominik Livaković. Bivši vratar Dinama i njegova supruga, magistrica industrijskog dizajna, Helena svom sinčiću su dali posebno ime, Joakim.

Drugog sina lani krajem godine, rodila je i poznata influencerica Lucija Lugomer, a ona i suprug svom su sinčiću dali ime Noel. "Ime Noel je simboličko, osim što znači Božić, a on je rođen dan iza Božića, obrnutim redoslijedom slova dobivamo ime - Leon", ispričala je Lucija u nedavnom intervjuu. Njezin prvi sin zove se Leon.

Drugog sina dobio je i glazbenik Marko Tolja. On i supruga Ana odlučili su ga se nazvati Niko. Marko je sa suprugom Anom u braku od 2018. godine, a imaju već i sina Mara.

Glumica Marija Borić Jerneić sa suprugom Branimirom dobila je kćerkicu koju su nazvali Rita. Odlučili se tako za jedno od top 5 najpopularnijih imena za djevojčice u prošloj godini. Osim malene djevojčice, par ima sina Roka kojeg su dobili u ožujku 2020. godine.

Krajem prošlog rujna poznati violončelist Luka Šulić, bivši član dua 2Cellos, i njegova supruga Tamara, dobili su četvrto dijete, djevojčicu koju su nazvali Rosa. Imaju i sinove Vala i Lea te kći Hanu.

Manekenka Iris Cekuš i njen suprug Pedro Soltz, brazilski model lani su dočekali još jednu djevojčicu kojoj su dali ime Isabella Marie. Sretan par već ima kćerkicu Laru.

Linker
25. travanj 2024 15:53